1. rojstni dan (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

ZvezdicaZaspanka -> 1. rojstni dan (24.2.2009 9:54:08)

Moja dva fanta bosta naslednji teden stara že 1 leto. Zanima me kako ste vi praznovali otrokov 1. rojstni dan, kakšno zabavo ste naredili, koga povabili, kakšna darila ste kupili otroku. Ne vem kaj bi, zato zbiram ideje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Rada bi nekaj 'posebnega', saj je le 1. rojstni dan. Hvala za ideje.

sonchek -> RE: 1. rojstni dan (24.2.2009 11:22:18)

Mi smo naši lubici priredili zabavo v nekem najetem prostoru (ker doma tako nimamo placa), povabili prijateljčke in njihove mamice...otroci so divjali po prostoru, odrasli so se pa malo pogovorili...
..imeli smo sabo igrače in različne pripomočke...morm rečt da so se otroci zelo zabavali...no naša še ne tako zelo, ker je premajhna...
Za darila je dobila različno, od oblek do igrač, midva sva ji kupila poganjalčka....

Pa upešno zabavo...

Ja mi je pa nekoč sodelavka dobro rekla...da otrokov prvi rojstni dan, starši pripravimo bolj zase kot za otroke, kajti oni res še ne razumejo za kaj se gre....

pa srečno...in veliko lepih in uporabnih daril...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bskrle -> RE: 1. rojstni dan (24.2.2009 13:16:19)

Prvi rojstni dan je bolj za starše kot otroka, ker še ne dojema vsega okoli sebe.
Zagotovo je praznovanje  v družinskem krogu pomembno.
Darilo - tisto, kar rabi. Jaz ne bi komplicirala. 

bina30 -> RE: 1. rojstni dan (24.2.2009 16:25:59)

Vabila izdelala sama-s sinovo slikco. Z družino šli ven na kosilo.

Pravo praznovanje pa smo naredili doma, za njegove "prijateljčke", čeprav otrok nima pojma zakaj se gre. Fino mu je bilo, ko so bili otroci pri nas in je bilo veliko balonov po hiši, praznovale pa smo v bistvu mamice. Sama sem naredila neke vrste narezke (za otročke poli klobaso)in polno nekih malenkosti za pikat - grozdje, sir, olive, kisle kumarice, grisinije, smokije... Za pit sem imela same plastične flaške (odo ali Zalo ali sokove s slamicami), da ni bilo kozarcev, da se ne bi kaj razbilo in bi se komu kaj zgodilo. Tudi krožnike sem imela plastične. je varno in tudi komot za pospravit. Pa obvezno torto, ki mi jo je spekla kolegica, da so otroci lahko jedli. Pa slikali smo se veliko in se igrali. Ostali so okoli 2 do 2,5h, potem pa je čisto dovolj. Za darila smo dogovorjene med sabo, da se zmenimo in skupaj kupimo kaj otrok potrebuje/si želi za neko določeno vsoto.

Meni je bilo ful lepo, da smo bili doma, ker nekje drugje za take male še ni, vsi še ne hodijo in jih ne moreš kar pustit nekje plezat, doma pa smo naredili prostor in so lahko plezali, tekali itd...

gita10 -> RE: 1. rojstni dan (24.2.2009 18:06:11)

Ker je sin rojen poleti smo naredili velik piknik ( cca 50-60 ljudi ) nepriporočam, ampak to je bila zabava za nas oziroma repriza krsta. Otrok se je zabaval v toliko ker je bil v središču pozornosti in mu je vsak prinesel en kup igrač. Jaz pa sem še en teden pospravljala za nami.  Mislim, da so njegovi rojstni dnevi prišli z 5 leti, ko povabi svoje prijatelje in se z njimi zabava.

Solero -> RE: 1. rojstni dan (14.3.2009 11:19:17)

Mi smo pekli torto. Mali je "pomagal" mešat, packat, lizal je žlice, zlagal posodo, probal miksat... Potem smo jo okrasili, prižgali in upihnili svečko. Se posladkali. Imeli smo dan samo za nas in bilo je zelo lepo.

Kontrakarambolšrauf -> RE: 1. rojstni dan (14.3.2009 13:26:34)

Praznovali doma, okrasili vse v pisane balone, povabili družinske člane
(cca. 25 ljudi+otroci), vabila izdelala sama s sinovo sliko in vse napisala v njegovem imenu kot da vabi on in da bi najraje imel igrače[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Kar se hrane tiče smo se pa kar z  narezkom znašli, mož je rezal pršut, torto smo naročili...........

livia -> RE: 1. rojstni dan (16.3.2009 12:53:59)

Prvi rojstni dan je po mojih izkušnjah bolj praznovanje in slikanje za starše in stare starše. Otrok se ga še ne zaveda.
Zato naredite tako, da bo prijetno predvsem otroke, ne vam.
Vsaj naši ne marate preveč galame in množico ljudi, zato povabimo samo bližnje (nona, nono, babica, dedek, teta, še ena teta, stric in 2 sestrični). Naslednji dan pa kake prijateljein sosede. Skratka nič večjega s 50 ljudmi, pa urnik je tudi njima prilagojen, glede na spanje.
Važna je lepa torta (in dobra), pa nekaj skupinskih slik za v album, pa je.
Darila so pri nas običajno kaki boni za Ciciban, ali kak tricikel, pa en kup drobnarij. Sem pristaš enega večjega darila (kolo, avtosedež, voziček - odvisno kaj rabite in nekaj manjših stvari, pa naj bo to za oblečt, za brat, za jest, za kopat).

Drugi in tretji rojstni dan sta pa zgodba zase. Takrta že otrok zna svečke pihat, zapet vse najboljše, razume kaj so darila, ve da je to njegov dan.

Pa lepo praznujte.

Stran: [1]