Anonimen -> Dilema - popoldanske jasli, dopoldanske jasli ali privat varstvo (25.4.2005 13:11:38)
|
Po izteku porodniške se mi obeta drugo delovno mesto, kjer bom imela delovni čas od 12 - 16. Zdaj pa ne vem, kaj naj naredim. Moj bo končal s službo najkasneje ob 14, tako da bo doma do 14.30. Jaz bom morala od doma ob pol dvanajstih. Gre se za 3 ure, ko otrok ne bi imel varstva. Zdaj sem v dilemi, ker ne vem, kaj naredit. Naj dam otroka v dopoldanske jasli, kjer bo moral bit tam najkasneje ob 9-ih (vsaj zdi se mi, da je to zadnja ura, ob kateri morajo biti tam), tisti dve uri in pol pa bom sama doma, ali ga naj dam v popoldansko varstvo? Zdaj boste rekli, da kompliciram, ampak tako kruta se mi zdi misel, da bom z malim skupaj samo 3 ure popoldne, potem pa gre spat, medtem ko bi ga lahko imela tudi dopoldne doma. Kdaj se sploh začnejo popoldanske jasli in do kdaj trajajo? V bistvu sploh ne vem, ali bi bile primerne za naju, saj bo problem tudi, ko bom morala dopoldne nadomeščat, pa ne bom imela varstva v tem primeru. Razmišljala sva tudi o privat varstvu, pa nekako nisva za to. Bojiva se, kaj bi se zgodilo v primeru bolezni ali nujne odsotnosti varuške (tudi ta se kdaj zgodi), ker si noben od naju ne more privoščiti dopusta. Poleg tega vidiva, da najin otrok zelo uživa v družbi vrstnikov, tako da ga za to ne bi rada prikrajšala. Ali ima kdo podoben primer? Kako ste ga rešili?
|
|
|
|