Varstvo pri atiju (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

boco -> Varstvo pri atiju (21.2.2009 20:27:26)

Začela se me je lotevat panika, kajti počasi nameravam v službo, naša 10,5 mesečnica pa nikakor ne zaspi zvečer pri partnerju. Nasploh je zelo navezana name, čeprav smo okoli pol dneva vsi trije skupaj - tako da je tudi partner veliko z njo. Pa čez dan še ni nekih velikih problemov če jo sam pazi. Največja kriza je zvečer. Zdaj jo počasi navajama na to, da bo mamica šla v službo, tako da jo večkrat pustim samo z atijem, pa tudi s taščo, ki jo bo pazila nekaj ur na dan. To pa prakticirama tudi zvečer, ko jo je potrebno dat spat, ampak do zdaj je blo še vedno neuspešno. Tamala se začne neutoloažljivo dret in to še preden dobi svojo težko pričakovano flaško mleka - KI PA GA PRI ATI SPLOH NOČE PIT!!!!
Tako se mu je danes drla 20 minut, nakar sem prišla nazaj iz spodnjega nadstropja, ker nisem mogla več poslušat njenega joka. In ko sem jo prijela je blo takoj vse ok! Poskusila sma tudi, da sem bila zraven, vendar je bilo še huje.
Rada bi jo navadila še preden me res ne bo več doma. Vendar kako??? Se bo ta grozen jok pomiril? Kako dolgo to traja? Ker pri meni vedno zaspi brez problema (jo samo v pojstlco dam), mi je še toliko huje poslušat kako žalostno se joče. A naj vsak dan vstrajama pri tem joku - je to ključ do uspeha?? Ali ima katera kakšen drug predlog?

Obupana mamica.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Anonimen -> RE: Varstvo pri atiju (21.2.2009 23:47:41)

Ne morem ti dati kakšnega nasveta, lahko te samo malo potolažim, da je pri nas povsem enako, pa je stara že 3 leta.
Ob poskusih uspavanja z atijem se je razvil grozovit jok, tudi do bruhanja (čez dan pa jo je brez problema lahko uspaval ati, dedi, babi).
Po nekaj mescih se nam ni dalo več, to sem sprejela in zdaj mi je celo fino, da imava zvečer čas čisto zase, ko se stiskava ter crkljava in šele takrat mi tudi vse pove, kaj je delala čez dan, v vrtcu ....
Kakorkoli se vam bo izšlo, ne sekiraj se preveč, še prekmalu odrastejo.

boco -> RE: Varstvo pri atiju (22.2.2009 7:27:27)

Saj me to večerno uspavanje ne bi toliko skrbelo, če nebi imela v mislih to, da bom čez par tednov popoldan v službi in potem bo tamala prisiljena zaspat pri atiju....pa nebi rada da se mu bo 2 uri grozno jokala.
Upam da se otroci po določenem času navadijo novega ritma.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

hokejistka -> RE: Varstvo pri atiju (22.2.2009 9:07:14)

Mi smo imeli tudi nekaj časa muke, ko je šla k varuški pri 10.mesecih, jaz pa predčasno v službo. In, JA, grozen jok se bo pomiril. Sčasoma bo vedno bolje. Ti moraš pa samo izdržat in to s čimmanj občutki krivde.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]Nekaj časa bo težko, ampak je treba potrpet in izkoristit trenutke, ko sta skupaj.

Nikakor pa ne ostani v bližini in ne poslušaj, kako se joka. Umakni se, da je ne slišiš in da ne moreš ptriti k njej in jo potolažiti. Raje pojdi iz hiše in se kmalu vrni, potem pa stopnjuj čas od doma. Res ti ne svetujem, da jo poslušaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Sigurno bo zaspala tudi pri atiju. Mogoče ne takoj, ampak malo kasneje. Brez skrbi...

