dolgčas (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

Anonimen -> dolgčas (24.2.2009 9:22:53)

V vezi sem že nekaj let, s sicer čudovito osebo, ampak če po pravici povem, še nisem srečala moškega, ki bi bil tako slab ljubimec. Sem že poskušala vse mogoče, ampak je taka oseba, da se tu ne da ničesar naredit, ker je pač človek navad, ki se ga držijo že od rojstva.

Ko sva se spoznala, po pravici povedano, sploh nisem bila zaljubljana vanj, mogče tudi zato, ker mi sploh ni dal priložnosti. Mi je bil všeč, ampak jaz sem na to gledala kot na avanturo - kar sicer ni v moji navadi, ampak sem imela poln kufer vsega. Vse se je zgodilo hitro, hitro sem se preselila k njemu - to je bil beg pred prejšnjim življenjem, ki je pa bilo nočna mora (mislim na starše, od katerih sem dobesedno pobegnila). Ampak mi je bil všeč, ker se je ful trudil na vseh podočjih, še zdaj se trudi, po vseh letih. Imal je to, kar sem pri prejšnjih moških pogrešala. Takih je v bistvu zelo malo, kot je on.

Ampak - ima pa čudne navade kar se tiče spolnosti. Pogovarjat o tem - to je njemu tabu. Ko gledava kak film, kjer je govora o moških navadah, in ga vprašam, če je res - pravi da to on ne dela. Če ga ugriznem, se mu gabi slina. Ne poljublja se z mano z jezikom, ker se mu to upira. Razen na začetku veze, v vseh letih, še ni dal pobude za seks  Ko pa se mu zazdi, bi takoj - brez predigre. To je pa samo v dveh položajih, da ne rečem, da je ful štorast, ne more hkrati seksat, se poljubljat in božat. Brezveze, da nadaljujem - katastrofa v glavnem. Ko sem mu pa enkrat na začetku veze to omenila (na lep način), pa ni mogel spat in je bil čist bogi in me je vprašal, če sem sploh zaljubljena vanj in če sem kdaj bila. In ne vem več.

No ja, pravzaprav sem to že nekak sprejela za realnost - sploh ker si vse ustvarjava skupaj in me vključuje čist v vse svoje načrte. Mene je samo strah, da se mi enkrat ne bo "čist zmešal" in bom s prvim, ki pride mim! Čeprav sem proti temu, ampak ej - po mojem je to čist človeško. Glede splolnosti sem jaz namreč bolj vročekrvne narave in totalno brez predsodkov, vse, če je med dvema partnerjema. Tega pa tu ni.

Mi je pa to tako - raje imam njega, pa slab seks, kot pa nekoga, s komer se nimam kaj za pogovarjat in dober seks. Sam ne vem, če bo to prvo funkcioniralo celo življenje :)

ajataja -> RE: dolgčas (24.2.2009 9:32:58)

Jaz s takim moškim ne bi dolgo zdržala in boš videla da tudi ti ne boš.Saj s sexom se izkazuje ljubezen in vsega mora biti dovolj za naše potrebe.Mislim,da je tudi sex tisti ki mora štimat ,če želiš da zveza funkcionira.Vsedita se dol in se temeljito pogovorita,povej mu da tebi to veliko pomeni-kar je čist logično- in da tako ne misliš več nadaljevati veze.In ja,slej ko prej boš iskala kje drugje kar doma ne boš dobila in to mislim da ne bo pripeljalo prav daleč vajine veze,ki pa vidim da prav veliko ljubezni v njej ni.Potrebe so pač potrebe in nečemu se odrekat zaradi tega da bežiš pred preteklostjo je neumnost-boš celo življenje nesrečna. Vso srečo,pa velik ljubezni in sexa ti želim.

Anonimen -> RE: dolgčas (24.2.2009 9:34:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

V vezi sem že nekaj let, s sicer čudovito osebo, ampak če po pravici povem, še nisem srečala moškega, ki bi bil tako slab ljubimec. Sem že poskušala vse mogoče, ampak je taka oseba, da se tu ne da ničesar naredit, ker je pač človek navad, ki se ga držijo že od rojstva.

