Kaj naj še preberem? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

krfjolca -> Kaj naj še preberem? (27.2.2009 8:58:36)

Evo, skoraj v zadnjem mesecu sem in končno imam čas, da kaj uporabnega preberem, kar mi bo prišlo prav v zvezi s porodom in dojenjem itd. Večkrat ste že svetovale knjige, kot so Modrost rojevanja, pa Dojenje in materinstvo iz srca od Ksenje Š. Olmer (ti dve sem ravno privlekla iz knjižnice), preostalih naslovov se pa ne spomnim. A je še kaj takega, kar bi se splačalo pregledati?

Anonimen -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 9:08:16)

Samo eno stran na forumu bi obrnila, pa bi dobila naslednje:
http://www.ringaraja.net/forum/knjige/m_3849387/tm.htm

poleg tega imaš še ogromno na bibaleze.si, tukaj na RR, pa kaj vem še kje vse....tega je ogromno le pobrskati je treba. In če si sedaj doma imaš zlati čas surfat po netu.

Dobronamerno!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

benika -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 9:13:32)

A je še kaj takega, kar bi se splačalo pregledati?

Ja, čimmanj knjig in čimveč lastnih izkušenj.

A ti pa že v zadnjem mesecu? Pismo gre hitro cajt, še malo, pa bo spet hiša polna novega veselja.

andrejkam -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 9:41:33)

IZVIRNO SPOROČILO: benika

A je še kaj takega, kar bi se splačalo pregledati?

se strinjam

petea -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 10:52:06)

A ni ta izjava malo čudna za 1. in še 2. rojevanje? Od kod pa naj ima dandanes ženska takrat čimveč lastnih izkušenj? Minili so časi, ko so ženske rojevale v družbi sovaščank in so točno vedele, kaj jih čaka, ko bodo same na tem.

Danes nam pač informacije dajejo knjige, pogovori, internet, tako da vemo, kaj se dogaja med porodom.

Meni je dala dosti misliti o porodu knjiga Zalke Drglin Rojstna hiša. Gospa je doktorirala iz porodnih praks v Sloveniji nekoč in danes. Zanimivo branje. Meni je dala med porodi moči, da porodničarjem in ostalim nisem dovolila, da bi počeli vse, kar so želeli delati z mano, in da sem zavračala, kot se je izkazalo, čisto nepotrebne posege, in da sem imela pretežno lepa, čeprav ne lahka poroda.

krfjolca -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 11:21:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

poleg tega imaš še ogromno na bibaleze.si, tukaj na RR, pa kaj vem še kje vse....tega je ogromno le pobrskati je treba. In če si sedaj doma imaš zlati čas surfat po netu.

Zakaj pa potreba po anonimnosti? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Sicer pa hvala in vem, da je veliko informacij na internetu, ampak sem človek, ki bolj z užitkom vzamem v roke knjigo.
Je bolj udobno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

krfjolca -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 11:24:30)

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Meni je dala dosti misliti o porodu knjiga Zalke Drglin Rojstna hiša. Gospa je doktorirala iz porodnih praks v Sloveniji nekoč in danes. Zanimivo branje.

Hvala, bom vzela še to.
Saj Modrost rojevanja od Ine May je tudi podobna, je kar zanimivo branje.

petea -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 13:54:49)

Modrost rojevanja govori o delu ameriške babice, ki je pomagala rojevati ameriškim ženskam v njenem porodnem centru (kmetiji), Rojstna hiša pa ti razloži, kako in zakaj so se uveljavile določene prakse pri rojevanju pri nas, naredi primerjavo s prakso na Nizozemskem in drugod ter osvetli probleme določenih posegov in navad med porodom.

Jaz sem se lotila branja obeh navedenih knjig, ker me je bilo vedno strah rojevanja; slišala sem ogromno neprijetnih zgodb. Po branju sem imela veliko bolj razčiščene pojme, kako in kaj, bolj sem razumela dogajanje, bolj sem se upala aktivno sodelovati pri porodu in odločati o njem. Seveda mi ni v celoti uspelo, ker pa sem bila bolje informirana, sem poroda doživljala veliko bolj pozitivno in mirno.

Anonimen -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 13:59:06)

Samo v knjigah ne boš dobila odgovorov na vsa vprašanja, četudi jih boš 100 prebrala.

benika -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 14:03:58)

Samo v knjigah ne boš dobila odgovorov na vsa vprašanja, četudi jih boš 100 prebrala.

A daj nehaj že. Mislim, da je krfjolca razumela že tvoj prvi post.

Anonimen -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 14:14:23)

Benika, to je moj prvi post...četudi je anonimen. Ne mešaj me z uno prejšnjo anonimno, čeprav imava podobno menje.....hvala

krfjolca -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 15:07:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Oh, vem, da ne bom, no. Tako kot tudi ni nujno, da mi bo uspelo dojiti, pa če bom prebrala 200 knjig in internetnih strani o tem. Prebrati si želim pač iz golega zanimanja, pa tudi iz razloga, ki ga je navedla petea - po prvem porodu me je tega poroda (in tudi dojenja) še bolj strah, in če lahko s pomočjo kake literature ta strah ublažim, samo hvala bogu, da obstaja.

roberta -> RE: Kaj naj še preberem? (27.2.2009 22:08:50)

Jaz sem vse, kar se mi je zdelo potrebno vedeti o porodu izvedela iz knjige: Vse o porodu in otrokovem prvem letu (avtorji so iz Mayo clinic).
Za obdobje po porodu pa se je kot zelo dobro knjigo izkazala Dojenje in materinstvo iz srca.

Če prebereš tidve, boš ze veliko naredila.

Stran: [1]