Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 14:37:26
|
|
|
|
teta beta
|
:)-:)-:)- Jaz sem slišala pa nekaj malo drugačnega. Družinica je bila na FKK in sine, ki je že kar dobro hodil, se je prisesal kar k eni gospe na plaži. :ups::)-
|
|
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 14:40:18
|
|
|
|
KMALU
|
ojej :ups::ups::)-:)-:)-:)-
|
|
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 14:45:10
|
|
|
|
Čiračara
|
:ups::):)-:)-
|
|
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 15:00:44
|
|
|
|
ditkaaida
|
Ksenija Šoster Olmer Dojenje in materinstvo iz srca. V tej knjigi bi lahko našla veliko odgovorov. Jaz sem jih.Knjiga je bila razprodana, ponatisa pa ni bilo, v knjižnicah je dosegljiva. Skenirala sem jo, tako da jo imam na CD. Ko imaš dojenčka zraven sebe in ne več u sebi pa ko že mal zrase ( 3-4 mesece ) mame pozabmo počivat in pit. Takrat se je treba mal dol sest zraven spečga dojenčka, s knjigo ali pa brez in se mal počit pa je mleka dovolj in tudi dovolj kvalitetno. Prvo sem dojila samo 6 tednov, sedaj se dojimo 9 mesecev. Da ne bi bila katera od tistih ki ji dojenje ni šlo užaljena. Tudi jaz nisem vedela kako ravnat pa nobenga, da bi ga človek vprašal.
|
|
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 15:03:55
|
|
|
|
Anonimen
|
KMALU nič ne obsojam tvojega mišljenja samo to ti lahko povem, da se zarečenega kruha največ poje in to boš sama spoznala, ko boš pri sebi imela malo nebogljeno bitjece. Zato o tem, koliko časa boš dojila... nam boš potem povedala, prav?
|
|
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 16:11:03
|
|
|
|
pravljica
|
sama sem dojila točno 2 leti...pred vrtcem, za njen 2. r.d. sva nehali (na mojo željo)...upam, da mi bo uspelo tudi tokrat...bolj kot razmišljam, manj vidim kakšen razlog proti...ni me izčrpavalo - kvečjemu nasprotno (takrat sem imela par minutk miru, kjerkoli sem hotela :) ), če ni šlo drugače, je bil to dober način, da je zaspala da ne bi zaradi lepotnih razlogov...ne vem kateri bi to lahko bili :zmeden:...prsi imam iste kot prej, kvečjemo bolj polne so, nikakor se niso povesile ali karkoli podobnega, res pa je, da sem ves čas nosila podložene moderčke s kostjo nikakor nobene, ki ni ali ki ne doji, ne obtožujem...zase imam željo, da bi bilo tudi tokrat tako 9nebesa
|
|
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 18:26:43
|
|
|
|
Rozalija
|
Meni nikoli ni bilo do dolgega dojenja in sem tako kot KMALU razmišljala... tri mesece pa konec. HA HA pa se je res tako obrnilo. Tamala se je matrala že od rojstva. Pa smo stiskal pa smo ji dal po flaški, pa z nastavki pa. KATASTROFA. Uglavnem pri 6 tednih sem imela joka in stoka dovolj(al je jokala ona, al pa jaz), kupila sem hipp in ji dala flaško. Kakšen užitek. Pol sva se še neki na pol dojili do 3 mesecov, ko pa sem ugotovila da se itak bolj crklja ker želi po dojenju še flašo. Vztrajanje je bilo bolj s fantove strani, daj potrudi se pa saj je fajn za otroka. Men se pa zdi, da se crklamo lahko drgač kot na joški. Ma nikoli več!!! Če sedaj dojenje takoj ne bo steklo, bo pač otrok dobil flašo in to brez kakšnega občutka krivne ali kako sem slaba mati ko ne morem dojiti. Ma kaj čmo, nismo vse za to. Tako da tista ki prklop otroka, pa otrok papa, pa to je najbrž res fajn. Če pa ne gre se pa sam matraš in takrat je flaša najboljša za vse. Pa še tko praktično je pa fino. Ni ti treba vedno tebi otroka nahrant, lahko se greš mal potepat, pa veš da bo fant ali kdo drug skrbel za otroka. Superca, men je blo na konc prav fajn, da sva nehali. Drgač pa kar se mene tiče tam do 6-9m mi je dojenje še ok, pol mi pa ne potegne več. Če pač vam paše dlje je vaša stvar, sam men ne potegne.
|
|
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 19:55:37
|
|
|
|
teja21
|
živjo punce, mene pa zanima zakaj bi ti dojenje povesilo prsi??? a se ti ne samo če mleko pumpaš po črpalki, ker otroček ne more piti.
|
|
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 20:23:55
|
|
|
|
KMALU
|
Pravljica Ne napadam te in nic slabega ti ne zelim, le sprasujem. Ti ni cudno, da je otrok ze tako velik pa ga se dojis? Hodi naokrog, ze govori, zaveda se sveta okrog sebe..., ko pa je lacen pa rece: Josko papat! :ups:
|
|
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 20:57:49
|
|
|
|
Gina
|
Teja 21, ko rodiš, ti prsi fejst zrastejo in tretji dan po porodu imaš tak naval mleka, da misliš, da ti bo tam zgoraj kaj eksplodiralo (pa če dojiš ali skoraj nič). Hodiš si dajat obkladke, pumpaš, da se ti ne bi vse vnelo. Meni so npr. zrasle za 3 št. Zdaj si pa predstavljaj, da takole joške vsak dan rastejo in uplahnejo (po podoju). Kakšne misliš da so, po prenehanju? Prazne in uplahnjene, mehke in viseče. Ne more biti drugače. Pa je vseeno, ali ti jih prazni otrok ali pa si jih prazniš s pumpico. Celo če samo čisto malo časa dojiš, so posledice skoraj identične. Ampak jaz se za to ne sekiram. Sem zamenjala joške za tri krasne otroke:duda::duda::duda:. Ne zamenjam več nazaj.:)
|
|
|
|
Dojiti dojenčka ali ne? 26.4.2005 21:29:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz nisem dojila, pa imam tudi pobožne.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?