Gina -> RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco? (24.2.2009 22:51:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA je pa vprašanje koliko se v zgodnji nosečnosti sploh da preprečiti ss, ko se že enkrat pojavi krvavitev. V bistvu se ne da narediti čisto nič. Edino če gre za popuščanje rumenega telesca, takrat pomaga Dabroston; je pa to vzrok v enem primeru od stotih, nekaj takega... To ni čisto res. Vzrokov krvavitev je res lahko več, ampak kolikor so ob vseh mojih krvavitvah pri vseh treh nosečnostih izpraševali študente vpričo mene, sem uspela pogruntat, da je večina vzrokov predvidljivih, pa ni jih glih sto no... Do krvavitev lahko pride npr. zaradi odnosov in v tem primeru če nimaš več odnosov, ne kravaviš več. Lahko imaš samo tako staršno občutljivo sluznico, da reagira na vse sorte, še na to, če nepravilno počepneš. Če ležiš, je boljše. Lahko imaš s hormoni težave, če miruješ in nisi v stresu, je znatno bolje. Lahko je vzrok pomanjkanje progesterona. - dajo ti tablete, pa je boljše. Lahko je predležeča posteljica - znano je, da v tem primeru tudi ležanje pomaga. Lahko imaš kaj narobe z materničnim vratom, da je šibek in se odpira kar tako sam od sebe, pa lahko pomagajo. Lahko je res še vse sorte in skoraj pri vseh zadevah- razen če je z zarodkom v resnici gensko ali razvojno kaj narobe, - se da splav preprečit. Zato je popolnoma vsako krvavitev treba jemati resno in takoj iti k zdravniku se pokazat.
|
|
|
|