Ostanki hrane (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

ursi -> Ostanki hrane (23.2.2009 12:29:56)

MEne pa zanima kakšne trike oziroma navade, kako porabite hrano, ki vam je npr. ostala od kosila od prejšnega dne. Mi smo v soboto nekaj praznovali, pa je kar nekaj hrane ostalo. Tako smo včeraj za kosilo pač jedli isto. Kar mi je ostalo od kokoši sem pa danes naredila rižoto in porabila še to meso. Je pa res, da moj ne komplicira preveč, da bi moglo bit ravno vsak dan nekaj drugega za jesti, ampak sva oba navajena, da se hrane pač ne meče. No dobro, ravn tri dni skupaj tudi ne jemo istega.

Torej, kako in kam porabite užitne ostanke iz prejšnega dne? Včasih mi pač zmanjka idej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hope2 -> RE: Ostanki hrane (23.2.2009 13:12:43)

Če je kaj na žlico, meso v omaki,večji kos pečenega odojka, jagnjetine ali pizza dam kar v zmrzovalnik. Drugače če ni fejst začinjeno in ni preslano, operem pod vodo in dam psu. Po večini pa skuham glih za glih, raje prej naj zmanjka, kot ostane, ker itak še pol kaj sladkega dava v usta in si do fula nabasan. Zaenkrat nimamo problemov z ostanki.

Anonimen -> RE: Ostanki hrane (23.2.2009 13:24:47)

IZVIRNO SPOROČILO: ursi

MEne pa zanima kakšne trike oziroma navade, kako porabite hrano, ki vam je npr. ostala od kosila od prejšnega dne. Mi smo v soboto nekaj praznovali, pa je kar nekaj hrane ostalo. Tako smo včeraj za kosilo pač jedli isto. Kar mi je ostalo od kokoši sem pa danes naredila rižoto in porabila še to meso. Je pa res, da moj ne komplicira preveč, da bi moglo bit ravno vsak dan nekaj drugega za jesti, ampak sva oba navajena, da se hrane pač ne meče. No dobro, ravn tri dni skupaj tudi ne jemo istega.

Torej, kako in kam porabite užitne ostanke iz prejšnega dne? Včasih mi pač zmanjka idej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pri nas naredimo enako.

marjetica23 -> RE: Ostanki hrane (23.2.2009 13:57:04)

kakšne ogrizke damo mačkom in psu. nedotaknjena hrana gre pa v skrinjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nuala -> RE: Ostanki hrane (23.2.2009 14:48:56)

Vse porabimo.
Ce se da, odvecno hrano zamrznem ( juhe, obare, golaz, bolonese,... ). Drugace npr. iz ostankov pecenega piscanca naredim naslednji dan smetanovo omako s piscancem in grahom ter siroke rezance. Golaz dostikrat postane golazeva juha s krompirjem. In tako naprej.
No, ostanke riza, polente, testenin porabim za pse, prav tako ostanke starega kruha,  ostanke kaksnega mesa iz zara pa obozuje macka.
Res, nic ne gre v smeti.

Anonimen -> RE: Ostanki hrane (23.2.2009 16:31:50)

Veliko stvari gre v zamrzovalnik, iz kruha naredim drobtine ali kruhove cmoke, meso odvisno od vrste, polpete npr. se lahko "predela" v omako za špagete, piščanca porabim za kakšno rižoto,... Če ostane riž, naredim riž na mleku za večerjo.
Zelo hvaležna pa je tudi naša kužika, ona bi itak pojedla vse, če bi ji pustili.

Stran: [1]