Hope2 -> RE: kdaj ste otoku prvič ponudile KM? (25.2.2009 7:55:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: žanka Mene pa zanima,kakšne posledica pa lahko ima otrok,če pije KM pri 8 mesecih?Moj sin ga je pil,pa je čist normaln,tamala ga pa tud že od 8 meseca pije,pa tud ni videt,da bi ji kej bilo. Bom prepisala posledice. Suha, občutljiva koža, lišaji, rdečica, srbečica- pri majhnih otrocih. Pri večjih otrocih lahko preobčutljivost na KM so lahko. prizadetost dihalnih poti, suh dražeč kašelj, piskajoče dihanje, napad astme, težke anemije. To velja, če so otroci preobčutljivi, če niso, pol pa ne vem kake in če so sploh kake posledice. Iz tu ko sem prepisala, bi rekla, da če ni preobčutljiv oz nima kakih znakov, da pol naj ne bi bilo problemov[sm=zmeden.gif] Še znaki značilni za preobčutljivost na KM: krči, kasneje bruhanje, driska, sluzasto in krvavo blato . Kasneje nastanejo kožne spremembe, ki so lahko včasih prisotne brez prej opisanih znakov. Otekanje ustnic, jezika, ušes, okolice oči, spolovila. Redkeje pride do otekanja možganov, v še redekjših primerih lahkopride do smrti dojenčka. Nagnjenost na preobčutljivost se deduje. Preobčutljivih pa je 2-3% otrok do 3 leta starosti Kokr koli, jaz bom mojemu najbrž dala po 1 letu. Bomo videli, je še daleč do tja[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|