|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
21.7.2009 7:36:07   
hedviga
O bravo Stella, ta pa že prav telovadi! user posted image user posted image user posted image A jo postaviš v sede al gre sama?

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 926
21.7.2009 17:20:51   
malaflobe
Ojla!
Mi smo danes opravili pregled in ju lahko le pohvalim. Pri 5,5 mes. imata 7050g in 7210g oba 66cm. Oba sta bila cepljena Florijan tretjič s predhodnim fenistilom zaradi reakcije prejšnjič, Benjamin pa drugič, tako, da imamo z njim čez en mesec spet cepljenje. Ju je pphvalila, da lepo napredujeta in da sta zelo brihtna in zvedava, ker ju vse zanima.
Z GH lahko začnemo ali pa počakamo še štirinajst dni, kakor nam paše. Začela pa bom z zelenjavo. Bo veselje gledat ,....

Buba.miška spat sta mi začela nekje okrog 2-3 mes. čedalje dlje nekje 4,5,6h zdaj pa tudi do 9h skupaj. Jaz ju pri 2 mes. nisem več zbujala in sta jedla kadar sta želela. Je pa čisto normalno, če se ti zbujata na 3 ure saj sta majhna in pač rabita . Ne skrbi hitro bosta zrastla in se boš potem kar čudila kolk sta velika,...

Noki je prišla patronažna. Je odkrila Ameriko. Mislim da bo najbolj tako kot reče snežinka "gospa po občutku"!

Snežinka sem zadnjič zasledila, da se polno dojiteuser posted image user posted image . vedela sem, da vam bo uspelouser posted image user posted image user posted image user posted image bravo

Stela pa že kar sedi????? Ja mami kar pripravi se, ker bo treba kmalu hodit z njo.

Uživajte. Poljubite svoje otročke, ker so najlepše stvarstvo na svetu.

< Sporočilo je popravil malaflobe -- 21.7.2009 17:21:38 >

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 927
21.7.2009 17:29:22   
gemelli
Ciao po dolgem casu!

Smo ok, le toplo nam jeuser posted image user posted image user posted image . Tudi vam? Kot pravi Hedviga je treba bit vedno bolj animator. Se dobro, da imam moza ki mu gre to dobro od rokuser posted image . Me pa nekaj zanima: a je bila danes katera od vas na sprehodu po Novi Gorici v  beige vozicku? Jaz sem bila v avtu zato nisem uspela spoznat mamice in ta malih dveh.
Sem pa zelo nevoscljiva, ker se dobivate na Mostecu. Mi smo na zalost se premajhni za tako dolgo potuser posted image , a obljubim, da se vam bomo pridruzili, ko malo odrastemo in se temperature malo znizajouser posted image . Prav pogresam kako dvojno mamico v bljizini.

Lepo se imejte in imejte se radi!!!!!!!!

Sara & Alex 2.3.2009

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 928
21.7.2009 18:05:47   
Belen
gemelli,
s kje pa si iz Primorske? Gorica in tisti del al Obala? user posted image user posted image

punce, kje ste??? w
ste wse na dopustih, al ne utegnete nič napisat? user posted image js sm dans prwič moje pikice w kratke rokawe oblekla po 1M...upam,da ne bo nič narobe, čepraw so mi še odswetowali, ampak zunaj je 40C....kajčem.... sicer Naša že mal čiha...ma po moje nič tazga user posted image

nič oglaste se kej user posted image

(odgovor članu gemelli)
Neposredna povezava do sporočila: 929
21.7.2009 20:56:06   
gemelli
Ja Belen, iz Gorice smouser posted image user posted image user posted image . Na zalost je zaenkrat za nas tudi Izola predalec, a cez cas bomo tudi tja dol zavili na kako pasegiato.
Res zgleda, da so se pupe odpravile na dopustuser posted image .Mi letos se nic ne planiramo, mogoce bomo kam sli septembra.

