|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A se lahko navadi...
24.4.2005 18:09:11   
Urška*
...da kaka samo s pomočjo termometra?

Namreč moj Žan kaka vsaki drugi dan, pa še to ko mu pomagam s termometrom. No, a je možno da se bo čez čas navadil tako?
In ali je kaj narobe če kaka vsaki drugi dan ali bi moral vsaki dan? Ni pa dojen. Začela pa sma uvajat gosto hrano, tako da je možno da zaradi tega, ker prej je pa vsaki dan kaka, včasih tudi 2x na dan.

lp:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   A se lahko navadi...
24.4.2005 18:56:06   
total
Joj ne ga navajat skoz z termometrom,lahko mu poškoduješ červsje:zmeden:,če že je gosto hrano je normalno da ne kaka,da se mal prebava uredi,boš videla.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   A se lahko navadi...
24.4.2005 19:11:51   
Mojca P.
Kadar je prevec in prehitro, takrat gosta hrana zelo obremeni prebavo otrocka. Jaz bi zmanjsala kolicino goste hrane (in jo povecevala bolj pocasi, tako da bi recimo en celoten mlecen obrok zamenjala (ne prej) kot v 14 dnevih) in dodala caj (doma kuhan iz kamilice, janeza, kumine, majarona, lovora)-Veckrat na dan po malo (ce do sedaj ni pil caja recimo max eno 125 ml flasko na dan).

S termometrom pa ne pretiravat. Res se lahko navadi (tako, kot se odraslo crevesje na odvajalo-crevesje se pac poleni).
:rozica:

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   A se lahko navadi...
24.4.2005 19:42:02   
sebtan
ciao urška, vem kaj prestajate...
moja tija 7.12.2004, je skoraj cel mesec svojega življenja prekakala s termometerčkom u ritko, enostavno drugače ni šlo, in jaz sem skozi jokala zraven, ko sem ji pomagala kakat....groooooooza.
moji topli nasveti so naslednji:
- menjaj adaptirano mleko z NOVALAKOM (posebna formula za zaprtje)
- kupi čajček planteks ki ga naj popije zjutraj (ali pa sicer sladek bebe čaj)
- pomahaj s kakanjem dokler se blato ne zmehča, kajti če boš pustila se bo naredil čepek, meni so rekli, da lih da bi kaj poškodovala ne moreš, ampak da se črevešček hitro uleni in refleks zgubijo kako porinit...sam če drgače ne gre (z masažami, tople kopeli,...) moraš lih tako pomagat...ampak roko na srce, nas je rešu novalak, kr usa una sranja od Aptamilov, Conformilov...bi mogli z zakonom prepovedat...
čim več sreče in hitro kakajte, sicer pa če že dodajaš, ponaga tudi kompotek z suho slivo in ščepcem sladkega janežka.:bravo: fuuuul pomaga, pripravi dvojna pakiranja pleničk ..::)))
vso srečo..
:zajcek:

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   A se lahko navadi...
24.4.2005 19:44:10   
puncica
Ne mu skoz s termometrom pomagat, mal počakaj pa bođ vidla kako dolgo traja da se ti ne pokaka, če pa gosto hrano jesta pa bi moral kakat vsaj enkrat na dan po moje.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   A se lahko navadi...
24.4.2005 20:03:28   
Anonimen
Ja, lahko se navadi, poleg tega pa lahko tudi črevesje poškoduješ, tako da raje čimprej ugotovi, kaj ga zapira. Povečaj vnos tekočin.
Nas je ravno Novalac zaprl in to kar hudo. Najprej smo imeli tistega proti krčem, potem pa tistega proti zaprtju, pa ni nič pomagalo. Potem pa še Comformil, pa je bilo isto. Pomagala je Beba B.

(odgovor članu Urška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   A se lahko navadi...
24.4.2005 20:19:34   
sebtan
selena ne morem verjet...
to grajo za novalak prvič slišim, najbrž ni tako super, če se res to lahko zgodi....sicer proti krčem vem da mal zapira, sam ta za zaprtje pa je prou formula, ki vleče vodo iz črevesja in odpira...boooh, na ja itak da je pr vsakmu drugače!!!
če imaš tisti termometerček z mehko konico skori da se ne more nič zgodit, saj porineš ful malo koničke notr u črevešček...pa še gibliva je, sam da pomagaš kakcu, da pride, sej pol ko enkrat zaštarta gre...joooj, ne smem se spomnit teh traum....
rešte čimprej..

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   A se lahko navadi...
24.4.2005 20:23:43   
Anonimen
Takrat, ko se nam je zo zaprtje "zgodilo", sem spraševala na forumu, pa je še nekaj uporabnic napisalo enako - da je tudi njih Novalac zaprl. Novalac proti zaprtju pa deluje na principu laktoze (dodana mu je laktoza), ki naj bi v določenih primerih odpirala vendar hkrati povzročala tudi krče, tako da je čisto vseeno če kupiš v lekarni laktozo in jo dodaš čaju ali v mleko. No, nam ni pomagal.
Smo pa tudi mi prakticirali termometer dokler nismo odkrili vzroka zaprtja, saj drugače ni šlo ... pri Novalacu je kakal celo bobke!!!