Ko sva se spoznala, po pravici povedano, sploh nisem bila zaljubljana vanj, mogče tudi zato, ker mi sploh ni dal priložnosti. Mi je bil všeč, ampak jaz sem na to gledala kot na avanturo - kar sicer ni v moji navadi, ampak sem imela poln kufer vsega. Vse se je zgodilo hitro, hitro sem se preselila k njemu - to je bil beg pred prejšnjim življenjem, ki je pa bilo nočna mora (mislim na starše, od katerih sem dobesedno pobegnila). Ampak mi je bil všeč, ker se je ful trudil na vseh podočjih, še zdaj se trudi, po vseh letih. Imal je to, kar sem pri prejšnjih moških pogrešala. Takih je v bistvu zelo malo, kot je on.

Ampak - ima pa čudne navade kar se tiče spolnosti. Pogovarjat o tem - to je njemu tabu. Ko gledava kak film, kjer je govora o moških navadah, in ga vprašam, če je res - pravi da to on ne dela. Če ga ugriznem, se mu gabi slina. Ne poljublja se z mano z jezikom, ker se mu to upira. Razen na začetku veze, v vseh letih, še ni dal pobude za seks  Ko pa se mu zazdi, bi takoj - brez predigre. To je pa samo v dveh položajih, da ne rečem, da je ful štorast, ne more hkrati seksat, se poljubljat in božat. Brezveze, da nadaljujem - katastrofa v glavnem. Ko sem mu pa enkrat na začetku veze to omenila (na lep način), pa ni mogel spat in je bil čist bogi in me je vprašal, če sem sploh zaljubljena vanj in če sem kdaj bila. In ne vem več.

No ja, pravzaprav sem to že nekak sprejela za realnost - sploh ker si vse ustvarjava skupaj in me vključuje čist v vse svoje načrte. Mene je samo strah, da se mi enkrat ne bo "čist zmešal" in bom s prvim, ki pride mim! Čeprav sem proti temu, ampak ej - po mojem je to čist človeško. Glede splolnosti sem jaz namreč bolj vročekrvne narave in totalno brez predsodkov, vse, če je med dvema partnerjema. Tega pa tu ni.

Mi je pa to tako - raje imam njega, pa slab seks, kot pa nekoga, s komer se nimam kaj za pogovarjat in dober seks. Sam ne vem, če bo to prvo funkcioniralo celo življenje :)

Ti sploh ne veš,kaj bi rada.Na začetku opisuješ,da je čudovita oseba,potem pa,da se z njim ne da pogovarjat.Men se zdi,da nisi zrela za resno vezo.

vodica -> RE: dolgčas (24.2.2009 9:39:42)

Tu pa res nimaš kaj iskat.V vajini vezi ni ne prave ljubezni in ne sexa ,ja ljuba duša kaj pa pol počneš z njim.Mislim ,da ti tud pogovor ne bo kaj dosti spremenil saj ni problem samo v sexu ,ampak morš pa ja bit zaljubljen menda da lahko z nekom ustvarjaš življenje.Joj ,punca pot pod noge pa najdi pravega,ki ti bo srček ogrel pa boš vidla da bo vse štimalo tud v postelji.

Lenck -> RE: dolgčas (24.2.2009 9:55:47)

Eni pa pravijo, da je ravno ne-zaljubljenost prava, ker zaljubljenost slepi [sm=smiley36.gif] Dajte se že odločit, ko boste kateri drugi odogovarjale, pa boste napisale, da naj ne hiti, ker je itak slepo zaljubljena in bo že še spregledala [sm=smiley36.gif]

Prav tako, vsaj kolikor sem jaz razbrala, je rekla, da se z njim ne da pogovarjali le, kar se spolnosti tiče, ne vem, kje to kaže, da ne ve, kaj bi rada [sm=zmeden.gif]

Očitno tvoj dragi kaže ljubezen na drug način. Seks pač ni edini izraz ljubezni. Kar bi bilo ok, če tebi ne bi manjkalo... Kaj pa, ko ti daš pobudo? V bistvu te razumem, kako se počutiš. Meni bi bilo tudi grozno. In bi se verjetno tudi spraševala, koliko časa še, preden se mi "strga". Ampak, po drugi strani... če si se že skušala pogovoriti z njim... glej, morda se ti kdaj utrga, morda se ti ne. Uživaj v zvezi, dokler se še prepričana, da si želiš bolj to kot drugo (kolikor sem razumela, je tako), skušaj rešiti problem, morda postopoma - če ne gre s pogovorom, mu morda nakažeš, kaj bi rada, morda se sama skušaš "izveči" v kak nov položaj, ti božaš njega... morda mu bo kapnilo. Če/Ko boš menila, da ne gre več, pa ne nateguj zveze in njega.