Imam zopet eno vprasanje: kako ste svojim tamalim na zacetku pripravljale zelenjavouser posted image ? Kuhanouser posted image ? Surovouser posted image ? Samo sok al vseuser posted image ? Jaz namrec nimam patronazneuser posted image , ker so na dopustih. Imamo 4,5 meseca. Je se prezgodaj za GH? Kdaj ste ve zacele? P je rekla, da lahko zacnem, al pa se cakam, ce zelim. Po eni strani bi kar zacela, po drugi pa vem, da bo naenkrat se vec dela s kuhanjem.

Ze vnaprej hvala za nasvete, lp!!!!!!!!

Sara & Alex 2.3.2009

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 930
21.7.2009 21:10:52   
nokes
ojla,

mi smo patronažno lepo poslušali, ji dali kozarec vode, vzeli brošurco in čez pol urce, oprostite, vas moram pa ven vrečt, ker sta se zbudila user posted image user posted image , ja  nič novega nisem zvedela, sem pa potrdila to, kar že vem, treba je začet počasi, z eno vrsto hrane, nekaj dni, da vidiš, če je reakcija, potem nadaljuješ z drugo, ... najprej kuhano, nato lahko sadje že surovo itd itd... tudi mi začnemo z zelenjavo, kaj bo to, pa po navdihu.

snežinkica, sem prebrala pri nosečkah, da te matra teža. ja, res pridobivata manj, kot bi bilo idealno, ampak ti povem, da pri nas jemo količine, kot smo jih jedli pred 1 mesecem in to povezujem z vročino. tudi mi nimamo takšnega apetita kot pozimi, ko zmažemo dvojno porcijo ričeta, tako poleti bolj pikamo kakšno solatko al pa čevape, če je glih piknik user posted image . po moje se zaenkrat ne obremenjuj, mogoče poskusiš pogosteje pristavit. hja, nisem dovolj pametna, pa saj veš, tudi dojila nisem. na flaški z adaptiranim vsi boljše in hitreje pridobivajo na teži.

lep in miren večer, baj!

aja, primorke, pa dajte no, ve nam šenkate apartmajčke na obali, me pa vam stanovanje v ljubljani, pa imamo vsi dopust, pa še robe ni treba zraven vlačit, ker itak imamo vse 2 posteljici, pa voziček, pa oblekce, ... ha? je za razmislit a ne? user posted image user posted image

aha gemelli, še glede GH, eni svetujejo po 6 mesecu, eni začnejo prej, odvisno po moje od otrok, če odpira usta, ko ješ in se ti zdi zainteresiran za hranjenje, potem pač začneš prej, a ne pred 4 mesecem!!! no, pri nas nihče ne trzne na gosto hrano user posted image jaz začnem 1.8. ko bosta stara natanko 6 mesecev, no mogoče že prej user posted image , priporočajo najprej kuhano, kar nekaj časa, ker je lažje prebavljivo, prebavni trakt še namreč ni navajen na takšno hrano in je treba omilit prebavo. začela bom z zelenjavo, ker je sadje sladko, pa eni zato kasneje nočejo zelenjave, ki je bolj nevtralnega okusa. (no, brez okusa, če smo iskreni) ... v glavnem za povedat o tem je ful in je tudi veliko napisanega, tule ti pripenjam link, pa preberi, ker so res koristne zadeve: http://med.over.net/forum5/read.php?46,4080688

glede patronažne pa takole, kljub dopustom bi jo nekdo moral nadomeščati, saj se dojenčki rojevajo tudi poleti in mamice potrebujejo pomoč patronažnih sester, zato vztrajaj, da nekdo pride k tebi in ti svetuje glede prehrane. drugače pa še vedno lahko pokličeš v ZD in o tem vprašaš svojo pediatrinjo. meni se zdi tole uvajanje kar pomembno, sploh kar se tiče potencialnih alergij, zato se čisto nevedna ne podat v tole avanturo. saj bo šlo!user posted image

