Dopust glede na stopnjo izobrazbe (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

BarbaraO -> Dopust glede na stopnjo izobrazbe (24.2.2009 15:36:04)

Prosim katero(-ega) še za ta podatek: osnovnega dopusta je za vse enako, kajne? To je 20 dni. Koliko pa ti pripada še na izobrazbo? Sama imam VII. stopnjo (visoka šola).

Najlepša hvala v naprej!

Lunca1 -> RE: Dopust glede na stopnjo izobrazbe (24.2.2009 15:39:08)

to je pa različno od podjetja do podjetja

Jaz imam npr. 20 osnove, 4 za izobrazbo (VII/2), 2 za otroka in 1 za delovno dobno nad 5 let, skupaj se pravi 27 dni

Arwenko -> RE: Dopust glede na stopnjo izobrazbe (24.2.2009 15:53:13)

Podjetje mora imeti interni pravilnik (ki ga dobiš pri vodstvu na vpogled) kako dodeljuje dopuste. Zakonsko so ti dolžni dat samo osnovo, vse ostalo je stvar dobre volje. Pri nas nimamo dodatka direktno na izobrazbo, temveč na zahtevnost dela, to je delovno mesto - npr. jaz imam stopnjo izobrazbe VII/2 in sem načrtovalec in nimam nobenega dodatka, tisti ki je pa s to stopnjo odgovorni projektant ali odgovorni vodja projektov pa imajo 1 oziroma 2 dodatna dneva. Pri nas imamo potem še 1 dan za vsakega otroka in do 3 dni za delovno dobo. 

Anonimen -> RE: Dopust glede na stopnjo izobrazbe (24.2.2009 15:58:56)

Odvisno od podjetja. Jaz imam en dodaten dan na izobrazbo, pa dva na zahtevnost delovnega mesta.

urška -> RE: Dopust glede na stopnjo izobrazbe (24.2.2009 19:56:40)

poglej še kaj piše v splošni kolektivni pogodbi za dejavnost v kateri si zaposlena.

K_a_t_i -> RE: Dopust glede na stopnjo izobrazbe (24.2.2009 21:05:44)

IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraO

Koliko pa ti pripada še na izobrazbo?

Pri nas nič. Tudi na delovno dobo in stalnost eno veliko NIČLO...

tojeto1 -> RE: Dopust glede na stopnjo izobrazbe (25.2.2009 9:25:06)

Sploh nisem vedla, da nekje dajejo dopust na izobrazbo.
No, pri nas ne dobimo nič na izobrazbo (pa imam magisterij). Škoda, saj vsak dan prav pride.
Bodite vesele, da vam dajo. Drgač pa je pri nas osnova 18. dni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

lemavrica -> RE: Dopust glede na stopnjo izobrazbe (25.2.2009 9:27:23)

IZVIRNO SPOROČILO: tojeto1

Sploh nisem vedla, da nekje dajejo dopust na izobrazbo.
No, pri nas ne dobimo nič na izobrazbo (pa imam magisterij). Škoda, saj vsak dan prav pride.
Bodite vesele, da vam dajo. Drgač pa je pri nas osnova 18. dni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

Kako je lahko pri vas osnova 18 dni, če je zakonsko določeno 4 tedni, kar pomeni 20 dni.

tojeto1 -> RE: Dopust glede na stopnjo izobrazbe (25.2.2009 9:28:17)

Ma, nimam pojma. Tko piše. So nas spet nate..gnili  :-(

Baby -> RE: Dopust glede na stopnjo izobrazbe (25.2.2009 9:31:32)

osnova je 20 dni!!!
Pa na delovno dobo dobiš za vsakih 5 let en dan gor!

lemavrica -> RE: Dopust glede na stopnjo izobrazbe (25.2.2009 9:32:21)

JAz vem da nebi bila tiho in bi šla do njih z ZDR-jem in zahtevala pojasnilo kje sta ostala 2 dneva ki zakonsko pripadata.

159. člen
(trajanje letnega dopusta)

(1) Delavec ima pravico do letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to, ali dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. Minimalno število dni letnega dopusta delavca je odvisno od razporeditve delovnih dni v tednu za posameznega
delavca.

(2) Starejši delavec, invalid, delavec z najmanj 60% telesno okvaro in delavec, ki neguje in varuje otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, ima pravico do najmanj treh dodatnih dni letnega dopusta.

(3) Delavec ima pravico do enega dodatnega dneva letnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti.

Stran: [1]