GASTAL MED NOSEČNOSTJO (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

brigita23 -> GASTAL MED NOSEČNOSTJO (26.2.2009 21:23:17)

pozdravljene

blazno me matra zgaga in si pomagam z Gastalom, ali ga še katera uporablja med nosečnostjo?

Lp

zmajaz -> RE: GASTAL MED NOSEČNOSTJO (26.2.2009 21:30:28)

Ja - jaz sem ga v 1. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] tudi jemala, ko je bilo hudo. Enkrat me je tako grozno bolelo in tudi po gastalu ni spustilo, da sem se ustrašila, da to sploh ni zgaga, ampak je kaj drugega narobe in sem šla k zdravniku. Ta mi je potem potrdil, da je vendarle samo zgaga in da lahko brez skrbi vzamem kar še en gastal - torej ni panike, če vzameš tudi 2 en za drugim, če je treba, ker itak samo nevtralizira želodčno kislino in v bistvu nima kaj škodit otroku.

Hator -> RE: GASTAL MED NOSEČNOSTJO (26.2.2009 21:41:44)

Jaz sem brala, ne vem, morda pri Pušenjaku ali pa kakem drugem ginekologu, da gastala ne priporočajo.

kaja02 -> RE: GASTAL MED NOSEČNOSTJO (26.2.2009 21:53:09)

lahk vzameš Gastal al pa Rupurut, jaz sem ga jedla po posvetu z G.

sem pa ugotovila, da mi je zelo pomagal čigumi Orbit, un moder, pepermint, če sem ga pravočasnoi vzela, mi ni bilo potrebno segati po tabletah.

Poskusi, mogoče ti pomaga

zmajaz -> RE: GASTAL MED NOSEČNOSTJO (26.2.2009 21:56:27)

V navodilih, ki so priložena Gastalu, piše, da niso bili ugotovljeni nobeni škodljivi učinki za plod pri jemanju v nosečnosti, pa tudi, da na splošno Gastal nima učinka niti na celotno telo, ker se ga iz prebavil v telo absorbira le neznatna količina, pa še ta se zelo hitro izloči. Njegova funkcija je pač nevtraliziranje želodčne kisline, na drugo pa v bistvu ne vpliva.

zmajaz -> RE: GASTAL MED NOSEČNOSTJO (26.2.2009 21:59:39)

No zdaj sem našla še na MON-u en odgovor dr. Pušenjaka, kjer odgovarja, da se lahko med nosečnostjo jemljejo antacidi (Rupurut, Gastal, Alka Selzer ipd.), če ti ne pomagajo pa tudi H1 antihistaminiki (Ranital ipd.).

brigita23 -> RE: GASTAL MED NOSEČNOSTJO (26.2.2009 22:59:25)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

No zdaj sem našla še na MON-u en odgovor dr. Pušenjaka, kjer odgovarja, da se lahko med nosečnostjo jemljejo antacidi (Rupurut, Gastal, Alka Selzer ipd.), če ti ne pomagajo pa tudi H1 antihistaminiki (Ranital ipd.).

o havla za odgovore

Stran: [1]