nokes

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 931
21.7.2009 21:37:03   
Snezinka4
Ups, Noki, hvala za opozorilo, sem zabluzila in post pripopala k nosečkam...user posted image user posted image user posted image  
Saj vem da vse vse beremo, ampak vseeno tule še enkrat postavljam vprašanja:
Glede na izkušnje vem, da je vse od mene odvisno kako se bom odločila, ampak rada poslušam različna mnenja. Tako da prosim, na dan z besedo...
Dejte mi povedat ali je naše pridobivanje na teži še ok, al moram zamenjat način ali pa frekvenco prehranjevanja. Punci sta stari +10 tednov, rojeni 33t, ena je napredovala 345g v zadnjih 14 dneh, druga pa 250 g v 14 dneh...Zdaj se dojimo 3 tedne, prej, ko sta pili po flaši, sta napredovali bolje...V začetku junija sta v istem času (14 dni) pridobili 590g oz. 400g. Pediatrinja pravi, da naj bi napredovali 700-1000g na mesec (dvojčki lahko malo manj), LLL pravijo da morajo minimalno pridobiti 450g. Trenutno smo mi nad tem minimumom, ampak...zakaj me nebi skrbelo, če me lahkouser posted image  . Sicer pa, kot pravi domžalski pediater na njivah raste debel in suh krompir...user posted image  Zdaj ostaja le še dilema a smo mi tisti ta suhi al tisti, ta shiraniuser posted image
Drugače sta pa punci ok. Zelo veliko sicer še spita čez dan, včasih po cel dan, včasih p aimata že zvedave in firbčne urice. Ne zdi se mi, da bi jima česa primanjkovalo...

Noki, hvala tudi za odgovor. Je fino dobit potrditve, če nisi čist ziher. Več pristavljat ja, ampka kaj ko se mi srce trga ju budit, kadar talo lepo spita...

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 932
22.7.2009 8:06:10   
hedviga
Najrej Sneži:ni idealno, ampak ni najslabše. Zdajle z glave ne vem, ampak imam nekje zapisano kako sta naša dva pridobivala. Jaz sem sicer po 2 mesecu prešla izključno na aptamil, ampak vseen... Ti napišem ko najdem blok z zapiski.

GH - jaz sem jima začela ful počas uvajat po 4 mesecu, recimo res tam nekje 4,5. Najprej dvakrat ene par žličk korenčkovga soka, kar se je izkazalo za bedarijo. Je blo več na slinčku...Potem pa kuhan jabuk spasiran. pa čes dva dni kuhan spasiran korenček, potem oboje skupi itsd... Sta čist okol padla in zaštartala kot uši. user posted image No potem smo dodali še banano, pa kasneje avokado, pa hruško, sem ter tja kupljeno hippovo kašico za popestritev. Potem za zgostitev dodajam malo mlečne kuruzne kašice, ali une Plasmon kekese ki jih je Skorpija najdla, ali navadne riževe kosmiče (če je ostalo presladko).. Vse je spasirano gostote pa nekje take srednje do goste. Ta obrok sta oboževala in je bil mlek hitro ukinjen. Potem smo začeli dajat večerno mlečno kašico (da bi bolje spali, pa ja, nič ni bolje). Ta je kupljena, Hipp...zmiksaš z vodo.
Potem smo udarili po krompirju ob kosilu, pa bučke, pa cvetača, pa korenček spet itd.. No tuki zraven imamo še vedno tudi mleko.
No zadnje dni pa je večerni obrok spet malo lažji, mleko. Ugotavljam, da je dolžina spanca naših otrok nepovezana s hrano zvečer.
No, pri nas se ponoči malo umirja, sicer je še vedno futr budnica ob cca 1:30 ampak zdaj se par dni vsaj vmes Miha ni zbujal...no seveda pa zjutraj se kmalu zbudita, ju potem preselim v dnevni budoar in še malo zadremata do zajtrka.. Kako jima je faaajn! user posted image Sicer pa včeraj neuradno vaganje: Miha dobrih 8,5, Špela 7...

