Folna kislina (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Nasy -> Folna kislina (27.4.2005 20:56:38)

Drage moje, zanima me, če ste med nosečnostjo jemale folno kislino? Jaz je do zdaj še nisem pa verjetno bi bilo pametno:zmeden::ups: ker ne vem, če jo dobim z vsem, kar pojem, dovolj.
Lep dan vsem!:sloncek:

KMALU -> Folna kislina (27.4.2005 20:59:12)

Kupi si Tifol pa jemlji. Skodit ne more, lahko samo pomaga.

Nasy -> Folna kislina (27.4.2005 21:02:37)

Jutri gremo v lekarno, hvala!
:kuza:

KMALU -> Folna kislina (27.4.2005 21:04:31)

Si ze noseca? Ker najpomembnejsi so prvi trije meseci, potem pa po zelji - skodi ne.

Nasy -> Folna kislina (27.4.2005 21:36:17)

Ja vem, da so najpomembnejši ti meseci...sem pa brala, da če načrtuješ otroka, je priporočljivo jemanje že kak mesec prej.
Drugače pa sem v 6. tednu in sva nekje blizu po teh datumih.
:rozica:

KMALU -> Folna kislina (27.4.2005 22:01:12)

No super, bova skupaj rodili..:)-
jaz sem jo jemala en mesec prej-sem zanosila takoj, ko sem nehala jemati kontracepcijske t.
...ce pa mi se ne bi uspelo, bi jo pa vseeno jedla..

KMALU -> Folna kislina (27.4.2005 22:01:48)

pa se tole..
Si ze bila na 1.pregledu? Si ze kaj videla? pri meni se nic-grem spet cez 1 mesec pa sem mal zalostna..:(

BARBARA R. -> Folna kislina (27.4.2005 22:32:25)

Ja, že pred nosečnostjo jo je potrebno začeti jemati.Žal sem pa pozabila, koliko prej.

:muca:

Nasy -> Folna kislina (27.4.2005 22:32:46)

Ja sem bila, pa saj sem že napisala na forum...ma videla sem nekaj ja...ne se sekirat, boš že videla!!!
Jaz sem naročena čez 4 tedne, na >dan mladosti<:)-
Ne obremenjuj se, raje misli na kaj lepega!Na slednjič boš gotovo že videla svojo pikico!:bravo:

Nasy -> Folna kislina (27.4.2005 22:37:06)

Vem, da jo naj bi bilo potrebno jemati...ko je bila moja mami noseča, je šla na pregled šele v 3.mesecu, ker je imela zelo neredno M. Tako da ni jemala niti potem nič...
Upam, da bo kljub vsemu vse ok, čeprav bom začela jemati šele zdaj.

drejci -> Folna kislina (28.4.2005 7:19:52)

Jutro,
ko sem jaz pri g. izvedela da sem noseča (to je bilo že 13 tednov) me je tudi vprašal če jem folno...sem rekla da ne,..pa je reku, da ni panike ker je prepričan, da je z raznoliko hrano zaužijemo dovolj...potem je samo dodal še: Kako pa je bilo včasih pri naših mamah...pa smo tudi o.k.:)
Sicer jo sedaj vseeno jemljem v tabletah, ki imajo še druge vitamine in minerale...

lp:rozica:

smrka -> Folna kislina (28.4.2005 8:19:18)

Jutrooo!
Jaz sem v 28 tednu nosecnosti in folne kisline nisem nikoli jemala. Babica na prvem pregledu mi tudi ni nic priporocala. Zakaj bi se zastrupljevala s to kemijo, ce mojemu malcku nic ne fali. Sicer pa danes vse nosecke pijejo te tablete, nase mame pa nikdar niso slisale o teh tabletah, pa je bilo vec zdravih otrok kot pa danes.
:kuza:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.4.2005 12:02:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

petka -> Folna kislina (28.4.2005 12:11:27)

Hmm zanimivo.

Meni se dogaja ravno obratno, odkar jemljem folno, imam vska dan 0,5 kilce več :((. Pa sem bila vedno bolj suha.
Očino je teh časov konec :zmeden:

Je pa res, dase tudi meni pojavljajo občasne slabosti, prej se mi to ni nikoli zgodilo...

No ja, jest bom Tifol vseeno še jemala.

pa pa, veliko sončka!

Stran: [1]