Nuhalna Danes!???? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Majči -> Nuhalna Danes!???? (25.4.2005 9:11:54)

Pozdravljene, danes ob 11.30 imam v porodnišnici NS in DHT. Ker bom imela 35 let prej, kot bom rodila, imam obe zadevi na napotnico. Zanima me, ker me je malo strah današnjih rezultatov-izvidov, koliko je še normalen procent pri nuhalni svetlini in s koliko spada bod povečanje?
Glede na to, da sem pred 4 leti rodila in takrat imela super izvid, se enostavno ne spomnim, a vem, da je takrat bilo moje razmerje ogromno ....
Prosim, če katera ve, naj mi malo obrazloži.
Hvala vam vsem, l.p.

:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Grascakinja -> Nuhalna Danes!???? (25.4.2005 10:00:42)

Ne gre za procent, ampak je tveganje izračeno v možnostih v smislu 1:3500 ali 1:7000. Večja, ko je številka za dvopičjem, manj je možnosti, da ima otroček prirojeno napako.
Paniko zaženejo pri 1:300 ali manj - takrat je NS povečana.
Držim pesti zate pa sporoči, kako je šlo! :bravo::rozica::rozica::rozica::rozica:

Majči -> Nuhalna Danes!???? (25.4.2005 10:05:24)

Pupa25, hvala ti za obrazložitev, zdaj mi je bolj jasno, saj se pri prvi nosečnosti pri tem rezultatu nisem nič poglabljala, ker so mi takrat že tam rekli, da je razmerje veliko in da se nimam kaj bati!
Upam, da bo tudi zdaj saj blizu prejšnemu razmerju.
Vam pa javim jutri dopoldan, ker danes ne bom uspela!

Bay in hvala

Majči -> Nuhalna Danes!???? (26.4.2005 11:03:33)

Včeraj je bila nuhalna za mano in mislim, da je izvid še kar vredu, tveganja ni in imela sem razmerje 1:1875. Vzeli so mi tudi kri in čez 10 dni cca dobim še izvide od tega in takrat bo slika 90% ali je kaj narobe ali ne. Če pokaže kri na ta dva hormona tveganje, me bodo napotili na amniocintezo.
Vam sporočim, ko dobim izvid! Držte mi pesti!

l.p.

Stran: [1]