JUBILEJNE NAGRADE (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

BarbaraO -> JUBILEJNE NAGRADE (23.2.2009 21:52:57)

Delam v zasebnem sektorju - gospodarstvo - in imam za osnovo Splošno kolektivno pogodbo za gospodarstvo ter seveda še neko Pogodbo za zasebni sektor.
Delodajalec je najprej govoril, da delavcu pripada nagrada za delovno dobo v njegovem podjetju, zdaj, ko bi moral le-to izplačati, pa se izgovarja na skupno delovno dobo. Kako, hudiča, je zdaj s tem? Je kdo še kaj dolžan dati ali ne? Nekje sem slišala, da je jubilejna nagrada za skupno delovno dobo povrnjena delodajalcu s strani države. To drži ali ne? Jo je možno zahtevati tudi za nazaj, v kolikor je preteklo nekaj mesecev? Kje lahko dobim točne podatke o tem?

Hvala vsem, ki imate kaj več pojma okrog tega. Me neznansko jezi, da se vedno samo izgovarjajo...

Mišni -> RE: JUBILEJNE NAGRADE (24.2.2009 8:58:32)

Na žalost izgleda, da ima tvoj delodajalec prav:

Jubilejne nagrade
Jubilejne nagrade se izplačujejo za doseženo delovno dobo pri zadnjem delodajalcu, razen v dejavnosti gostinstva in turizma, kjer se jubilejne nagrade izplačujejo za doseženo skupno delovno dobo, pravna podlaga za izplačilo jubilejne nagrade pa je tisti znesek, ki je za delavca ugodnejši.

Še link:

http://www.sindikat-pergam.si/pergam_obvescevalec/sindikalna_lista.php

BarbaraO -> RE: JUBILEJNE NAGRADE (24.2.2009 15:36:40)

Hvala, Mišni. Zdaj vsaj vem, pri čem sem.

BarbaraO -> RE: JUBILEJNE NAGRADE (25.2.2009 10:47:19)

Moram še malo težit s tem. Sem si ogledala link, ki mi ga je posredovala Mišni, in obenem tudi izvedela, da spadamo v kovinsko industrijo. Zame torej velja doba pri zadnjem delodajalcu. Moj sodelavec pa je v firmi že 10 let in ima skupno 33 let delovne dobe, pa ni niti za skupno niti za zadnjega delodajalca dobil ničesar.

Prosim le še za info, če je strošek jubilejne nagrade delodajalcu povrnjen s strani ZZZS-ja?

Thx v naprej!

liliana -> RE: JUBILEJNE NAGRADE (25.2.2009 11:16:08)

Jubilejna nagrada in ZZZS nimata nič skupnega.....jubilejno nagrado plača delodajalec in nič ne dobi povrnjeno.......

BarbaraO -> RE: JUBILEJNE NAGRADE (25.2.2009 13:54:12)

Mislila sem na Zavod za zaposlovanje (ali kakšno drugo institucijo). Nekaj so govorili o tem, da 'država' to povrne. Saj logike ni, pa vendar...

Stran: [1]