Kompatibilnost lego kock (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema

Sporočilo

silhueta -> Kompatibilnost lego kock (24.2.2009 20:33:14)

Pozdravljeni!
Zanima me, če gre osnovne lego duplo kocke nadgrajevati s kompleti lego city. Ali so to kocke enakih velikosti, ali je treba za city ali creator kupit nov osnovni komplet.

Pa še to. Lego duplo in pa Mega bloks se mi zdijo dosti podobne, nisem pa imela priložnosti preizkusiti, če grejo skupaj. Je mogoče katera probala? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hvala za odgovore!

blaža -> RE: Kompatibilnost lego kock (24.2.2009 20:35:23)

Lego duplo in lego ta male kocke, pa naj bo to city la pa ker drug komplet so kompatibilne.

Mega blocks, se tudi dajo kombinirat z lego, samo meni Mega blocks niso tako dobre. Imamo pa dve gusarski ladji. In te kocke se podirajo, se slabo skupaj držijo in se te ladje skozi podirajo.

silhueta -> RE: Kompatibilnost lego kock (24.2.2009 20:39:57)

No super! Ne bi upala kupit na pamet.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Hvala za odgovor!

blaža -> RE: Kompatibilnost lego kock (24.2.2009 20:43:43)

Naš ta starejši je star šest let in se še vedno najraje igra z duplo kockami. Hitreje kaj zgradi in pol se z avtki igra zraven, pa z možički iz Kinder jajčkov,... Ima jih pa res fulll dosti, da lahko zgradi karkoli, pa še tiste tunelčke,...

Pri ta malih kockah, pa je tako tako. Sicer jih ima rad, ma vedno vse razmontira na prafaktorje, da moj mož teži, da mu jih po navodilih ne bo več sestavljal. [sm=smiley36.gif]

Je dobil policijski kamijon, pa še ene stvari zraven, ma je vse razmontirano in predelano v druga vozila[sm=smiley36.gif]

No ma kocke so ZAKON![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lenny -> RE: Kompatibilnost lego kock (26.2.2009 13:03:08)

IZVIRNO SPOROČILO: silhueta

Pozdravljeni!
Zanima me, če gre osnovne lego duplo kocke nadgrajevati s kompleti lego city. Ali so to kocke enakih velikosti, ali je treba za city ali creator kupit nov osnovni komplet.

Pa še to. Lego duplo in pa Mega bloks se mi zdijo dosti podobne, nisem pa imela priložnosti preizkusiti, če grejo skupaj. Je mogoče katera probala? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hvala za odgovore!

Lego duplo in Lego city ne gresta direktno skupaj, ker je so duplo veliko večje, city pa so v bistvu klasične Lego.
Mega bloks gre z duplo pogojno skupaj. Ene držijo, druge ne. Vidi se razlika pri kvaliteti orodja in končni obdelavi.

nejča -> RE: Kompatibilnost lego kock (26.2.2009 21:15:00)

Pri nas pa ful sestavljamo skupaj Duplo Lego in Mega blocks. Res je, da zaenkrat stolpe, pa tunele, mostove in mini hiše in je vse bolj enostavno. Na Duplo pašejo tudi navadne lego, vendar pašejo samo navadne kocke večkratnika št. 4 (4, 8, 12 pikic). S kombinacijo in domišljijo se da marsikaj naredit.
Jaz pa opažam, da je kvaliteta plastike lego kock v primerjavi s tistimi iz leta 1980 - 1988 veliko slabša in so tudi sestavi manj trdni.

Stran: [1]