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 933
22.7.2009 12:02:30   
stijan
SNEŽINKA  tudi mi smo se na začetku zredili premalo 350 g ,pa so v porodnišnici  na kontroli rekli ,da je premalo in naj si probam po vsakem obroku stikskat še da vidim če pustita in sta preutrujena da ne pijeta  in je blo tako da se jima pač ni ljublo sesat čeprav sta spala po tri ure,pojedla pa sta nekje 30 ml samo,pol smo še nekaj časa stiskali in sta popila po flaški,pol pa časovno ni več zneslo in se sedaj dojimo zjutraj in zvečer al pa če smo fuuul tečniuser posted image .So pa mi rekli da bi se naj zredila v 14 dneh nekje 7oo g.Zdaj po flaški pa že moramo Florjanu malo bremzat ,ker se že skoraj preveč redi in bratca prekaša za dobrih 75o guser posted image .No če pa pogledam od ta prvega sina pa se je tudi zredil nekje za 6oo-7oo g na mesec pa sma se polno dojila do 7 meseca.

Zdaj pa bi vprašala če ima kateri od vaših malčkov podobno situacijo,namreč naš Florjan stalno ko se naje in podre kupček, pol ne more takoj dihat kot da mu gre mleko v nos, in mora pol v sebe potegnit pol pa je ok in tudi pol ko spi se včasih zgodi enako,recimo če se preteguje in mu pol spet nekaj v nosek pride.Sem najprej mislila da je prehlajen pa ni,je rekla pedijatrinja in tudi z pu7mpico ne gre nič ven.Mu pa 3x na dan dajem fiziološko v nosek pa lažje pol zadiha,ne vem no bom drugi teden vprašala še v posvetovalnici ker zdaj to traja nekje 3 tedne.
No drugče pa smo vredu se že smejimo in malo opazujemo igračke.
Lep sončen dan vsem.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 934
22.7.2009 13:40:46   
blanč
Stijan, tudi moja pupa ima probleme, ko bruha in ji pride tista slina, ki je precej gosta tudi v nosek in se je že nekajkrat zgodilo, da ne pride do zraka. Obrnem jo na trebuh in tapkam po hrbtu pol pa le zadiha. Upam, da bo tega kmalu konec, saj se jim zapiralka iz želodčkarazvije šelepri nekaj mescihuser posted image tudi jaz ji pučem nosek z fiziološko.

A katera od vas kuha čaj iz janeža, komarčka in kumine. Mi lahko poveste v kakšnem razmerju na koliko tekočine, da ne bosta sromačka samo vode pila.
Anja, kje si????

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu stijan)
Neposredna povezava do sporočila: 935
22.7.2009 14:47:16   
_anja3_
Čaw,Blanči!Evo mene...sem bla bolj zasedena...mal sem spala,mal  laufala urejat papirje,tko da sem imela bolj malo časa..Kako si ti?Kako sta tamala?Sem videla,da si napisala,da tamali hodi gor mleko in,da ne more zadihat...Ne mi  govorit,ker jaz imam z obemi take probleme vsak dan,po najmanj trikrat...Prvi dan sem mislila,da me bo kap,ko se mi je to pri tamičkani zgodilo!Je ratala kar roza v obraz in je lovila zrak!Pol sem jo hitro vzela iz posteljce in držala malo pokonci,tako da je pršla do zraka..jaz sem se kar tresla!Zdaj sem se že navadila...in patronažna mi je rekla,da ko se to zgodi naj jo samo držim pod pazduhami po koncu ene 5,10min,da se ji nazaj poleže dol...in pomaga..***LP***

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 936
22.7.2009 15:07:03   
_anja3_
Oila ja moje dve ga kdaj popijeta iz komarčka...naredim 50 ml prekuhane vode in dam pol čajne žličke čajčka...ampak pravijo da niti ni dobro jim stavit sedaj ko so še tako mičkini čaja...10 ml na dan zadostuje...jaz sem jim dala samo dvakrat do zdaj..ker v bistvu tako mičkini niti ne potrebujejo sedaj nič..ker jim mleko zadostuje...Lp

