Sterilizator in grelec stekleničk (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


M1987 -> Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 13:34:20)

Zdravo, še malo in bo treba počasi v nakup [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] prosim vse mamice, ki že uporabljajo sterilizator in grelec stekleničk, katero znamko imajo in kako so z njo zadovoljne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kako se obnese Avent?


http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=178182

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=178128


Hvala, lep pozdravček




Doll -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 13:36:45)

Jaz imam pa čisto drugačno mnenje in sicer ne potrebuješ nič od tega :)




Anonimen -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 13:57:30)

Pravega sterilizatorja nismo kupovali, ker smo rekli da bomo v vodi prekuhavali zadeve ... no pa so bile potem flaške in ostale stvari čisto bele in motne in ogabne za vidt, tak da sem se spomnila na eno no-name zadevico, ki mi jo je babi dala za zelenjavo na sopari kuhat in je v bistvu isti princip kot ti tako imenovani parni sterilizatorji, kjer je spodaj grelnik in voda, zgoraj pa v posodi z mrežastim dnom naložiš flaške. No in smo prve 2 meseca 2x na teden vse sterilizirali notri, zdaj pa zadnji mesec flaške lepo v pomivalnem stroju perem al pa na roke pod vročo vodo in se mi zdi vredu.
Grelnik stekleničk smo pa kupili, ko nam je bilo dovolj metanja tople vode proč, ko smo pod pipo greli flaške ... in sedaj kako uro ali pol ure pred obrokom dam flaško v grelnik, da se do obroka lepo vsi kristalčki stopijo in je to to. Pa še, če ne popije vsega, dam ostanek nazaj v grelnik in ji v roku kake ure, ure in pol spet ponudim, če pa noče, pa zavržem. Grelnik imamo pa od Tommee Tippee, ker imamo tudi vse flaške od te firme in sem mislila, da mora bit isti grelnik, če ne flaške notri ne pašejo ... no pa to sploh ni res, tako da če bi še enkrat kupovala, bi vzela kakega cenejšega.

Aja, če boš pa dojila pa itak nič od tega ne rabiš, tak da še počakaj z nakupom.





lenca1 -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 14:39:13)

tudi sama sem bila taka, da še preden je bebica prišla na svet, sem jaz hotla imet že vse pripravljeno, pa sploh nisem pomislila koliko bom zadevo uporabljala. Še dobr, da me je mož mal držu nazaj pri nakupih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], drgač bi šlo dnarja še pa še (no tud tko ga ni šlo glih mal). nisem kupila nič od tega za kar sprašuješ, sem pa med nosečnostjo parkrat gledala kaj bi imela od tega. No v glavnem še dobr, da zadeve nism kupla, sedaj smo stari 15m in nism tud 1 dan pogrešala omenjenih izdelkov. Dude in flaške smo sterilizirali v loncu, voda pa je bila filtrirana čez Britta filter, tako da ni bilo nobenih belih sledi (vodnega kamna). Počakaj do rojstva ali pa še malo dlje, če boš zadevo sploh rabla, še vedno lahko kupiš kasneje. zame je to vržen denar!




AnciM -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 14:59:33)

Nimam ničesar in tudi ne pogrešam. Kot so ti že punce zgoraj povedale, se da vse nadomestiti s stvarmi, ki jih že imaš. Jaz sicer flašk nič ne steriliziram in jih samo s cetom pod vročo vodo perem. Pogrevam pa v mikrovalovki.




Lunca1 -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 15:28:29)

Počakaj še s tem nakupom. zdaj še ne veš, ali boš sploh rabila flaške ali ne. ene skoz samo dojijo, čaj, vodo ipd. pa dajejo po žlički. Jaz sem drugače imela oboje od Aventa. sterelizator je bil na elektriko, kupila sem pa kar rabljenega v komisijski prodajalni.




Hans -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 15:33:58)

Jaz pa sem zelo zadovoljna z grelnikom stekleničk!




mumu -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 15:37:43)

Če boš dojila ne rabiš ničesar.

Grelec za flaško pa je bil zame zakon, saj sem si hrano pripravila za en dan vnaprej in imela spravljeno v hladilniku.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.2.2009 15:56:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 16:15:27)

Z nakupom počakaj,mogoče sploh ne boš rabila.Jaz sem doma imela vse od grelca do sterilizatorja do svega boga uporabljala sem pa samo joško[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




fitzgerald -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 23:42:03)

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Z nakupom počakaj,mogoče sploh ne boš rabila.Jaz sem doma imela vse od grelca do sterilizatorja do svega boga uporabljala sem pa samo joško[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


točno tako, počakaj z nakupom!




rija -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (20.2.2009 23:46:08)

jaz sem počakala....na poti iz porodnišnice pa sem hitro skočila v DM kupila neki noname grelec steklenič...potem pa še IQ aventov sterilizator. Grelec smo uporabljali ahaha dolgo....sterilizator pa prvih nekaj mesecev....je bilo simpl....malo umirla flaške pa direkt v sterilizator....




ANIME -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (22.2.2009 3:47:49)

sterilizator sem kupila že pred porodom, saj tudi če bi dojila, sem vedela da so kasneje čaji

grelec nisem kupovala, saj kadar je moje mleko dam v džezvico vodo, notri flaško z mlekom in na štedilnik
za pripravo AM pa smo kupili grelnik vode, kateremu lahko določiš stopinje. vodo prej prekuham im jo dam v grelnik in sproti pripravljam AM




Hope2 -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (22.2.2009 8:24:28)

Nimam nič od tega in ne pogrešam. Sprava sem itak samo dojila, zdaj ima 1 obrok na flaško. Pogrevam ne mleka, ne čaja, ga vedno frišnega naredim, tak da vodo segrejem v kozici. Vsake kvatre pa flaške in dude skuham v vroči vodi ali pa jih namočim v raztopini za razkuževanje (chicco), ki se lahko uporablja od 0+ (v njej razkužim tudi kako novo igračo). Drugače pa flaše pomijem samo v vroči vodi in z cetom. Lahko pa tudi pomivalni stroj vključiš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Opažam, da se nekateri tako hudo trudijo (pretiravajo) s temi sterilizatorji, potem pa flaško primejo z rokami, pa so flaške že kontaminirane, pa odložijo na določeno površino, ali pa nekaj ur stojijo in že spet napad bakterij in vsedanje prahu. Po možnosti potem še mleko v teh flaškah pogrejejo, kjer se bakterije na flaški samo še pridno razmnožijo zaradi toplote.




nežka -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (23.2.2009 10:07:07)

Jaz sem dojila le tri mesece, potem pa smo bili na flaški:
torej sem zelo ZA sterilizator in sicer smo imeli od Aventa, tistega parnega za v mikrovalovko, je zelo praktičen in smo ga lahko nesli še na morje.
Imeli pa smo tudi Aventov grelec stekleničk, ki pa je bolj kot ne le stal na pultu in ni odslužil svoje - ga ne bi še enkrat kupila.




Soncnica -> RE: Sterilizator in grelec stekleničk (23.2.2009 12:16:51)

Hoj!

Mi imamo sterilizator in pri prvem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem ga uporabljala kar precej tam nekje od 4 m dalje, ko smo začeli s čajčki in potem vse do 1 leta. Meni je super.




Stran: [1]