Kdaj s testaninami? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

tinca_25 -> Kdaj s testaninami? (26.4.2005 15:10:24)

Zanima me kdaj ste začele svojim sončkom dajati testenine in katere? So testenine z moke durum ok za malčke?

Gina -> Kdaj s testaninami? (26.4.2005 18:49:55)

Takrat, ko sem mu samo še pretlačila hrano z vilico, se pravi okrog 9. meseca, mogoče pri osmih, se ne spomnim točno, ker zmiksane mi pa niso potegnile. Takrat je že toliko star, da itak ne gledaš več, ali imajo jajca in ne vem kakšno moko ali ne, razen če je otrok alergik.

Ajsha -> Kdaj s testaninami? (26.4.2005 21:23:27)

Samo info - durum je pšenična moka, ki je iz trde pšenice in običajo malo bolj grobo zmleta, nič posebnega. Če daješ stvari z glutenom, daj tudi testenine.

NinaŠ -> Kdaj s testaninami? (26.4.2005 21:43:51)

Pri slabih 8 mesecih. So bile testenine (makarončki) prva stvar, ki jo je Anže jedel nezmiksano in nepretlačeno (kar se kosila tiče) in je bil ful navdušen (jaz pa tudi). Še danes obožuje makarončke, pa ni važno s kakšno omako (lohk tud brez vsega). Kupujem pa jih že od začetka vse vrste - graham, špinačne, navadne, ... pa nevemkakšni še obstajajo.

LP

ZARA -> Kdaj s testaninami? (26.4.2005 21:45:45)

joj,jst tud pri enih 8 mesecih in jih ma precej rada!!

Pika? -> Kdaj s testaninami? (26.4.2005 22:27:49)

Mene pa zanima če mogoče veste če so katere testenine brez glutena in tudi brez jajc, ker naša pediatrinja nas je pa opozorila, da so nove raziskave pokazale da tudi rumenjak ni dobro dajat pred 1.letom?

andrejaz -> Kdaj s testaninami? (27.4.2005 0:13:30)

Brez jajc so nekatere Barilla testenine

cleopatra -> Kdaj s testaninami? (27.4.2005 8:47:42)

Brezjajčne testenina ma vsaka firma, ki jih izdeluje, tut mlinotest in intes (sej pogledaš pod sestavine in vidiš). Če se ne motm ma mlinotest jajčne v rdeči in nejajčne v modri embalaži.

Olivija -> Kdaj s testaninami? (29.4.2005 14:00:53)

okol sedmega meseca, brez jajc, ponavadi kakšne zvezdice, ker so tako fine majhhne.

LP

Stran: [1]