(odgovor članu _anja3_)
Neposredna povezava do sporočila: 937
22.7.2009 16:06:09   
hedviga

IZVIRNO SPOROČILO: blanč

Stijan, tudi moja pupa ima probleme, ko bruha in ji pride tista slina, ki je precej gosta tudi v nosek in se je že nekajkrat zgodilo, da ne pride do zraka. Obrnem jo na trebuh in tapkam po hrbtu pol pa le zadiha. Upam, da bo tega kmalu konec, saj se jim zapiralka iz želodčkarazvije šelepri nekaj mescihuser posted image tudi jaz ji pučem nosek z fiziološko.

A katera od vas kuha čaj iz janeža, komarčka in kumine. Mi lahko poveste v kakšnem razmerju na koliko tekočine, da ne bosta sromačka samo vode pila.
Anja, kje si????

Blanč, jaz jima že od začetka(oz od takrat ko sem jima začela dajat dodatno tekočino) dajem Hippov čaj. Ampak ne tistega instant k ma cuker ampak se v Mullerju dobi tak v majhni flaški, nima cukra in je prekrasen. Nekakšen prah je. Res ful dobro!! Daš ma na ene 120ml pol noževe konice, lahko še manjda ni ravn voda.Poleg tega je proti bolečemu bušiju.
Naša dva nista imela večjih težav z noski, čeprav je Špela kar polivala. Ji je šel mlek včasih skozi nos, usta..boga. Potem sem ji dala fiziološko je en dvakrat kihnila in je bil mir. Sicer pa če ne gre samo za dviganje mleka v nos, bi jaz predlagala P.
Sicer smo mi rešili Špelin problem z aptamil AR. Je res pomagal.

Sneži evo en Špelin primer. Od 2.4. do 16.4. se je zredila iz 3440 na 3950 se pravi 510. Miha v istem obdobju z 4540 na 5120 to je 580. Sta bla stara 2 meseca +/-. Je pa res da sta bila že večji del na aptamilu.

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 938
22.7.2009 16:43:00   
Belen
blanč, js mam tudi tega od Hipp sicer instant,ma ga bolj malo uporabljam,edino če je kriza-panika user posted image ...raje skuham bebe čaj z full mal sladkorja,al pa kamilico....
jim dam čez dan, še posebej ker je wroče, pa še napenja jih, če ne morejo kakat....
kapljice AD3 pa zmešam z 5ml vode, da jim grejo lažje dol... čepraw se mi zdi da jih kr zwija.... user posted image user posted image

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 939
22.7.2009 17:33:51   
lara light
Lepotičke moje, vsake toliko vas preberem, pišem pa ne, ker časa zmanjkuje. Imam neke zadeve...

Zlo ste pridne s pisanjem, hvala vsem za nasvete o GH, poskušam si vse  zapomnit, a kaj ko bo cajt, ne bom nič vedla, a ne Hediuser posted image

Snežinka, ne obremenjuj se preveč s težo, ta pri otrocih različno narašča, najvažnejše je, da narašča!! Otrok raste tudi, ko spi. Kot so ostale napisale, lahko bi se več redile, a jaz se na tvojem mestu ne bi obremenjevala. Poskusi podaljšat podoje, tko da več pojesta, saj ne vem, več vztrajat, ampak verjetno zaspita...na 3-4h čez dan, pa ju komot malo požgačkaš , da popapata...moja dva jaz kar pristavim in tud napol v spanju pojesta. Pridna si, to itak veš.user posted image

Tudi moj fantek poliva, deklici pa prevečkrat mleko zamaši nosek, to je res grozno; jaz spim tik ob njiju in ju prav zarad tega ne spustim z oči, ker se nam to dogaja tudi uro in več po dojenju, smotano resuser posted image
Sicer pa smo fajn, pojma nimam koliko tehtata, a zdi se mi da gre gor, saj sem proti koncu dneva že švoh za kupčkanjeuser posted image

Jaz kuham neko blago mešanico čaja za dojenčke, a o skupaj v celem dnevu ne spijeta 50user posted image , ne marata preveč, pa še potem gre več ven kot noter ker zbruhata. Rada bi jima pomagala pri strašnem napenjanu, ki ne pojenja. Upam,da kmalu mine..