LP

Tisana -> RE: Varstvo pri atiju (22.2.2009 10:41:32)

Glede na to, da bo itak morala zaspati pri očetu, pa tudi sicer, je po mojem največja napaka, ki jo lahko narediš, da jo prevzameš, ker ne moreš poslušati več njenega joka. S tem jemlješ priložnost njej in partnerju, da najdeta svoj način, da se umirita, da imata čas tudi samo za njiju dva. Verjetno bo nekaj dni jok, potem pa se zna mogoče zgoditi, da ji bo pri očetu tako všeč, da bo težko zaspala s tabo. Te je mogoče tudi tega strah, ko jo po 20 minutah vzameš iz njegovega naročja? Mame znamo biti zelo posesivne in ljubosumne celo na svoje partnerje. Ne pravim, da je pri tebi tako, je pa vredno iskreno pogledati vase. No, kakor koli že, se strinjam s hokejistko, če ne zmoreš poslušati njenega joka, je bolje, da se za ta čas umakneš in se zamotiš s čim drugim. Verjemi mi, 10 in pol mesečnemu otroku ni nič hudega, če joka ob prisotnosti enega od staršev. Prišel je namreč tudi tisti čas, ko skuša z jokom doseči svoje, uveljaviti svoje želje. Držim pesti, da vam bo čim prej uspelo in da bo joka čim manj.

Anonimen -> RE: Varstvo pri atiju (22.2.2009 11:02:36)

Tako se mu je danes drla 20 minut, nakar sem prišla nazaj iz spodnjega nadstropja, ker nisem mogla več poslušat njenega joka.

Kaj pa da gres nekam ven?

Ker ce si samo spodaj, te ona cuti in tudi cuti tvojo napetost. Pojdi nekam ven, na sprehod, sprosti in daj jima cas, da se postimata brez da ti spodaj poslusas, ce bo vse ok.

boco -> RE: Varstvo pri atiju (22.2.2009 12:35:27)

Sama menim, da nisem tiste posesivne vrste, da bi imela v mislih, da tamali ne sme bit bolj všeč pri atiju kot ji je pri meni.  Vedno z navdušenjem sprejmem, če gre h komu z nasmeškom. Saj atija ima nasplošno zelo rada in čez dan včasih kar skače po njem od navdušenja...problem je le zvečer. Jok  pa zelo težko poslušam, saj se nasplošno zelo malo joče. tudi če jo zgrabi trma, se tisti njen jok zelo hitro umiri. se pa zavedam, da bom v njeno dobro, jaz že mogla zdržat. Upam pa da se bosta z atijem hitro znala lepo mirno uspavat.

barbara_s -> RE: Varstvo pri atiju (23.2.2009 14:26:27)

Lej, jaz sem šla v službo malo prej in je ostanek dopusta za nego in varstvo koristil mož. Saj je punca tudi njegova, mar ne? Jasno, da me je skrbelo, kako bosta zmogla in kako bo vse skupaj šlo, ampak tako je pač bilo.
In rezultat? Ko je mala ugotovila, da je zdaj ati-mami, ni bilo čisto nobenih problemov. Še manj problemov pa je bilo, ko sem se JAZ nehala vtikati v to, kaj onadva počneta. Sta šla ven? Ja, super, kar tri ure si jo nosil v nahrbtniku???. Je spala popoldne? Ni hotela - tudi prav, samo da je bilo vama v redu. In tako dalje.
Ti se vpiši na kakšen tečaj, na telovadbo, zmeni se s prijateljicami.... in pojdi ven. Se bosta že znašla. Važno je, da tebe ni zraven.

štorkljica -> RE: Varstvo pri atiju (23.2.2009 18:38:03)

Mogoče se pa probajta s partnerjem dogovoriti o določenih taktikah za uspavanje, očetje se ponavadi malo težje znajdejo zvečer, ko gre za uspavanje in zato so mogoče tudi bolj neuspešni pri potolaženju otroka. Vsak otrok je pa itak zgodba zase, samo vsi se na koncu lahko navadijo na spremembe, eni prej drugi kasneje. Vso srečo!

sabri -> RE: Varstvo pri atiju (23.2.2009 22:45:27)

Pri nas je bilo podobno kot pri Barbari S, je pa res, da sva jo oba pri 13 mesecih začela uspavat, da sva jo oba odložila v posteljico in šla, pa jo na vsake toliko prišla pogledat, spet oba. Prvi dan-kriza, jok skoraj uro, drugi dan jok 15 minut, tretji dan kot bi odrezal, zaspala brez problema. Od takrat zaspi pri njemu ali meni, ali babici...ni važno. Veliko sreče.

