|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   postavljanje na noge
24.4.2005 8:45:22   
sonček2*
Kdaj se lahko otročki začnejo postavljat na noge. Taja je čist trda, ko jo hočem posedet, pa jo pol kr mal tko držim, da se mal na nogice upre, pa je vsa vesela, sam ne vem, če to že kej dost prakticiram. Stara je pa 6,5 mesecev.
pa lepo nedeljo vam želim:bravo:
papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   postavljanje na noge
24.4.2005 8:46:08   
sonček2*
če to že kej dost LOHKA prakticiram - to sm mislla :)

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   postavljanje na noge
24.4.2005 8:57:39   
dix
poglej si moj zadnji album in boš dobila odgovor ;)

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   postavljanje na noge
24.4.2005 9:35:04   
PIAF
Pri nas je to že muka, saj ga več oblečt ne morem, ko se skoz na noge postavlja. Pa v posteljici se je sam že dvignil. Star je 7 mesecev in že kar nekaj časa kolovrati. O plazenju pa ne duha ne sluha!

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   postavljanje na noge
24.4.2005 9:38:20   
Willson
Ne ni dobro, da jo ti postavljaš na nogice, otrok se sam prične opirat na nogice, ko je zato pripravljen. Moja je še starejša kot tvoja, pa je še kot da nogic nima, sedi pa že lepo. LP

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   postavljanje na noge
24.4.2005 9:40:35   
buča
Jah,naša je prej stala,kot sedela,pri 8 mesecih je že dobro stala,tko,da se je okrog 7 meseca pričela postavljat na noge.Zanimivo pri vsem tem pa je,da sedela pa še ni sama,se je prekucnila!!!:)

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   postavljanje na noge
24.4.2005 9:50:29   
Anonimen
Enako kot Wilson. Ne prehitevaj naravnega otrokovega razvoja in ji ne "pomagaj" na noge. Ko bo pripravljena, se bo že sama postavljala. Najbolj hecno mi je pa, ko starši veselo držijo otroke za obe roki, da lahko "hodijo". Totalni nesmisel.

(odgovor članu sonček2*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   postavljanje na noge
24.4.2005 9:53:04   
buči
Boh ne daj, da pediatru ali pa fizioterapevtu omeniš postavljanje na noge ali pa "prezgodno" posedanje! Vse mora iti po naravni poti. Bla bla bla ... Naš pa ni ubral te njihove poti "po knjigah", zato so ga označili kot neprilagojenega z znaki hipeaktivnosti pa z močnimi znaki hipertenzije. Je pač svojegla, zelo zvedav, trmast. Sedel je šele pri malo manj kot 9. mesecih, potem pa je ubral svoj način plazenja: vlečenje z obema rokama naprej, noge je pa vlekel za seboj. Pa jim ni bilo všeč. Nog nikakor noče uporabljati - če ga jaz dam stat, če pa želi, se pa sam zvleče na višjo podlago, pa se tudi na noge upira. Če želi. :sloncek:

Delajte po ameti, če se vam zdi, otroka spodbujajte v neki aktivnosti, ne pa forsirat sedenja, če mu to ni všeč, ko se bo pa dvignil, se pa bo.

Slej ko prej nam bodo pobegnili :kuza: , mi pa v dir za njimi :kuza: . Takrat se bomo spomnile, kako je bilo lepo, ko so bili še nemobilni. :sloncek:

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   postavljanje na noge
24.4.2005 9:58:04   
Ajsha
Kot so že napisale predhodnice - ne prehitevaj!! Za otročka ni dobro niti da ga posedaš. Jaz sem se tega res držala in je deklica vse naredila sama - usedla se je sama pri poskusih plazenja. takrat so dovolj zreli, da so tudi stabilni in jih ne zanaša. Največja neumnost je posedanje otrok in podstavljanje blazin. Otrok se prvič postavi na noge, ko se dvigne ob kakšnem predmetu in NIČ PREJ!!! Seveda odpadejo hojce in ostala pomagala, ker potem otroci ne znajo pasti. Skratka, daj času čas in otrok bo že šel po pravi poti - primerni zanj.

LP!

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   postavljanje na noge
24.4.2005 10:01:07   
HuAnita
Sonček, identično!!! Naša fizioterapevtka 'znori', ko jo vidi, kako se postavlja na noge med oblačenjem, previjanjem, riti ji kar gor vleče, sedi pa še niti slučajno ne stabilno...
Ne glede na priporočila pediatrov midve vsak dan malo 'hopsava' - volk sit in koza cela. V knjigi o negi djenčka, ki jo imam, celo piše, naj damo otroka po 5m za 20 minut vsak dan v hojico:zmeden2:. Tega ne počnem (še), ampak moja ves dan eeeee, eeeee -eeeeeka, prav tečna je, ko hoče hopsat, zakaj ji potem nekaj minut na dan ne bi ustregla?

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   postavljanje na noge
24.4.2005 10:39:26   
dory
Nas se je ze pri stirih mesecih...pa na zacetku nisem pustila,po 6 pa sem mu dovolila vse kar je naredil sam...

