Otrok s slušnim aparatom in vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

benika -> Otrok s slušnim aparatom in vrtec (20.2.2009 23:05:14)

Vprašanje za tiste, katerih otrok ima slušni aparatek...kdaj je šel otrok v vrtec, ali so imeli slušne aparatke v ušesih in kako so vzgojiteljice pazile nanj?

Pa še eno vprašanje, ali ima otrok s posebnimi potrebani prednost pred drugimi otroci pri vpisu v vrtec?

piko12 -> RE: Otrok s slušnim aparatom in vrtec (23.2.2009 10:33:23)

Moj sicer nima aparata, ampak je v takem vrtcu, kjer je cela sosednja skupina naglušnih. Imajo aparate, vzgojiteljice so seznanjene s tem, menjajo jim baterije, pazijo nanje (aparate, pa na otročke tudi;)), skratka funkcionirajo isto kot običajna skupina. Kako pa je to, če je samo en tak, pa ne bi vedela.

Pi-kica 1 -> RE: Otrok s slušnim aparatom in vrtec (25.2.2009 22:45:44)

Moj sin jih je dobil komaj pri petih letih, ko je bil že dovolj velik, da je v osnovi lahko sam pazil nanje. Sicer pa mislim, da ne bi smelo biti problemov, le vzgojiteljice opozori nanje in na kaj naj pazijo.

lučka 25 -> RE: Otrok s slušnim aparatom in vrtec (26.2.2009 19:38:57)

Jaz sem imela v skupini punčko s polževim vsadkom. V naš vrtec je prišla s 3 leti, prej pa je hodila v vrtec za gluhe in naglušne otroke v Ljubljano. Vse v vrtcu smo bile seznanjene z uporabo in vzdrževanjem slušnega aparata. Poleg tega smo sodelovale z mobilno surdopedagoginjo, ki je imela z njo individualne ure v rtcu (1x tedensko po 2 uri) in s šolsko (smo vretc pri OŠ) specialno pedagoginjo, katera je z njo sodelovalča 1x tedensko po 1 uro. Poleg tega pa so še hodili na določene ure v Ljubljano. Sprva je imela še nekaj težav, da se je navadila vseh glasov, hrupa, da jih je znala ločiti. Ampak s trdo voljo staršev in vseh nas, predvsem pa z njeno voljo, se je v vrtec oz. med otroke izredno dobro vklopila.

Ja, drugače pa imajo otroci s posebnimi potrebami pri točkovanju za sprejem v vrtec prednost - dobijo dodatne točke.

benika -> RE: Otrok s slušnim aparatom in vrtec (26.2.2009 20:39:30)

Hvala vsem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Stran: [1]