Anonimen -> RE: dolgčas (24.2.2009 9:58:48)

Narobe si razumela - ne da se pogovarjat z njim glede tega. Ostale stvari funkcionirajo. Bom rekla tako, da je moj partner moj najboljši prijatelj, ker si drugače bereva misli, na vseh drugih področjih - to pa tu zataji.

In res nisem bila zaljubljena vanj in res nisem bila fer do njega- no pravzaprav, sem mu dopovedovala, ampak na drug način - ne tako direkt, sej veš kaj mislim, kot mačka okol vrele kaše. Hkrati si pa nisem upala stran, ker sem pri njem dobila zaščito in oporo. Vem, da če bi mu takrat povedala, da bi šla narazen. Tako se je vse skupaj vleklo in vleklo in sem se v bistvu navezala nanj in tudi zaljubila sem se vanj, kar sem še zdaj. In bi si želela ostat z njim in vse ostalo. Če je on veme zaljubljen, pa ne vem več. Ampak ni veliko moških, ki bi tako skrbeli za svoja dekleta, kot on zame. Kregava se ne, bi rekla, da se konstruktivno pogovarjava o vsem drugem, razen o spolnosti, v vsem se strinjava, nikoli se ne zmerjava, vedno pride domov iz službe, ne hodi okrog s prijatelji, ne pije, ne kadi, si sam zlika, mi pripravi večerjo, me kam pelje, me preseneti, ja pa kar se tiče nežnosti, tega je ful z obeh strani. 

In tu npr.berem da se kak tip napije, ga ni dva dni domov, vmes pretepe ženo, za otroke se ne zmeni - seks je pa dober. No, takega jaz nebi imela. Za mene je to še manj ljubezen.

Pa še to - ker vem, da se bo marsikdo spotaknu ob to - da sem zbežala od prejšnjega življenja... nihče v taki situaciji si ne predstavlja, kako je to. Je bilo ful poniževanja, pa tudi pretepanja v otroštvu. Punce z isto usodo, kot sem jo imela in jih ni malo, si najdejo ponavadi tudi partnerje take in trpijo še naprej. Jaz sem pač zato v začetku uporabila bolj pamet, kot srce in mi je verjetno bolje kot njim. Tudi rada ga imam in to zelo. Žal pač, popoln ni nihče in to pogrešam inn ne vem kako se naj s tem soočim.  In naivno bi bilo pričakovat, da bi našel popolnega partnerja.

Anonimen -> RE: dolgčas (24.2.2009 10:13:16)

Noben ni idealen,moj pa ne kuha,pospravlja,ne sesa po tleh,ne zaliva rož,ampak sexa pa fajn.A takega bi ti rada????

Anonimen -> RE: dolgčas (24.2.2009 10:16:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Lenck

Eni pa pravijo, da je ravno ne-zaljubljenost prava, ker zaljubljenost slepi [sm=smiley36.gif] Dajte se že odločit, ko boste kateri drugi odogovarjale, pa boste napisale, da naj ne hiti, ker je itak slepo zaljubljena in bo že še spregledala [sm=smiley36.gif]

Prav tako, vsaj kolikor sem jaz razbrala, je rekla, da se z njim ne da pogovarjali le, kar se spolnosti tiče, ne vem, kje to kaže, da ne ve, kaj bi rada [sm=zmeden.gif]

Očitno tvoj dragi kaže ljubezen na drug način. Seks pač ni edini izraz ljubezni. Kar bi bilo ok, če tebi ne bi manjkalo... Kaj pa, ko ti daš pobudo? V bistvu te razumem, kako se počutiš. Meni bi bilo tudi grozno. In bi se verjetno tudi spraševala, koliko časa še, preden se mi "strga". Ampak, po drugi strani... če si se že skušala pogovoriti z njim... glej, morda se ti kdaj utrga, morda se ti ne. Uživaj v zvezi, dokler se še prepričana, da si želiš bolj to kot drugo (kolikor sem razumela, je tako), skušaj rešiti problem, morda postopoma - če ne gre s pogovorom, mu morda nakažeš, kaj bi rada, morda se sama skušaš "izveči" v kak nov položaj, ti božaš njega... morda mu bo kapnilo. Če/Ko boš menila, da ne gre več, pa ne nateguj zveze in njega.