Pika, hvala za poslano. Zelo si prijazna. A jima ne dajem več, ker je tud s temi križ.

Zdaj sem dva dni ukinila železo in vitamine, pa se imamo krasno. Presneto, a res morajo te reči gutat, ko pa jima tako škodi??user posted image  Ne vem, če ni več škode kot dobička, ko pa potem cel dan prejokata, ja koliko vitaminov in energije se pa takrat potroši?user posted image  Sem morala malo zafilozofirat, se kar boljš potim, saj veste, da mam slabo vest, ker jima ne dajem kot predpisano.

Hedi, velika otročka!! Bravo! Belen, blanči, noki, anja, gemelli, alenka, mf,...pozdravček od nas!

Tko na hitrco, spreglejte napake, oprostite nametanim mislim, šibam k mojim štruklom... totalno odpičeno blažena sem od veselja, ko se mi smejeta na vsa ustauser posted image ...lepo se imejte, lubčke od nas3!

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 940
22.7.2009 18:55:08   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: Belen

blanč, js mam tudi tega od Hipp sicer instant,ma ga bolj malo uporabljam,edino če je kriza-panika user posted image ...raje skuham bebe čaj z full mal sladkorja,al pa kamilico....
jim dam čez dan, še posebej ker je wroče, pa še napenja jih, če ne morejo kakat....
kapljice AD3 pa zmešam z 5ml vode, da jim grejo lažje dol... čepraw se mi zdi da jih kr zwija.... user posted image user posted image

Jaz sem pa ad3 kapljice v bolnici, kar v mleko zmešalauser posted image Tako so mi tam predlagali. Jaz itak pozabim dati tudi te d3, no pa saj ju vsak dan malo sonček obsije, tako da je stvari zadoščeno. Zdej pa mi šibamo ven.
Anja jaz sem tudi komi te papirje uštimala. No še nisem useh ampak vsaj zdravstveno že imata.

(Mark Twain)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 941
22.7.2009 21:33:16   
gemelli
Ojla!

Hvala vsem za nasvete o GH. Verjetno bom pocakala se malo s kuhanjem za tamala dva, saj enostvno ne utegnem vsega postorit.
Danes sva bila z Alexom prvic na fizioterapiji in vam povem, da je bila katastrofauser posted image . Je bil narocen ob 12.00 (ravno takrat, ko spi). Sva se prej pol ure vozila v avtu, da se je malcek naspal in skuhaluser posted image , a ni nic pomagalo. Po 30 min je fizioterapevtka obupala, jaz pa ga nisem mogla vec gledat kako je trpel in sva predcasno zapustila telovadno prizorisceuser posted image in ga zamenjala s savnouser posted image ( 32 stopinj v senci, a avto je bil na soncu). Groznoooo, upam, da mi bo oprostil, ker sem ga za prazen nic 2x spekla kot cevapcicuser posted image . Mi je bilo pa vsec, ker je fizioterapevtka videla, da ob taki uri z njim nima kaj pocet, saj mora Alex spat. To sem ji tumbala, ko me je narocila, a mi ni verjela. Naslednjic in verjetno za vedno ne bova vec pri njej ob 12.00user posted image user posted image . No ja, nekaj vaj mi je pokazala na plasticni bamboliuser posted image , zdaj pa naj si pomagamuser posted image . Ma naj grejo v rit vsi skupaj, z bambolo vreduser posted image . Toliko za danes. Bom porocala, kako bo z nasim telovadcem.

