suncicica -> RE: Ptujčanke/Ormožanke 1.DEL (27.3.2009 14:05:01)
|
pri dvojckih so hotele porodno zgodbo,delim jo se z vami ce vas zanima.......... No pa poglejmo……….. V petek 20.3 . zjutraj je bila vizita,in moj gin. Mi po vecih dneh tezenja pravi…. Sedaj pride drug gin. Da vas pregleda in se boma odlocla ali bomo sprozili porod danes ali kak drug dan. Jaz sem seveda slisala samo DANES…. Na pregledu me je seveda pohvalil kako dolgo jih nosim in mi ostrugal ovojnico da bi mi prej odtekla voda.priporocal je se veliko gibanja. Potem sem seveda do vecera kot zmesana dirkala po porodnisnici s mp3 v usesih ,po stopnicah,po hodnikih…..kilometraza je bila neizmerljiva…….. Okrog 21h zvecer sem obupala in sla lezat,seveda razocarana ker se nic ne dogaja. Vmes sem srecala svojega gin.in mu rekla da bi bilo super, ce bi rodila po polnoci-ker bi potem bili ovni. Se je zacel smejat in rekel….sa vama uvjek nesto,pa bi pospesevala,pa zadrzevala….. No ob 21.30 pa me useka.pa si mislim ,to ze ni to-jaz nimam te srece.cez pol ure spet,pri naslednjem popadku sem ze bruhala.. sestra me napoti na ctg,ki kaze neke rahle popadke-meni se medtem ze mesa od bolecine.in potem mi se babica pravi,to se sploh niso popadki,to je spreminjanja maternice. Seveda me dajo v porodno sobo ,odprta sem bila slab cm. Ura je 23h. na porodni mizi umiram,zato mi babica da neko injekcijo ki pa nima nobenega ucinka.ob 4h zjutraj me pregleda,odprta 5cm,sem mislila da pocim od srece.sodec po pripovedovanju drugih ze lahko rodim…kaksno razocaranje…trajalo se je 3 ure da sem zacela iztiskat prvo. Ob 4 h sem poklicala erika,in potem sva se skupaj borila.vmes so mi sli vsi na zivce,ker so me ves cas nekaj prijemali in merili s ctg-jem.v takih trenutkih jaz postanem rahlo sarkasticna,in sem verjetno imela kak zanimiv komentar na vse skupaj. Koncno pride iztiskanje,ki mi je skoraj razneslo tazadnjo???? Po morilskem pritiskanju,koncno na svet priveka 7.42 stella.in potem se 8.01 pia. Nisem dobila nobenih um.pop, pri pii mi je ze zmanjkovalo moci,zato se mi je babica naslonila cez trebuh in mi pomagala. In to je bil najlepsi trenutek v mojem zivljenju.erikov tudi.rekel je da ni lepsega trenutka kot tisti ko vidis kako zenska iztisne otroka.tvojega. No vmes sem mu baje skoraj zlomila zapestje,ker sem ga ujela med popadkom,ampak je modro molcal……
|
|
|
|