Tvoj odgovor me je malo potolažil. Ja, res, prav imaš, res se čudno počutim ob njegovi reakciji. Ko se pogovarjava o tem, on zaključi tako, da je to moje mnenje, da njemu je vse čist v redu in normalno. In se noče naprj pogovarjat. Pol se mi zdi, da drezam v nekaj, kar ga očitno prizadene. Mislim tudi, da ravno veliko žensk pred mano ni imel. Eno resno zvezo, verjetno ne veliko avantur, ki te pa tako ne naučijo ničesar.

Sam žal pa sama nimam izkušenj, kako nekoga "strenirat". Vedno sem bila do sedaj jaz tista v nasprotnem položaju. Poleg tega je pa on od mene starejši 10 let.

Anonimen -> RE: dolgčas (24.2.2009 10:21:48)

Noben ni idealen,moj pa ne kuha,pospravlja,ne sesa po tleh,ne zaliva rož,ampak sexa pa fajn.A takega bi ti rada????

Uh, samo z dobrim seksom se nebi zadovoljila, če bi se, bi ostala z bivšim - pa ne hvala.

Anonimen -> RE: dolgčas (24.2.2009 10:26:09)

Kaj pa vem, meni se zdi, da sta vidva skupaj zaradi komformizma. Obema tako paše. On ima ženo, ki je hvaležna, da zanjo skrbi, ti imaš moškega, ki ti daje skrb in predvsem občutek varnosti. To zame ni neka prava partnerska ljubezen, ampak če vama štima, potem OK, vsak po svoje, a ne?  Saj vama je obema jasno, da sta najboljša prijatelja, kar pa ni isto, kot partnerja. Ampak vama zaenkrat še kar ustreza. Vendar ker ni ljubezni, je samo občutek pripadnosti, si dolgoročno tega ne morem predstavlajti. Mogoče, če bi ti sebe uspela prepričat, da je to najbolje, kar se ti lahko zgodi v življenju. 

Tvoj problem pa se mi zdi precej globji od (ne)seksa. Iščeš varnost, podporo, občutek sprejetosti, ker tega očitno pri starših nisi imela, in rabiš nekoga, ki ti daje to kot zagotovilo. Torej te je strah tveganja, strah te je biti samo, strah te je negotovosti. In imaš raje to, kar imaš sedaj, ter se tolažiš z napol prepričljivimi izgovori, kot pa da bi sprejela odgovornost zase. Vem, je težko in je potreben čas, da razčistimo sami pri sebi.
Ampak ali boš z njim resnično srečna? Ali bo on resnično srečen s tabo? Ali pa eden drugemu predstavljata zgolj varnost? Vama je to dovolj? Potem OK, bodita skupaj. Ali pa bi rada kaj več? Potem bo potrebno storiti kakšen korak naprej, se izpostaviti, tvegati, ampak če ne tvegaš, ničesar ne pridobiš (seveda pa tudi ničesar ne izgubiš - status quo).

Anonimen -> RE: dolgčas (24.2.2009 10:34:29)

To, da nisi bila zaljubljena je za moje pojme prej prednost kot ne( govorim iz lastnih izkusenj ), tako, da s tem se ne obremenjevati.Meni se zdi bolj pomembno kaj danes cutis do njega. Iz napisanega jaz razberem, da je v vajini vezi veliko spostovanja, kar se mi zdi super in tudi ljubezen sem zacutila.
Ceprav sem najprej pomislila, da isces samo nek varen pristan...Toda v tem primeru bi si ze zdavnaj nasla se tisto kar ti manjka in bi pac imela ljubimca... Toda ti vztrajas se pravi da ga verjetno ljubis.

Glede spolnosti pa:

Ti moras vztrajat pri poskusih pogovora. Izberi prave momente in zacni to temo, znova in znova. Povej mu odkrito kako in kaj. Ce te ljubi se bo se kako potrudil da te osreci in seveda zadovolji. Saj konec koncev on ob tem ne bo trpel ampak prav tako uzival...

Jaz osebno mislim, da imas veliko sans za uspeh in za srecno in polno zivljenje in tudi dober ljubimec lahko postane cisto vsak samo ce mu je do tega.

srecno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

polho3006 -> RE: dolgčas (24.2.2009 10:34:39)

Ti sploh ne veš,kaj bi rada.Na začetku opisuješ,da je čudovita oseba,potem pa,da se z njim ne da pogovarjat.Men se zdi,da nisi zrela za resno vezo.