Lepo se imejte in lp vsem!!!!!!!!!

Sara & Alex 2.3.2009

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 942
23.7.2009 8:48:30   
hedviga
Blanč, jaz že skos mešam tele ad3 v mleko. Sej sem že napisala, sem skos mislila da ju napenjajo in nisem dajala, pol mi pa mož pove da jih da on v nočni obrok.user posted image

Larči, zdaj počaasi bo pa konc, boš vidla. Ko bosta stara 4 mesece si boš rekla: hmm, matr pa res ju že nekam dolgo ni napenjalo... Mine počasi, skor ne opaziš. Jah polivanje...malo lažje je v tem oziru če otroke hraniš z AM, ker lahko daš AR mleko...Če dojiš, pa pač vsi ukrepi. No, pri nas je tudi nekje s koncem krčev to ponehalo.
Gemelli, ob 12??!! Ojej no... Seveda te je hotla takrat naročit, ker ima takrat luknjo ker noče noben prit. In pa seveda pupa, če si primorka je treba kupit avto z najjjjveeečjo klimo na svetuuser posted image Edin k.ur.c je ker ko je avto zgret na 100 stopinj ne pali nič..

Aja, danes smo spali ZAENKUR.C!!! Prekleta luna.....Pa vroče in še en komar je bil. Mala dva pa prejle siiitna, mama pa še bolj. Juhej!user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu gemelli)
Neposredna povezava do sporočila: 943
23.7.2009 12:13:35   
soncek.djukelica
živjo,

snežinka, tudi naše so napredovale malo, in tako je tudi sedaj! pediatrinja jima je gledala ušesa, pa žrelo pa kri zaradi hemoglobina, pa ni kaj dosti narobe našla!

naj te malce potolažim,da sem bila tudi jaz zaskrbljena, ker nista dobivali na teži, ker pa sta bili kar zdravi,sem se tolažila s tem,da pač manj pojesta in več pokurita!

Sicer pa, glej njuno porodno težo in težo sedaj! Dojenček naj bi do starosti leta dni potrojil svojo porodno težo, naše so to storile že pri 10-11 mesecev! Sedaj imata že najmanj 4x porodno težo in to je nekakšen pokazatelj,da otrok vseeno napreduje, vendar počasi!

Je pa vse odvisno od števila obrokov, ki jih imata čez dan! Če se ti zdi,da ne pojesta 5 obrokov pa jima dej 4 obroke na večji urni razmak! Takrat bo ziher bolj jedel, ker bo lačen!

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 944
23.7.2009 17:46:32   
Belen
ciao mamice,
kje se hladite??? pri nas je 40C...wročina ubija, še dobro da obstajajo klime user posted image

eno prašanje: kopanje user posted image
moji dwe user posted image ,ko smo se 2X kopali je blo w redu, zdej smo se še 2X in obakrat jok in stok user posted image ... kaj mogoče zato,ker sm jih kopala pred jedjo in med tem časom 3 ure nista jedli??? al ker jim ni wšeč??? user posted image user posted image
patronaža jih je prvič kopala eno uro po jedi, drugič sm jih js tudi nekje 1-2 po jedi...
pole pa pred jedjo, popoldan??? kak naswet?
al waši otroci wsi užiwajo w kopanju?
kdaj ste začele uporabljat šampon za laske? js sm na milo seweda sedaj....

