preizkave pred CR - nekaj ni v redu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mizi -> preizkave pred CR - nekaj ni v redu (26.2.2009 12:54:21)

Pozdravljene,

Imam en resen problem. V kratkem imam CR in so mi naredili preizkave, ki jih potrebujejo za opravilo posega. Sedaj pa se je v krvi nekaj pokazalo. Najverjetneje gre za vnetje ali kaj podobnega. Zanima me, katere teste pred operacijo vse naredijo in kaj bi sploh naj pokazali. Sem precej nervozna, saj moram jutri ponovno v porodnišnico.

Za vse odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.

L.P.

detelja -> RE: preizkave pred CR - nekaj ni v redu (26.2.2009 13:00:40)

pred operacijo ti ponavadi vzamejo kri in urin pa seveda zmerijo ti pritisk...v krvi in urinu pogledajo, kako kaže sedimentacija, če niso prisotne kakšne bakterije itd...pa pred op. ne smeš biti prehlajen itd...če pa kaj ugotovijo v preiskavah pa se sigurno dr. med sabo pomenijo, če je nevarno zate/otroka ali ne...

mizi -> RE: preizkave pred CR - nekaj ni v redu (26.2.2009 13:10:44)

Načeloma nisem nič bolana, prehlajena ali karkoli drugega. Samo nekaj se je pokazalo v krvi in morem lepo jutri nazaj. Ne vem pa kaj pokaže sedimentacija, saj predvidevam, da tam ni bilo vse tako kot je treba.

mojčika -> RE: preizkave pred CR - nekaj ni v redu (26.2.2009 13:41:52)

mizi... te smem vprašati, koliko pred rokom si, jaz tudi grem dat kri in vodo in potem na PDC, naročili so me pa šele v 39. tednu, sem pa slišala, da hodijo že prej.

Hvala

mizi -> RE: preizkave pred CR - nekaj ni v redu (26.2.2009 13:45:15)

Sem v 39 tednu.

L.P.

mojčika -> RE: preizkave pred CR - nekaj ni v redu (26.2.2009 13:46:58)

hvala

detelja -> RE: preizkave pred CR - nekaj ni v redu (26.2.2009 14:44:25)

IZVIRNO SPOROČILO: mizi

Načeloma nisem nič bolana, prehlajena ali karkoli drugega. Samo nekaj se je pokazalo v krvi in morem lepo jutri nazaj. Ne vem pa kaj pokaže sedimentacija, saj predvidevam, da tam ni bilo vse tako kot je treba.

sedimentacija ti pokaže, če imaš v telesu kako vnetje ali če si bolna itd...v bistvu zato te vedno ko zboliš pošljejo na kri, da vidijo kako kaže...normalno je nekje do 15 vse nad pa pomeni, da je nekje nekaj...saj ni nujno, da si prehlajena...npr. imaš vneto očko, neki ne štima v trebuščku...vse to ti pokaže sedimentacija...mogoče pa te bodo jutri pregledali pa bodo ugotovili kaj ti nagaja...držim pesti, da bo vse ok...

Stran: [1]