gradnja nadstropja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

mala zirafa -> gradnja nadstropja (22.2.2009 9:43:25)

Mi ve kdo povedat katere papirje rabiš pri gradnji še enega štuka hiše? Se pravi radi bi nadzidali še eno etažo.Je tu potrebno spet soglasje sosedov?Šli bi samo v višino, ne pa v širino v tem primeru.Ima kdo podobne izkušnje?
lp

urška76 -> RE: gradnja nadstropja (23.2.2009 20:01:05)

Rabiš gradbeno dovolenje, projektant ti pa zračuna (ja baje je po novem to formula, odvisno je pa od kubature hiše) od katerih sosedov rabiš soglasje. Mi smo rabili soglasja sosedov s tiste strani, kjer bodo samo strešna okna, na jug kjer bo pa frčada jih pa ne rabimo. No sej men je še boljš, k na jug imamo nove sosede, pa ne vem kako bi bilo s soglasjem.
Drugače smo pa dobili z občine dopis kaj namše manjka in glede soglasja ti bom citirala:
Seznanjamo vas, da bomo ob uvedenem ugotovitvenem postopku skladno z določbami 62. člena ZGO_, v postopek izdaje gradbenega dovolenja vključili stranke, ki jih bo upravni organ (s posebnim vabilom)vabil na ustno obravnavo. Kadarkoli med postopkom lahko predložite overjene pisne izjave vseh strank, da se strinjajo z nameravano gradnjo, kot bo razvidna iz projekta oz. njegove spremembe in dopolnitve, ki je priložen zahtevi za izdajo gradbenega dovolenja. V kolikor boste predložili overjene pisne izjave vseh strank, da se strinjajo z nameravano gradnjo, kot je razvidna iz projekta, ki je priložen zahtevi za izdajo gradbenega dovoljenja, ustna obravnava ne bo potrebna.

Tako, da malo poguglaj, za te zadeve, gotovo je tud ta formula za soglasje kje zapisana.

Žiga -> RE: gradnja nadstropja (24.2.2009 7:59:31)

Bom dopolnil mojo boljšo polovico:[sm=smiley1.gif]

Vplivno območje ni več 4 metre od meje, ampak se določi s formulo: Bruto volumen hiše daš pod tretji koren in deliš z 2. Torej, če boste zgradili 10 m visoko hišo, ki ima zunanje mere 10 m, to pomeni 5 metrov vplivnega območja.
Vplivno območje se nariše z ravnimi črtami (vogali se ne zaokrožujejo) od skrajnega roba hiše (ponavadi je to streha z žlebom). Če ta "črta" pade k sosedu, je on potem stranka v postopku (pa čeprav pade 1cm znotraj njegove parcele).

LP
Ž.

P.S.: Podpisati morajo pa vsi lastniki - dobiš jih v ZK.

Stran: [1]