lp z obale user posted image

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 945
23.7.2009 18:50:51   
hedviga
belen, ti naša preplašena mamica...user posted image
Na začetku se veliko bejbijev dere ob kopanju, pa ob previjanju itd..
Naša dva sta se na začetku vsakič ko sem ju previjala, pa pravzaprav tudi ob kopanju. Med samim namakanjem sicer manj, ampak tut slučajno nista uživala. Daj jima čas, to rabita da se privadita na vse te čudne zadeve...in seveda lačen otrok je še manj potrpežljiv.
Midva sva začela naša dva kopat zvečer, po hrani. Sicer sva najprej malo počakala na vse kupčke itd, zdaj pa ni več panike. Če sva jih hranila po kopanju sta zaspala in premalo pojedla. Tako je nastal iz tega naš ritual, ki se ga držimo zmeraj, že od začetka. To ti toplo priporočam, ritual. Zarad spanja in reda.
Aja, no sedaj pa kopanje zgleda tako, da Miha, ki je prvi na vrsti zbrca pol vode ven, zraven se reži kot pohan maček in uživaaaa. Nori...
Špela je druga v liniji, ona pa se prepušča cartanju očija, mu pomoli noge iz vode in on jih more poprdat... Cukrt, dol padeš...
No, mami ima pa "ta grdo" delo, ju moram obleč in nest v pančkovce...user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 946
23.7.2009 19:19:06   
Belen
hedwiga hwala user posted image
nism preplašena,ampak we mate že izkušnje.... user posted image zato raje prašam... haha
ma ker ene mame prawijo,da njihowi otroci full užiwaj, da nikoli se niso drli itd....
mah se skori ne werjamem user posted image

widim,da so wse nekje na dopustih,sam js pa ti swa najbolj aktiwne user posted image user posted image

nič grem nahranit pikice in gremo wen....
papa user posted image

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 947
24.7.2009 12:00:08   
blanč
Belen, mi se tudi kopamo pred hranjenjem ampak kake pol ure prej in sta kar pridna potem tako lačna pol pa spita kot polha.
Takole pa zdajle spimouser posted image
user posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 948
24.7.2009 12:05:04   
malaflobe
Kako je vroče!!!!!!!!!!!???????????
Boščki naši otročki k skoz ležijo al so pa v naročju. Pri nas k se dojimo smo vsi poplavljeniuser posted image Na blazini postanejo okrog glavic prav krogi od njunega potu. res ne vem kaj naj naredim.  Čakam na malo hladnejše vreme.user posted image Saj njiju to nič ne moti sam men je grozn.

Belen: Pri kopanju ti predlagam da sprobaš kako jima paše in če si ugotovila, da je jok, ker ju ponavadi na tri  ure nahraniš ju kopaj 1-2h po hrani oz. uro pred hranjenjem.
Pri nas smo tudi jokali, če smo bili pred hranjenjem "prepočasni" pa naj bo to previjanje al pa kopanje.  Sem imela tudi primer, da sem zamenjala vrstni red kopanja in ker je bil  Benjamin navajen, da po kopanju sledi hranjenje, jaz pa sem takrat kopala Florijana, sem imela strašen jok. (Red je red pa čeprav slab!) Ja otročki se hitro navadijo na nekaj in če se potem tega držiš postane vse bolj enostavno.

Snežinka: Otroci napredujejo enkrat bolje drugič slabše. In če ti opaziš, da sta zadovoljni in so lepo polne pleničke se pač ne rabiš sekirat. Malo vpliva tudi ta grozna vročina in vem, da veš da ti ne bo nihče pomagal. Saj veš "gospa po občutku" in tvoj občutek je že močno razvit. In le ti se boš prav odločila. Poskusi in vztrajaj, flaško jima pa še zmeraj lahko daš kasneje, če res ne bosta imeli dovolj pri tebi.

Uživajte kje v senčki!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 949
24.7.2009 13:00:53   
nokes
blanč, prekrasna sta, kako pankata... iiii.... kdaj sta bila moja takšna?? user posted image ,

malaf, jp, jaz sem bila na sprehodu ob 8.00 zjutraj do 10.30 pol pa domov v hladno stanovanje, ni druge, zvečer pa smo navajeni za v posteljo ob 20.00 torej večerni sprehod odpade, prej sebveda hranjenje in kopanje, da se ohladita.

pri nas je zelo živahno, tamaučka sta super, evo:

user posted image

nokes

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?