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   postavljanje na noge
24.4.2005 13:38:23   
frutka_
Če prihaja interes iz otroka potem ni nič narobe. :love:Moj mali se je pri dobrih 6-ih mesecih sam vstajal v posteljici. Kaj sem hotela druga kot da mu čestitam.:bravo: Saj ga nisem silila.

Včeraj je imel 10m in že skoraj hodi. In še to, da ni začel hoditi ob moji opori ampak tekati:kuza:...pa še plazil ni...pa tega primera ni v nobeni knjigi. Tudi tvoje punčke hvala bogu ne. Zato stori tako kot meniš da je najbolje. Če kaže interes za "stanje" malo potelovadita, če ji do tega ni pa počakaj.

Saj ima čas, ampak če jo to zanima se mi zdi korak nazaj da zaviraš njeno željo po gibanju. Nekateri otroci so pač prej v grobi motoriki spretnejši kot drugi pa zato ne obvladajo stavri iz drugih področij!

Nič bat!

Čao!

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   postavljanje na noge
24.4.2005 14:20:21   
mamsi
Bistveno prej (4 mesece), prednj se je začela dvigovat ob opori je veselo vriskala, če sem jo v naročju držala prot sebi pod pazduho in se je ona lahko z nogicami odrivala ob moje noge. Pri 5m sem jo včasih držala za rokice in je hodila (par min na dan). Mi smo hojico počasi začel uporabljat pri 7m, pa je vseeno kravce pasla, samostojno sedela, zdaj ene 2 tedna kobaca, se dviguje ob opori in ob opori hodi, do 7 sekund stoji brez opore, torej ji ni vse skup nič škodovalo!! Pediater je ocenil, da se dobro razvija in tamala uživa v vseh aktivnostih.;)

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   postavljanje na noge
24.4.2005 20:36:42   
sonček2*
Odgovori so taki kot sm pričakovala.....itak jo nč ne forsiram, je pa tko, da verjetno tut tiste, ki ste napisale, da otrok "ne forsirate" in spodbujate v določenih dejavnostih (sedenju in hoji), kdaj pa kdaj veselo pustite, da pokažejo, kaj jih zanima. Sej bo:).
papa

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   postavljanje na noge
24.4.2005 21:15:48   
piščanc
jest tud pravim, ne smeš preveč, pa ne smeš spet ne premau, odvisno od otroka

vsak otrok pa je poseben primer, tako da je najbolje vsakega sproti spremljati, seveda pa izkušnje drugih mamic pomagajo

:sloncek: za Tajo

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   postavljanje na noge
24.4.2005 21:50:08   
Gina
Če jo ti daš v stajico, pa se sama dvigne, jo komot pustiš. naš je pri 5,5 sedel samostojno brez opore, pa pri 6. se je sam plazil po vseh štirih, pa pri 6. se je sam dvigoval v stajici. Danes pa že zelo lepo hodi sam. Take sorte je.
jaz se strinjam s frutko in ostalimi, ki menijo, da kar otrok sam naredi, ni škodljivo.
Naša pediatrinja je bila zelo vesela, ko sem ji povedala, da plazi, sedi in se dvigne sam, na pregledu pri teh mesecih. Je rekla takole: Vsak otrok shodi z glavo, ne z nogami!

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   postavljanje na noge
25.4.2005 8:45:18   
BARBARA R.
Če je čisto trda, to ni vredu.Otrok se mora sprostiti.Biti mehek in ne ves napet.Po moje ima, kot moja hči, premočan mišični tonus.Meni je bilo odsvetovano ali bolje rečeno prepovedano, otroka postavljati na noge dokler sam ne ve kaj je potrebno, da se lahko dvigne.

:muca:

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   postavljanje na noge
25.4.2005 11:04:51   
Pupica
enako kot dix in PIAF. Že pred 6 mesecem je sedela. Pri 7 mesecih pa sma da je mela priložnost se za kaj prijet se je prijela in stala(se tut vidi v albumu).
O plazenju ni duha ne sluha.Se pa v sede premika:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:ne me vprašat kako, in sicer vzratno. :ups::ups::ups:

Pomoje bo naša prej shodila kot se plazila:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   postavljanje na noge
25.4.2005 11:37:01   
dix
no, sem pozabila omenit da naš plazi in to zelo hitro, če pa imam kak cilj pa ga nič ne ustavi. Sedenje? Kaj je to? Za to mi nimamo časa, če pa je treba okoli plazit, se pa tudi ob opori sprehaja, ampak samo proti deni, v levo mu še ne gre, ker pade, je danes v posteljki šel ob ograjici od levega kota proti desnemu.:bravo:

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   postavljanje na noge
26.4.2005 20:57:20   
Anja167
Naš se je prvič samo prijel za očijeve roke in se potegnil v stoječ položaj, ko je bil star točno pol leta. Nismo ga bremzali, ker je to naredil sam in ker pravijo, da kar otroci naredijo sami, je OK.

(odgovor članu sonček2*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?