Matične celice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

malamicika -> Matične celice (19.2.2009 10:41:50)

Kako pogosto se (bodoči) starši odločate za odvzem in hrambo zarodnih celic? Katero ustanovo/ponudnika izberete (Neocelica, Biohramba, Zavod za transfuzijo, EccoCell)?
Mi pričakujemo veseli dogodek v juliju, pa smo se odločili za odvzem, samo ne vemo še katerega ponudnika bomo izbrali. Zaenkrat smo (zaradi priporočil) najbolj nagnjeni k Neocelici.
Ima kdo izkušnje ali pozna še kakšno drugo možnost?
Lep pozdrav!
Katja

anci banci -> RE: Matične celice (19.2.2009 10:53:46)

midva sva se tudi odločila da bova dala shranit matične celice in to v javno banko (zavod za transfuzijo), to pa zato ker preverijo ali so te celice primerne ali niso ... pač tvegava to, da bodo te celice lahko porabili za koga drugega ampak zakaj pa ne bi pomagali tudi drugim....
sem pa slišala informacijo, da v neocelici spoh ne preverijo ali so te celice primerne oz kvalitetne ampak samo shranijo in sveda še plačaš
in kaj se zgodi takrat ko bi rabil te  matične celice in ne bi bile primerne ti pa bi seveda plačal za to...
nisem pa čisto sigurna ali ta informacija drži

Miška2006 -> RE: Matične celice (19.2.2009 11:00:17)

Ja ta info o neocelici drži.
Mislim, da je, kar se tiče tega boljša BPK d.o.o. Je slovenska in hramba je na Zavodru za transfuzijo Ljubljana. Če ni pravilno odvzeto, ali je kaj narobe ti denar vrnejo (razen začetnega vložka enih 300€).

Tudi jst sem razmišljala o hrambi le teh celih .... proti plačilu, a sem se po premislila, glede na to, da se še sploh ugotavlja in dela poizkuse na teh matičnih celicah. Sem se pol raj odločila za darovanje.

PC Baby -> RE: Matične celice (20.2.2009 7:39:23)

Ta informacija o Neocelici ne drži. sestrična je prejšnji mesec dala njim hranit celice in so jo po analizi in preverbi obvestili, da rezultati niso pokazali 100% ustreznosti, zato ji bodo celice vseeno hranili 20 let, ampak ji ni treba plačati. Če bi jih kdaj rabila in če se bojo takrat pokazale za ustrezne, bo plačala takrat.

lananai -> RE: Matične celice (20.2.2009 8:06:42)

Tudi jst razmišljam o javni banki. Zakaj ne bi komu pomagala, če lahko in če me to nič ne stane.

tojeto1 -> RE: Matične celice (20.2.2009 11:09:04)

Tud mi bomo dali v javno banko.
Je zastonj. To je za nas največja prednost. Če slučajno kdo prej potrebuje kot tvoj otrok pač reskiraš in pomagaš drugemu, kar je tudi lepa gesta. Sicer je pa zelo majhna možnost, da se to zgodi.

5ra83 -> RE: Matične celice (20.2.2009 11:46:50)

Mi lahko da katera kakšne informacije oziroma naslov spletne strani v zvezi s to javno banko, ki je zastonj? Me zanima kakšna je razlika.

Miška2006 -> RE: Matične celice (20.2.2009 12:09:53)

Javna banka: Zavod za transfuzijo Slovenije Ljubljana

Stran: [1]