Priprave na dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

nelči -> Priprave na dojenje (25.4.2005 8:37:24)

Mene pa zanima ali se slučajno kaj pripravljate na dojenje? Nekateri pravijo, da bi si naj bradavice masirale,nekateri tega ne priporočajo. Kakšne so vaše izkušnje? Mogoče obstaja kakšna krema za utrjevanje bradavic za uporabo že v nosečnosti ali kaj podobnega. Se je sploh mogoče izogniti raznim vnetjem bradavic, bolečinam ali celo raznim krvavenjem iz bradavic?

LP

Nelči, 24t

Anonimen -> Priprave na dojenje (25.4.2005 8:54:58)

Ne masirat bradavic! To je stara teorija, za katero so dokazali, da lahko sproži predčasni porod.

Jaz nisem nič posebnega počela z njimi, pa sem popolnoma brez težav dojila eno leto.

ditkaaida -> Priprave na dojenje (25.4.2005 9:02:39)

Pri prvi sem imela omenjene težave, pri drugem sem uporabljala nastavke, ki smo jih po šestih tednih nehal uporabljati, dojimo se pa še sedaj pri devetih mesecih. Veliko manj bolečin in veliko več dojenja!
Do osmega meseca sem samo dojila, ker mu ni bilo za drugo. Sedaj veselo degustira s tem, da ne uporabljamo flaške in dude ( sploh nimamo).Je in pije na zlico, vilico, kozarec ( mi ga hranimo )in se doji.
LP

Lidija-S -> Priprave na dojenje (25.4.2005 9:04:46)

OJ
Jaz si tud ne masiram bradavičk, so pa mi pred časom ful razpokale do krvi, tako da jih sedaj samo mažem z ognjičevo kremo. Pa kar pomaga. Mislim, da ni dobro masirat, samo narahlo mazat.

miševi -> Priprave na dojenje (25.4.2005 9:07:36)

Jaz sem si jih prvič mazala z Bepanten ta mastno kremo. Res je, da sem nanesla samo malo kremre, da ni bilo treba dolgo vtirat. Rodila sem pa 3 dni čez rok.
Dokler sem dojila, sem dojila brez bolečin. Res pa je, da je veliko odvisno tudi od tega, da otroček prav zagrabi. Sedaj, v drugo, še nič ne delam, se še nisem odločila, ko pa tukaj berem, da ni dobro.

LP

mayci -> Priprave na dojenje (25.4.2005 11:18:12)

Nam so ravno prejšnji teden v šoli za starše povedali, da naj si bradavic nič ne masiramo, ker to lahko sproži popadke-torej prezgodnji porod. Naj si jih mažemo potem, ko bomo že začele dojiti. Jaz se bom kar tega držala, za vsak slučaj...

Mayci (27t)

Stran: [1]