giotti
|
Punce moje, čisto ste me objokale, resnično kar smrkam ob vaših postih... joj, pa ne bit tak navdušene, kaj če spet gre naprej. Da ne boste potem razočarane. Ful se moramo vedno psihično pripravit na vse možnosti in nič pričakovat. To je zdaj tudi meni šola. Kakorkoli, vprašale ste me za recept. Moj recept je bil, da sem pred par meseci začela verjeti v to, da sem lahko nosečka, torej sem v glavi malo premaknila stvari. Da se lahko tudi meni to zgodi, čeprav globoko v sebi kar nisem verjela, pa vendar sem se prepričevala, da je to za žensko nekaj zelo normalnega in vsakdanjega, čeprav seveda še vedno skrajno čudežnega in je za to potreben božji blagoslov. Potem sva se res potrudila, da sva se sredi cikla imela rada, pa vendar nikoli nisem vedela, kdaj imam O. In ker midva, kot sem že milijonkrat povedala, pač ne delava ljubezni pogosto, nimava več te potrebe, sem vedla, da moram pogruntat, kdaj imam O. Zato sem se vsega skupaj lotila kot projekta v službi... kupila sem si termometer in ovulac teste ter pripravila excel razpredelnico. Vsak dan sem redno notri zapisovala temperaturo in vsa najmnajša opažanja v telesu, tako da sem res zelo dobro spoznala telo. Ovulacijski testki pa so bili zame revolucija, ker so natančno pokazali prihod ovulacije oziroma nenaden porast LH hormona, ki je pogoj za ovulacijo. Seveda pa ne veš, če je do nje res prišlo... Nazadnje sem testirala kar z dvema različnima, da sem se res prepričala v pravi dan. In medtem ko je bil en pozitiven dva dni, je bil drugi samo en dan, in verjamem da je bil tisti en dan odločilen. Tako da tisti dan, ko je bil test pozitiven, sva delala ljubezen. Ker je bil naslednji dan že negativen, ni bilo več potrebe po tem, tako da nama je to res ful pomagalo. Moj dragi je bil do tega dne tudi zelo vzdržen, ker je on prepričan, da je potrebna velika vojska, da je potem več šans... Vsi govorijo, delat ljubezen na dva dni, a opazila sem, da ko sva včasih zgodaj po M začela, do dneva O ni bilo več toliko tekočine. Seveda v teoriji pri supermanih drži, da lahko kar vsak dan in bo skoz isto in kvalitetno, ampak midva sva nekako nagonsko čutila, da se je do O treba vzdržati... Zato nama je bilo ugotavljanje, kdaj je O, ključnega pomena... In ko sva delala ljubezen, sem potem vedno seveda noge v luft držala, kaj pa mislite Poleg tega se res trudiva, da skoz jeva samo biološko pridelano hrano (razen na obiskih, kjer pač ne moreva izbirat) in da hodiva najmanj nekaj km na dan po svežem zraku. Jaz tudi tečem in plešem... To je tisto minimalno, kar lahko narediš za zdravo telo, ki je po mojem mnenju pogoj, da sploh lahko imamo otročke. Pa naj ne pozabim omenit, da sva ta mesec pridno na kruh namazala vsako jutro žličko ali dve olje pšeničnih kalčkov (to je vir viramina E). Se pa s tem oljem že od prej občasno maževa po obrazu. Tudi olivnega olja - seveda biološko pridelanega - pojeva res veliko. Kar pa se tiče dneva od O do dneva, ko naj bi prišla M, pa ni bilo ta mesec prav nič drugače. Prav nič nisem odklopila, skoz sem razmišljala, ali je useplo ali ni, znaki so bili popolnoma isti kot pred vsako M (rahlo špikanje v maternici, rahlo zelo kratkotrajno špikanje v zizikah), neskončno sem si želela... Skratka, jaz sem gotovo ena tistih, ki ji ni ratalo šele takrat ko kao pozabiš, ampak pač očitno takrat, ko je tudi Bog rekel, da je prav, da rata... Ma, je res šele začetek in se nočem kaj preveč veseliti, ker se potem prehitro navežeš, to pa lahko prinese bolečino... Aja, da sem nosečka, pa sem posumila, ko mi je temperatura bila že 12. dan enako visoka! Takoj zjutraj, ko ni bilo bolečine v trebuhu, ker bi morala priti M, sem naredila test. Zdaj pa za mano, prosim. Prva domina je padla, tako da ne se zdaj obotavljat! Če se ne motim, zdaj intenzivno držimo pestke za *zabico*
< Sporočilo je popravil giotti -- 17.3.2009 10:09:39 >
|