tikanje-vikanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

miša1 -> tikanje-vikanje (28.4.2005 8:59:44)

Punce

dajte mi malo opisat, kako je kaj pri vas v službah.

Jaz nikoli ne vem točno, kdo lahko predlaga tikanje ali podrejeni nadrejenemu ali obratno ali starejši mlajšemu ali obratno. Ali pa pride to kar nekako spontano. Res nimam razčiščenih pojmov, če pa grem brat kakšen bonton, je pa vse tako strokovno. Najboljši so primeri iz prakse.
lp

jaz99 -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:02:08)

To pride z časom čisto spontano. Jaz tudi šefa tikam ,včasih pa vikam ,očitno kakšne volje je

Rozalija -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:04:37)

Šefa vikam (ga vsi, razen tisti ki so z njim delali ko še ni bil šef), sodelavce tikam (so pač le par let starejši od mene in smo se tako zmenili).

miša1 -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:04:59)

S šefom se absolutno vikamo, mislim bolj na ostale.

baguSka -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:05:32)

Jaz sem svoje nadrejene vedno vikala, že zaradi tega da te ne morejo poslati v p.... m.... :zmeden::grrr: No mene ostali običajno vedno tikajo in so le redki primerki k me vikajo, pa še tem povem da ni potrebe.

Običajno oz. po bontonu nej bi blo tko, da ti vedno starejši ali nadrejeni predlaga tikanje, potem pa se sama odločiš ali sprejmeš al ne. Če so drugi pač tebi podrejeni ali mlajši daš predlog ti. Če sta si enaka, pa se odločiš sama.;)

jaz99 -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:07:37)

Moje mišljenje je tako . Sodelavec je kot tvoj prijatel zato mislim da se vsi razen res kakih starejših oseb lahko tika. Starejša oseba(sodelavka) pa ti že sama pove da jo tikej v nasprotnem primeru pa nadaljuj z vikanjem

Pupica -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:08:43)

Vedno tikam.Ne vem, taka sm:zmeden:
Vsem ostali pa povem, da nej me tikajo.
Če starejši vztrajajo na tikanju pa imam grozne probleme, in kaj hitro zopet vikam, oz.s težavo tikam, vsaj starejše gospe:zmeden:

AnBan -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:10:53)

Pri nas se vsi tikamo...tudi direktorja in zeno. Od zacetka mi je bilo ful cudno, ampak se navadis.

Vera* -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:12:09)

Mi se tudi vsi tikamo.Tudi šefa.

Anonimen -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:12:44)

Hmm, ne vem, koliko od napisanega dejansko drži v uradnem bontonu. Ampak moja logika mi pravi tako:

Nadrejeni lahko predlaga tikanje podrejenemu. Po logiki, če ni predlagal, pa podrejenega sam od sebe tika, potem lahko tudi podrejeni samoumevno tika nadrejenega. Sicer pa ni nujno, da bo nadrejenemu to všeč.
Lahko tudi podrejeni ponudi tikanje nadrejenemu ampak podrejeni pšotem ne tika samoumevno nadrejenega.

Naj bi v uradnih srečanjih vikali vsi povprek, ni pomembno kdo dovoli tikanje, naj pa ne bi tikal sam od sebe.

Npr. to mi gre najbolj na živce. V trgovini. Prodajalec naj bi vikal kupca in obratno. Na živce mi gre pa to, da kupci zeloooo redko vikajo prodajalca.

pika74 -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:13:17)

Jaz v firmi vikam enega starejšega gospoda (ki je res kot en starosta;) ) pa eno starejšo gospo in seveda direktorja.

Mene pa vika samo direktor (hehe:)- )- mava tak fajn odnos:)-:)-:)-:)-

Ostali se vsi tikamo :bravo:

Lp
:metulj:

Anonimen -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:14:03)

Ohej jaz tudi..sem še stara šola vikanja,ampak vse kar je starejše od mene,če pa mi izrecno dovolijo tikanje pol pa navalim:)-
Tudi jaz sama raje vidim da me ogovarjajo z ti;)
Eno šefico sem vikala drugo pa kar na ti...bi bilo mal čudno,da bi ji ko smo bili skupaj na dopustu ves čas rekla vi:zmeden2:

soncece24 -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:22:52)

Jaz v službi vse tikam (družinsko podjetje). Razkuri pa me, da me kamorkoli pridem v trgovino vsi prodajalci tikajo (pri 24 zgledam očitno za 16), razen takrat, ko kaj kupujem za tamalega od najboljše prijateljice, takrat pa: "A lahko še kaj pomagam, gospa?" In to v isti trgovini. Folk je res včasih smešn.

Maxica -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:23:01)

Podobno kot Neva. Jaz vnaprej vse vikam (tudi mlajše od mene, ker imam delo s strankami), če pa mi rečejo, naj jih kr tikam, pa to z veseljem naredim;). Tudi v službi se med sabo več ali manj tikamo, razen šefov-seveda.
Drugače imam pa jaz raje, da me tikajo.

AnBan -> tikanje-vikanje (28.4.2005 9:33:00)

Moj sef je pa tak sweety:love:..pa skoraj 3 leta mlajsi od mene...le kako naj ga potem vikam:)-:)-:)-...pa se skupaj na :kava:in:torta:hodimo!

puncica -> tikanje-vikanje (28.4.2005 10:26:11)

No pa le nisem edina čist zmedena pri tem. Enkrat me je ena sodelavka na žačetku kr popravljala, pa mi je blo še bol bed. Najbol pa mi je šit, ko mi kdo reče ej sej me lahko tikaš, potem pa kr pozabim pa ga spet vikam, pa kr mal debel gleda da če se nismo zmenl da se tikamo.

Anonimen -> tikanje-vikanje (28.4.2005 11:45:32)

Jaz imam striktno pravilo, da vse vikam. Takoj pa vsakemu povem, da me naj tika, ker še pa jaz nisem tako stara. Komur ne paše vikanje, mi takoj pove in brez problemov prešaltam. Nikakor pa nikoli nisem sama začela tikati. In tako sedaj tikam vse sodelavke mojih let, šefice ne, ostale profesorje pa kakor kdo želi.

Stran: [1]