Katy78
|
constanca, kar brez skrbi. Pri nas je bilo takole. Ko je bil star 1. mesec, so v KC, kjer sva bila zaradi druge stvari, rutinsko potipali tudi veliko mečavo - bila je ena stara pediatrinja, tik pred penzijo in je zagnala paniko, da je mečava skoraj zaprta, odprta je bila le še nekaj mm. Ko sem jo vprašala, kaj to pomeni, mi je začela razlagat, da glava in možgani ne morejo rasti, če se zapre ipd. - jaz sem bila totalno prestrašena. Napotili so naju na Polikliniko k dr. Koršiču, nevrokirurgu. Še prej sem morala seveda k svoji pediatrinji po napotnico in ona je samo debelo gledala - rekla je, da pač obstaja en majhen odstotek otrok, ki se jim mečava zelo zgodaj zapre ampak da to sploh ni pomembno, pomebno je, da lobanski šivi ne zakostenijo, ker če zakostenijo, potem glava res ne more več rasti in je treba operirati Rekla je, da ona naju ne bi pošiljala k nevrokirurgu, ampak da bo napotnico vseeno dala, če želim. Seveda sem se odločila za pregled in dr. Koršič mi je povedal enako - važno je, da lobanjski šivi ne zakostenijo. Rekel je, da je ca 3% otrok takih, ki se jim v. mečava zapre do 3. meseca. Glavico je pretipal in rekel, da je mečava res samo še par mm odprta vendar da pa so šivi ok in da kaj so mislili tam v KC da so me tako prestrašili. Res je bil jezen. Rekel je, da je prepričan, da je vse ok, da pa naj za vsak slučaj prideva čez 1 mesec na kontrolo in tudi takrat je bilo seveda vse ok. Sem mu pa vsak mesec merila glavico, ki je seveda rastla tako, kot je treba. Skratka, veliko hrupa za prazen nič. Če ne bi bili takrat v KC-ju zaradi ene druge stvari, za mečavo sploh ne bi vedela in ne bi bila 2 meseca v strahu in skrbeh, da se mi je že napol mešalo. Klicala sem tudi pediatrinjo, ki ga je imela "čez" v porodnišnici - šla je gledat v karton in rekla, da je tam zapisala, da je mečava odprta samo še par mm ampak da to pa res ni nič takega. Skratka, šalabajzerji v KC-ju, kaj naj rečem drugega. Tudi tebi želim oz. verjamem, da bo s tvojim sinčkom vse ok. P.S.: Kam pa hodita na kontrolo?
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 19.10.2010 10:32:33 >
|