Beri kaj je napisala RAJE IMA NJEGA, KOT PA NEKOGA S KATERIM SE NEBI IMELA KAJ POGOVARJATI!

Če se lahko pogovarjaš z njim potem se pogovori o svojih željah, potrebah glede spolnosti. Priznam, meni bi bilo prav težko živeti z nekom ki bi mi rekel da se mu gabi slina. Pa saj te menda ima rad!!! Ne poljublja se z jezikom??? Pa saj takšno poljubljanje požene kri po žilah, priliva olje na ogenj strasti. Ne vem...če je človek s katerim se lahko pogovarjaš, potem se MORATA pogovarjati o vsem, tudi o seksu.

MLADAMAMICA -> RE: dolgčas (24.2.2009 10:47:08)

IZVIRNO SPOROČILO: ****

To, da nisi bila zaljubljena je za moje pojme prej prednost kot ne( govorim iz lastnih izkusenj ), tako, da s tem se ne obremenjevati.Meni se zdi bolj pomembno kaj danes cutis do njega. Iz napisanega jaz razberem, da je v vajini vezi veliko spostovanja, kar se mi zdi super in tudi ljubezen sem zacutila.
Ceprav sem najprej pomislila, da isces samo nek varen pristan...Toda v tem primeru bi si ze zdavnaj nasla se tisto kar ti manjka in bi pac imela ljubimca... Toda ti vztrajas se pravi da ga verjetno ljubis.

Glede spolnosti pa:

Ti moras vztrajat pri poskusih pogovora. Izberi prave momente in zacni to temo, znova in znova. Povej mu odkrito kako in kaj. Ce te ljubi se bo se kako potrudil da te osreci in seveda zadovolji. Saj konec koncev on ob tem ne bo trpel ampak prav tako uzival...

Jaz osebno mislim, da imas veliko sans za uspeh in za srecno in polno zivljenje in tudi dober ljubimec lahko postane cisto vsak samo ce mu je do tega.

srecno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

se popolnoma strinjam z vsem napisanim. tudi sama mislim, da imata veliko več ljubezni kot marsikateri par, zakonca,... in menim, da se tudi to lahko poštima (sex) s  pogovorom in tako da mu resnično pokažeš, da te to zelo moti. res je, da je spoštovanje, ljubezen, podpora itd. pomemben kazalec življenskega sopotnika ampak sex je kot nekakšna pika na i, tako da ne obupaj, poskušajta uskladiti še to. pravijo, da lepa beseda lepo mesto najde. srečno

Anonimen -> RE: dolgčas (24.2.2009 14:35:23)

da ni tip gej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mislim možno je tudi to se zgodi, pa te zato ne more obravnavat kot spolnega bitja

kot razberem iz tvojega pisanja se mu spolnost s teboj tako rekoč gabi - in po mojem je zmožen sexat in se poljubljat obenem sam mu ni do tega...

mogoče ima žensko zaradi zunanjega izgleda in te ima pač rad kot prijateljico

mogoče se še sam ne zaveda, da je latentni homoseksualec

samo ena od možnosti

komarka -> RE: dolgčas (3.3.2009 11:30:47)

Čist očitno ima tvoj tip velike blokade pri spolnosti. IN jasno, ko mi rečeš da bi kaj drugače ali da ti ni kul, se takoj počuti daje slab.

Počasi, ampak zelo počasi se bo mogoče odtajal, če se bosta pogovarjala o tem kako je blo pri njih doma, kaj se je govorilo o spolnosti in o telesu, se je vse skrivalo, je bil morad tud kdaj izrabljen...

V vse to z veliko zagotovil da ti je on všeč, da je super moški in da dobrega sexa se mora vsak naučit!! in da ene stvari so čist lepe in spoštljive in spodobne v spolnosti.
In potem čist počas na kakšne spremebe: bolj soft, romantičen stil....

Misli si kako bi ti blo če bi bla še punčka-čisto brez iskušenj in z veliko željo po nežnosti.

js poznam kr nekaj takih fantov, ki so super ljudje ampak tukaj zaštekajo in marsikdo od njih bo ostla sam-žal.

*Neja -> RE: dolgčas (3.3.2009 13:06:48)

Kot je ena že napisala. Po mojem je res gej. Zagotovo mu je fino in udobno.

Stran: [1]