tintin -> RE: Življenjske razmere v ZDA (24.2.2009 20:21:35)
|
Nimam informacij o cenah, ampak imam dve tesni prijateljici, ki živita v ZDA (sta američanki). Mislim, da bi obe takoj zamenjali življenje v ZDa za življenje v Evropi.Nobena ne živi slabo, ena ima svoje stanovanje, druga hišo. Obe sta zaposleni, obe imata končan college. Od tega ena dela dve službi, praktično je v službi 16 ur na dan, vsak dan. Druga dela troizmensko delo v psihiatrični bolnici kot psihologinja. Življenje v ZDA je drago (ok poceni je junk food, obleke... - to je pa tudi vse), vrtca za otroke si ne more nobena od njiju privoščit, ker je dober daycare strašno drag. Velik strošek je tudi imeti nepremičnino v lasti, da ne omenjamo zdr. zavarovanj. Ko sem bila pri eni od kolegic na obisku pred parimi leti, sva se pogovarjali, da si ne more privoščit zobarja, ker je predrago ipd. Da ne govorim o tem, da non stop dela, tudi njena mama pri 70 letih še vedno dela, da lahko preživi. Jaz osebno brez odličnega znanja angleščine in odlične izobrazbe (vsaj končan faks, če ne več, seveda na kaki od "in" smeri) nikakor ne bi rinila v ZDA. Ker imajo ljudi, ki so polpismeni že brez priseljencev zadosti (mehičani, kubanci, razni j američani) in ni tako easy službe dobit....Sploh pa Amerika ni neko zlato, jaz sem bila razočarana, pa sem jo včasih tudi kovala v nebo (ko sem bila najstnica).
|
|
|
|