|
RE: za tiste, ki ne dojite 5.6.2009 10:04:35
|
|
|
|
vanilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_* IZVIRNO SPOROČILO: črticaa mene zanima druga stvar, ne vem če je katera že tako daleč, ampak kako ste prešle iz 1 na 2 al sam od enkrat nč več 1 samo še 2, al 1 obrok 1 drog obrok 2 Jaz bom tam čez par dni pa sploh ne vem kaj naj. Nimam pojma a to lahko kar direkt zamenjaš, al je treba postopno... Punce, lahko kar takoj zamenjate, ko porabite škatlo enke. Moja prijateljica je tudi tako naredila in ni bilo nič tamali narobe. Med temi mleki ni take vrste razlika, da bi to vplivalo na otrokovo prebavo pri prehodu. No, jaz sem v tej temi že pisala, da sem od začetka črpala in dajala AM. Zdaj smo samo še na AM, ker mleka je res samo za vzorec preko črpalke.... Tudi moji tamali je bila ziza samo za dudat in kreganje . Sicer pa, kot dokaz da moja mala res ni dober sesalec je tudi to, da zdej tudi po flaški dosti štrajka: zaspi vmes, ne da se ji, itd. Vasih pije tistih 100ml tudi 45 minut. Huh, kaj bo šele, ko bomo z gosto hrano začeli čez mesece? Ji bom morala kar v usta stresat kot ptičku . Aja, in kakšen je bil odziv okolice na moje NE-dojenje? Itak vsak to vpraša (sploh popolne dojilje). Vprašajo: A dojiš? In potem jaz s tistim mojim hitrim odgovorom da ne in zakaj pač ne.... Potem pa one nazaj: Ja, saj jaz sem se tudi zelo prematrala, vsakih 15 minut sem ga mela na zizi, če je hotel... Češ, kao očitek, nisem se potrudila dovolj . Da četut je otrok bil slab sesalec na začetku, bi se morala jaz zeloooo truditi, da bi to spremenila in 24 ur sedela in dojila če treba... Ja, s tem, da bi pa moja psiha bla fuč, to pa itak ne bi melo veze, ne? Pa to, da je treba vmes še kaj postoriti po hiši in okoli nje? Ne vem no... Nisem pa tak tip, da bi si mamo pripeljala in bi mi ona vodila celotno gospodinjstvo, jaz pa bi medtem cele dneve ždela v spalnici z otrokom na joški. Pa naj me katera obsoja, meni je vseeno.... Vseeno sem dobra mamica, ker otroku nudim toplino, igro, materinstvo.... Kaj ma le AM al pa materino mleko s tem? Nič. Aja, pa še to: načeloma verjamem tudi jaz, da ima vsaka mamica po zakonih narave verjetno res dovolj mleka. VENDAR je tu en velik VENDAR: za to morajo biti izpolnjeni pogoji: otrok mora biti RES DOBER in KVALITETEN sesalec, da dobro spodbuja nastanek mleka, ter mati ga mora nenehno pristavljati, da se potem uravnovesi ponudba in povpraševanje. Vsi pa vemo, da veliko otročkov še zdaleč ni dobrih sesalcev in tudi me potem delamo "napako", da jih ne pristavljamo dovolj..... Pa kaj čemo: grem pa raje z njo ven na 3-urni sprehod in na kavico, pa sem srečna in spočita, ker sem vsaj med ljudmi in nisem zaprta med štirimi stenami cele dneve z joško veni . No, pa naj me popolne dojilje požrejo zdej.....
|
|
|