(odgovor članu Urška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   A se lahko navadi...
24.4.2005 21:08:13   
piščanc
našega na hitro odpre jabolčni sok, tako da če ne kaka en dan, mu naslednji dan dajem jabolčni sok, spije ga malo, kakšne 30 ml čez cel dan, pa še to bojl silim, in do zdaj je še vedno bila potem potica

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   A se lahko navadi...
24.4.2005 21:19:55   
Urška*
Mojca P.,sem komaj pri sokecih. Drugo mu še nisem dala. Sem pa mu mislila dat jutri prvič riževo kašico. Bom pa upoštevala tvoj nasvsvet in mu počasi uvjala le-to. No pa ta čaj mu bom tudi dala, bomo vidli če bo kaj pomagalo.

Sebtan, že od vsega začetka odkar se ne dojima več imama glih Novalac, vendar onega proti krčem, ker še jih imamo malo. Pa tele mu najbolj odgovarja. Sma imela že Novalac proti povlivanju, vendar je po tem dobil trd kakec. Pa še pediatrinja mi je svetovala čim manj menjavanja. Bom vidla če drugače ne bo šlo bomo probali tudi to varianto.
Glede kompota, a lahko že dam, glede na to da sma še pri sokih?:zmeden:

Hvala vsem za odgovore!:rozica::rozica::rozica:

Upam da bomo čim prej rešli problem.

lp:)


(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   A se lahko navadi...
24.4.2005 21:33:34   
Anonimen
Urška, Novalac zamenjaj z drugim mlekom (pa ne Aptamilom ali Comformilom) in boš videla, da bo bolje in to kar v nekaj dneh. Kot rečeno, mi smo šli na Bebo B (Nestle) in težave so minile takoj naslednji dan.
Jaz dodajam že riževe kosmiče in kljub temu nimamo problemov z zaprtjem.

(odgovor članu Urška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   A se lahko navadi...
24.4.2005 21:35:44   
Urška*
Selena pa misliš da je vzrok v tem mleku, glede na to da prej ni bilo nič narobe?

lp:)

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   A se lahko navadi...
24.4.2005 21:40:16   
Anonimen
Našega je začel zapirati po 3 tednih uporabe, po dodatnem tednu pa je kakal bobke. Potem smo prešli na Novalac proti zaprtju, ki ni pomagal v dodatnem tednu. Če ima tvoj krče, je itak odsvetovan, ker temelji na dodatku laktoze, ki že sama po sebi lahko povzroča krče.
Da tvojega dojenčka zapira Novalac, ne morem trditi, lahko pa sklepam glede na našo izkušnjo in na izkušnjo še nekaterih forumovk.
Jaz lahko samo svetujem, da poskusi z Beba B ...

(odgovor članu Urška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   A se lahko navadi...
24.4.2005 21:41:42   
Urška*
Hvala Selena!:rozica:

lp:)

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   A se lahko navadi...
24.4.2005 21:51:57   
Anonimen
Malenkost, upam da boste težavo čimprej odpravili.

(odgovor članu Urška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   A se lahko navadi...
25.4.2005 10:30:28   
sebtan
:)) nisem vidla da si odg, bom ti napisala tudi tu..:)) (beri moj link pod allete)
kompotek komot daješ saj to je kot čajček, prevreta voda z malo jabolčki, pa jaz dam še akk ščepec Janeža, da je slajše pa manj napenja.
za novalak pa je tako, na obali so vsi pedjatri in farmacevti ful zadovoljni s tem novalakom, dobro pr njem je da ga lahko mešaš...kr je formula ista, torej če ste zaprti, pa daj mu mal novalaka proti zaprtju, mal pa proti krčkom, lahko kar v isti obrok, kr formule so enake:))
in to je prednost novalaka, da si vsak prilagodi za svoje potrebe....seveda, ko se stvar uredi, je dobro prešaltati na navadnega, sam dokler je zaprt pa za zaprtje, itd....

Moja tija je sam 7 dni starejša od tvojga Žana, pa zjutraj obvezno za malčko ji na juicer stisnem kak jabulček pa kak bebi korenček:)) full ma rada, pa lepo kaka pol:))
in danes sem ji mirla vročino, ki kašlja in kiha, pa boga je kar pokakala, ki je bla navajena na termometerček za kakat )) :)-

ooo te naše male želvice.....

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   A se lahko navadi...
25.4.2005 10:54:22   
Urška*
No zanimivo to glede NOvalaca. Ko je meni pediatrinja napisla recept za Novalac proti polivnju, je rekla da če imam še doma tistega proti krčem, naj postopno uvajam tega proti polivanju.Jaz sem jo vprašala če lahko zmešam skupaj, pa je rekla da vsekakor ne!:zmeden:

Grem zdaj kompotek kuhat!:bravo:

Hvala!

lp:)

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   A se lahko navadi...
25.4.2005 11:07:31   
Urška*
Še eno vprašanje.;)

Koliko suhih sliv dam na koliko vode? Pa dam to v toplo ali hladno vodo?

Hvala...

lp:)

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?