Pika Zoja -> RE: Avtosedež za novorojenčka (27.2.2009 8:27:21)
|
No, jaz pa sem proti tem avtosedežem 0+. Prvič dosegajo slabše rezultate na testih, kar mi je pri izbiri avtosedeža prva in odločilna izbira. Nimajo slabih rezultatov, to ne rečem, imajo pa slabše od maxi cosijevih in romerjevih lupinic. Torej mi ostaneta na izbiro ti dve. Pri prvem fantku smo se odločili za maxi cosi cabriofix -> in sem bila z njo zadovoljna -> brez problema se pritrdi v avtu, kompatibilna je z dosti vozički (meni je zelo pomembno, da če mi otrok zaspi v avtomobilu, pa da grem recimo v trgovino - da zgolj prestavim lupinico - pa za kakšne hitre opravke je to res super - za daljše vožnje v vozičku pa vzamem košaro), predvsem pa takrat je imela najboljše teste. Nekako se za drugega otroka tudi nagibam k maxi cosiju, ker se mi romerjeve lupinice zdijo majhne, prav tako imamo namen kupiti voziček, ki ni kompatibilen z romerjevo lupinico, da se pa dokupit adapterje za maxi cosi. In moram še malo pobrskati po testih, katera se je odrezala najboljše. Punce, ne šparat na otrokovi varnosti - res je, da so ti avtosedeži dlje časa v uporabi, pa vendar, tudi v lupinici mora biti do 9m oziroma čimdlje (in recimo maxi cosijeve so dosti velike, da gre tudi večji 9mesečnik bp notri), pa sama izdelava in oblika lupinice je primerna novorojenčku. Raje tu kakšen evro več, pa tudi potem avtosedeži 9 -18 kg so dosti bolj varni, kot pa kombinirani, prišparale boste pa € raje na čem drugim.
|
|
|
|