Utripanje z očkami (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Maleal -> Utripanje z očkami (21.2.2009 19:07:16)

Zadnje čase opažam da naš 4 letnik pogosto utripa z očkami,sploh ko gleda tv,a je imel kdo takšne težave,naj stopim do okulista?

abi -> RE: Utripanje z očkami (21.2.2009 19:50:03)

Imam nečakinjo istih let in identičen primer utripanja z očkami.
Bili so že na pregledih - okulist, nevrolog in nihče ni odkril razloga, zdaj pa gre še k psihologu.

piškotka -> RE: Utripanje z očkami (21.2.2009 20:48:40)

Tudi mi smo že imeli iste fore pri tej starosti. Utripanje je trajalo kakšne tri tedne, potem pa je minilo samo od sebe, tako kot se je začelo. 

Noseckica -> RE: Utripanje z očkami (21.2.2009 20:52:56)

Naša je utripala z očmi, ko so ji lasje v oči silili. Očitno smo ji enih par spredaj pustili predolgih, ko smo ji delali frufru. No, ko smo pa še te laske pristrigli, pa je tudi utripat nehala z očmi.

Anonimen -> RE: Utripanje z očkami (22.2.2009 0:01:16)

To utripanje ali "žmrkanje" z očmi pride od preutrujenosti očesa, velikokrat tudi zaradi še neodkrite dioptrije. Oko na daljšo razdaljo ne more izostriti slike, zato mi nezavedno na silo krivimo lečo do izostritve pogleda, pri tem pa se oko utruja.
Stopite do okulista, za vsak slučaj.

Lona76 -> RE: Utripanje z očkami (22.2.2009 19:38:14)

Naš je tudi pri 4 letih mižikal k nor. In tako kot je začel je tudi nehal. Malo smo mu za par dni prepovedali risnake na računalniku pa ni bilo nič bolje. Čez noč je nehal.

Čajček -> RE: Utripanje z očkami (24.2.2009 12:06:22)

Mi smo tudi "utripali" in, ker sem imela sama neke težave z očmi sem k okulistu peljala še malega. Pred tem smo tudi mi ukinili risanke.... pa ni nič pomagalo. No, okulistka je odkrila, da je težava v suhih očeh. Svetovala isto kot meni: umetne solze in izogibanje klimatiziranim prostorom, preveč ogretim s centralno in paziti na veter, pa je kar hitro minilo.

katj -> RE: Utripanje z očkami (26.2.2009 11:35:19)

moj je star dobre 2 leti in občasno mežika, pol pa kr mine.
sm ga že mislila peljat k P, pa je pol kr minilo.
sm pa tud predvidevala, da je to zaradi suhih učk, zarad centraln...sploh v vrtcu k majo ful toplo.
mežika pa kadarkoli, ne pred tvjem...sej ga itak ne gleda....eno pikico risanke.

Stran: [1]