agnes -> RE: Sokantno dejstvo ali ? (4.3.2009 21:43:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika No tole je pa mene malo zbodlo..., če nekdo ne rodi, ima omejeno razumevanje? Agnes, zakaj te je zbodlo? Nisem nikogar žalila, samo hotela sem predstaviti počutje po porodu, ki ga ženska, ki ni rodila ne more razumeti. Pa zato ne mislim, da je kakorkoli omejena, ker tukaj ne gre za inteligenco, ampak čustva. Čustva je pa zelo teško ubesedit, da bi jih nekdo, ki tega ni doživel, razumel. Ne, ne popolnoma mi je jasno, da nisi nikogar žalila, sploh ne dvomim v to. Zbodlo me je samo zaradi mojih lasnih negativnih izkušenj. Poslušati več let besede v stilu... ko pa rodiš, je pa ... šele ko rodiš, veš kaj je ljubezen... ipd. Na to ne morem pristat. Ker imamo različne izkušnje, ki pa nikakor niso manj ali več vredne. In ko slišim nekaj v stilu, ti pa še nisi rodila, in ne veš, si ne moreš predstavljat, ne moreš razumet...me zbode. Ker jaz tudi še nisem srečala nikogar, ki bi razlagal, dokler nisi bil natančno izprašan na csd-ju, dokler nisi bil psihološko testiran, dokler ne posvojiš, ne veš kaj pomeni .... Torej samo v pojasnilo, zakaj me je to zbodlo;) Praviš, da je čustva težko ubesediti, da bi jih nekdo, ki tega ni doživel, razumel - zato pa se pogovarjamo, predstavljamo svoje zgodbe, svoje izkušnje, se poskušamo vživet drug v drugega, iščemo povezave med našimi sicer različnimi izkušnjami. Jaz nisem nikoli rodila, pa vem kaj je to poporodna depresija in kako velike težave lahko prinese. V mojem okolju je toliko nosečk in mamic, ki odprto govorijo o svojih občutjih in mislim, da se znam vživet, povezat, dojet stisko ali radost:) Zdaj sem se pa razpisala, ampak samo zato, da bi se bolje razumeli :) lpA
|
|
|
|