ninocka -> RE: Pregledi med sluzbenim casom (28.2.2009 13:44:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Ja to je že res, da nima pravice zahtevat potrdila, ampak sej jasno piše, da če hočeš uveljavljat pravice ki ti pripadaja v nosečnosti, ga pa moraš prnest. Torej je v naše dobro, da mu damo potrdilo, ker sicer ne moreš uveljavljati pravic. Drgač pa za pregled itak dobiš bolniško, sam to si moraš na dan pregleda zrihtat potrdilo od G, da si mela pregled. Kaj ti si pa kar manjkala? Jst sem sla v kadrovsko povedat, da sem noseca (itak je bil totalen sok, ker sem se komaj vrnila iz druge porodniske in sem bla ze noseca) in vprasat, kaj moram narest, ce zelim uveljavljat to pravico. In mi je rekla, da moram pac izpolnit nek obrazec o odsotnosti, gor napisat, da gre za zdravniski pregled in pa kaj oznacit. Sem jo 2x vprasal, ce je ziher to prav, ker sem morala oznacit kompenzacija ur. In je rekla ja. OK, jst sem tko delala (moj G dela tudi samo ob ponedeljkih dopoldan, sluzbo sem mela dopoldan), zdej je pa ratal ful problem, ker jst nimam plusa ur, oni mi jih pa na podlagi tistega obrazca trgajo. Mi pa seveda ni logicno, ker tam pise, da mi pripada placana odsotnost z dela (jst to smatram isto kot malica - malica je tudi placana odsotnost) in zato ne rabim nosit bolniskih in imet nadur. Sej ne vem, a naj na ministrstvo poklicem, da naj mi tocno razlozijo al si to vsak delodajelc po svoje razlaga? Najbolj zalostno mi pa je, da se bom mogla zdej zaradi pravice, ki mi pripada po zakonu, kregat, pa smo druzini prijazno podjetje...
|
|
|
|