Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako premagati strah... 23.2.2009 21:09:50
|
|
|
|
Jančika_
|
Rešitve ali nasveta nimam, te pa razumem. Morda ti bo malce pomagala že samo zavest, da nisi sama v tem. Za mano sta dva uspešni nosečnosti in tri neuspešne (1. OK, 2. in 3. , 4. OK, 5. spet ). Ne znam ti opisati strahu, ki ga občutim v nosečnosti vsakič od prvega splava naprej, pa saj ga sama poznaš. Ampak če bi preveč mislila na to, bi se mi zmešalo. Tako da pač grem po nemškem sistemu "Augen zu und durch" (zaprem oči in gremo skozi), kaj boljšega se ne spomnim. Imela sem res veliko veliko srečo, da je bila prva nosečnost tako brezskrbna. Pri tretjem splavu sem bila že tako navajena, otopela, vdana v usodo, da niti jokala nisem kaj posebej. V bistvu nimam kaj pametnega za napisati, malo bluzim...samo to sem hotela povedati, da te razumem, ja . Mene je že zdaj strah, pa še sploh nisem noseča....
|
|
|
|
RE: kako premagati strah... 23.2.2009 22:05:53
|
|
|
|
Muca83
|
Anonimen, dobro poznam take občutke. Sama sem bila na istem, ampak moram rečt, da mi sedaj v tretje dobro kaže, sem že v 15. tednu. Jaz sem do NS vse jemala tako z rezervo, ves čas vklopljen nek alarm, ki mi ni pustil sploh preveč razmišljati o nosečnosti. Zavedala sem se, da so po statistiki možnosti, da bo vse ok 66%. Kako se spopasti s strahom? Težko. Nekako bi si mogla dopovedati, da ne moreš spremeniti rezultata in da strah nič ne pomaga, kvečjemu škodi. Zaposli se, razmišljaj o drugih stvareh, o stvareh, ki te osrečujejo, v takih situacijah je recept čimmanj časa za razmišljanje. In še dnevi hitreje minevajo.
|
|
|
|
RE: kako premagati strah... 2.3.2009 13:44:50
|
|
|
|
anny1
|
Zdravo, naj ti jaz tudi povem da nisi sama, jaz sem po prvi in po porodu imala zelo malo možnosti in sem dobila klomofer tablete pa sem zanosila 1 in ss in drugič in ss tako da sem se že bala z mojim v posteljo in ker sem se tako bala da bom ponovno in bo zopet ss pa je potem prišlo spontano in kar na lepem ko sem prišla do G sem mislila da sem v 8t saj mi je M zamujala skoraj 2 m ker sta bila prejšnja ss v 7t si nisem upal delat testa preden mi je izostala še druga M test pozitiven jaz k G in kaj ugotovi UZ da sem že čet 14t saj M ki sem jo dobla sploh ni bila prava-je bila samo krvavitev, katera je možno da se pojavi, in sem kljub strahu šla naprej kot da ss-jev sploh ni bilo v 39t 4/7 rodila lepo,močno punco-že drugo, potem pa ko je bilo najmenj pričakovati- saj se mi možnost zanositve iz meseca vmesec zmanjšuje- kar na lepem M izostane test pa pokaže + jaz pa kaj je sedaj to? Tako da pogum vse bo še ok- boš videla- aja mimograde sedaj sem v 28t Pozitivno razmišlanje pa bo lp srečno
|
|
RE: kako premagati strah... 11.3.2009 1:56:55
|
|
|
|
Danijela84
|
Ojla. Mene pa zanima samo koliko časa čakaš na prvi pregled pri G.Pa še nekaj me zanima ali je katera mela in je bila noseča in a je to bila rahla krvavite ali normalna .Kajti primeni je običajno 2-3 dni nazadnje pa je bila samo 1 dan in to tako močna da je kar lil iz mene.Ta mesec pa je sploh ni in sem naredila test in je pozitiven . Lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?