6. bolezen? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Bejba -> 6. bolezen? (25.4.2005 8:42:55)

Naš sonček je imel tri dni vročino okoli 38. Bili pri zdravniku, nič posebnega, vse ostalo ok. Včeraj ni bilo več vročine, danes pa so se mu po trebušku in obrazku pojavile pikice oz. flekci. Je to t.i. 6. bolezen :zmeden:? In kaj zdaj narediti? Še enkrat k zdravniku ali to samo mine in kdaj? Se zdravi s kakšnim zdravilom ali oddide samo od sebe? Koliko časa traja in ali se lahko razvije tudi v kaj drugega, kaj hujšega?
Upam, da bo kmalu dobro, kajti v sredo misliva z atijem iti v Gardeland, pa nikakor ne mislim iti, če z mojim sončkom ne bo vse v redu :(.

LP; Bejba

Mateja17 -> 6. bolezen? (25.4.2005 8:46:23)

Pri naši 11 mesečnici je bilo isto. 3 dni vročine, jemali smo sirup Calpol in ko je vročina prenehala smo bili izpuščajasti na isti mestih kot vaš sonček. Alergija je trajala 2 dni, pregledala ga je zdravnica, sumili pa smo na sirup, ker ima kot stranski učinek alergijo. Katera zdravila pa ste jemali?

lp,
Mateja:sloncek:

buči -> 6. bolezen? (25.4.2005 8:48:04)

Če je res 6. bolezen, ni zdravila. Le veliko pit, pa opazovat malega. Baje mine samo od sebe. komplikacije so redke.

Tudi mi smo imeli vročino, le 2 dni, zdaj čakam nadaljevanje.

Vidva kar pojdita na itlet, pa malemu prinesita kakšnega velikega zmaja s seboj.

:kuza:

Bejba -> 6. bolezen? (25.4.2005 8:48:32)

V bistvu nič, samo v petek ko je imel preko 38 vročine sem mu dala svečko, drugega nič.

beti 1 -> 6. bolezen? (25.4.2005 9:11:07)

Ma nobene panike, zagotovo šesta bolezen, pikice bi naj zginle po kakšnih dveh do treh dneh. To je pa tud vse. Ni treba it nazaj k zdravnici, lahko pa pokličeš in poveš, da ste dobil pikice, da bo mel zabeleženo, da je prebolel šesto bolezen.
lp

Anja167 -> 6. bolezen? (26.4.2005 21:35:02)

Bejba, no, vidiš, smo ti rekle. :)-:)-:)- Ja, to je 6. bolezen. Ni treba k zdravniku. Ni zdravljenja, mine samo. Otrok naj ne bi šel ven enih 8 do 10 dni od takrat, ko se je začela vročina (je enkrat napisala Splišni).

Mateja17 -> 6. bolezen? (28.4.2005 13:40:04)

Ja pri nas je bila izgleda tudi 6.bolezen.... Sigurno...

lp,
Mateja

Stran: [1]