honey -> RE: Varstvo pri atiju (24.2.2009 8:02:42)

Ne bom ti solila pameti, ampak mislim, da si že od začetka naredila napako, ker si jo očitno samo ti uspavala. Pri nas je bilo vedno tako, da ga je uspaval ali mož ali jaz - tisti, ki je imel pač čas. Pa tudi zdaj, pri 4 letih ni nobenega problema - ponavadi hoče celo, da gre ati z njim, ko gre spat, da ga nadrsa za kakšno daljšo pravljico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ti bom povedala primer moje sestre: ona je isti primer kot ti. Samo ona je malega uspavala, samo pri njej je zaspal... Pa smo si privoščile en večer 3 prijateljice "babji večer" - smo šle v kitajsko. In je imela sestra non-stop telefon na mizi, vsa živčna, kdaj jo bo njen klical, da mora prit domov, da je doma panika. No in ob 20.00 ona dobi SMS: "mi2 že spiva". Je skoraj padla s stola [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. To ti hočem povedat, da je to zato, ker ve, da si zraven, ker čuti tvojo prisotnost in tvoj strah. Če te pa ne bo, če bo ugotovila, da te ne bo, da bi jo prišla pomirit, se bo pa hitro unesla, nič bati. Saj se bosta navadila en na drugega - mož bo ugotovil, kaj njej najbolj paše, da najlažje zaspi, mala se bo navadila na njegovo prisotnost in bo. Čeprav ti pa mogoče svetujem, da, če vam ne bo uspelo, da jo boste navadili na to prej, preden boš šla v službo, da naj jo kakšen mesec mož uspava, ne glede na to, da boš ti doma. Ker če jo bo on uspaval 1 teden, naslednji teden pa ti - ne vem, če ne bo spet panika.

boco -> RE: Varstvo pri atiju (24.2.2009 10:34:23)

Res je, da jo že skoz zvečer jaz uspavam, vendar pri nas žal ni bilo druge možnosti, saj partner skoz dela ponoči in gre ob 19h od doma. Zadnje nekaj časa pa tamala zaspi preden on gre, zato pa jo počasi poskušama privajat, da bi jo on dal spat preden gre....kajti če ne bi zaspala do takrat, bo jo pa potem babica morala uspavat.
Saj to da se bo 1x že privadila tako vem, samo rada bi da bi se na malo milejši način dokler sma še oba doma ob njej.
Je pa že od rojstva naprej zelo težko prilagodljiv otrok....živimo v hiši skupaj s taščo in tastom in tamala zelo redko dovoli da jo tast prime. Tašča jo pa lahko bilokdaj. Pa smo vsak dan skupaj, ker imamo tudi kosilo skupaj. Tako da v bistvu je tamala ogromno pri drugih..jo tud velikokrat doma pustim samo z njimi.
Zato pa mi je še toliko bolj čudno to, da zvečer pa nastane taka panika. Zdaj jo je že partner 2x poskušal sam spat dat (tako da me ni bilo niti v bližini)...ampak tamala samo joče in joče. Dokler ne vidi večerne flaške je pa ok. Tako da zdaj jo bo pa poskušal na žličko nahranit. Mene se pa zdaj že cel popoldan drži kot klop, ker sem jo 2x pustila z atijem samo. Je neverjeten crtljivc.

ninocka -> RE: Varstvo pri atiju (25.2.2009 8:45:56)

Lej, moj drugi je bil pri 10ih mesecih tolk navezan name, da ga moj ni smel niti pogledat, ni hotel jest, če mu je on dajal, noben se ga ni si smel dotaknit, ker je bil takoj jok.
Zdaj ga pa daje samo moj spat - jst sem ga se dojila, pol smo pa naenkrat presaltali na flasko + moj ga je zacel dajat spat, pa ni blo panike. Mali se pa tudi zdaj pri vseh crklja, nisem vec jst alfa in omega pri njemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
Jst zaenkrat ne bi vztrajala, mogoce je se premajhna. Saj bo bolje, tudi pri nam je bilo.

Stran: [1]