materino mleko ali Aptamil (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


vesela veselka -> materino mleko ali Aptamil (18.2.2009 21:51:31)

mene pa zanima kako hranite svoje novorojenčke - izključno z lastnim mlekom, izključno z umetnim (katerim???) ali kombinacijo? Dojite ali po flaški?

Zanimajo me vaše izkušnje.

Meni zmanjka mojega mleka, pa ji moram dodati Aptamil. Ne vem, ali je kvaliteten (tega je dobivala tudi v bolnici),




AnciM -> RE: materino mleko ali Aptamil (18.2.2009 21:59:34)

Verjetno tista, kateri otrok lepo napreduje, doji. Tisti, ki pa dojenje, iz katerega koli razlog, ni steklo pa dodaja. Odločitev vsake posameznice. 




Dream -> RE: materino mleko ali Aptamil (18.2.2009 22:02:44)

Mojega mleka je bolj za vzorec in že od začetka dodajam. Smo na Aptamilu in nimam pripomb. Sprva smo imeli Novalac, pa mu ni ustrezal.




vrtnica123 -> RE: materino mleko ali Aptamil (18.2.2009 22:27:24)

Midve sva že od vsega začetka na dodatku- že iz bolnice. To je trajalo 2 meseca potem sva pa pristali na flaški- in tamali prav nič ne manjka-lepo je pridobila na teži, lepo napreduje- tako da se ti prav nič ne sekiraj tudi če ti zmanjka mleka- prav tako bo tvoj otrok zrastu v korenjaka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pa čeprav na AM.




benika -> RE: materino mleko ali Aptamil (18.2.2009 22:29:43)

Moja dva sta zrasla izključno na umetnem mleku, ker moje mleko ni priteklo. Pri prvem smo imeli Aptamil, pri drugem pa Milumil.




vrtnica123 -> RE: materino mleko ali Aptamil (18.2.2009 22:33:30)

Jst osebo mislim da je včasih celo boljš da ga hraniš  otroka z AM kot pa z materinim- tu mislim predvsem mamice katere začnejo po porodu nazaj intenzivo KADITI in mislijo da ne morejo otroku škoditi- saj tudi nikotin prehaja na ta način v mleko- ampak nekatere se tega niti ne zavedajo na žalost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Mišni -> RE: materino mleko ali Aptamil (18.2.2009 22:53:27)

Moj je bil v celoti na mešanici Atmail - Aptamil Comfort, ker ga je sam Aptamil zaprl.




Anonimen -> RE: materino mleko ali Aptamil (18.2.2009 22:58:31)

Pri meni sta obe nedojeni,razen prvi mesec,pri drugi se to ne.Sem bila tudi na zacetku zalostna,seveda bi rada dojila,a ce ne gre,ne gre.
Napreduje super,tako da nikar ne razmisljaj kako je AM nek "pofelj".




ANIME -> RE: materino mleko ali Aptamil (19.2.2009 4:00:40)

ker sta dvojčka sem od vsega začetka dodajala (vedno sem za 2 obroka dnevno obema dala Aptamil - ko sta jedla 8 obrokov, sem jima za 6 dala svojega (pač pojedla toliko manj na obrok) zdaj pojesta 5-6 obrokov ampak toliko več, da se je spet izšlo z dvema dodatkoma na dan) in sta zelo lepo napredovala. Edino kar sem naredila napako, da sem menjala naš Aptamil - pa Mullerjevega - pa spet našega. Zdaj smo na "našem".

Zdaj pri 4,5 mesecih sem začela moje mlekarne ustavljat, ker enostavno časovno ne dohajam več - čez dan sta več zbujena, hočeta mojo pozornost, moje joške pa ne morejo večno čakat na praznenje in skoraj vsakič mi jih raznese predno jih spraznim (še posebej zjutraj). Nočno črpanje je bilo sploh muka in to imam že nekaj časa ukinjeno.

Tako da nič se sekirat, zrasel bo tako ali drugače. Važno je samo, da se ne obremenjuješ in uživaš z otrokom. Jaz pravim: toliko jih je zraslo na AM in koliko jih še bo ... pač našadva sta samo dva od mnogih. Pomagala sem kolikor sem lahko, raztrgala pa se ne bom.




timoteja -> RE: materino mleko ali Aptamil (19.2.2009 8:29:56)

Mi smo kombinirali dojenje z Aptamilom, je deklici zelo odgovarjal, tako da smo bili zadovoljni.




sxy -> RE: materino mleko ali Aptamil (19.2.2009 9:04:49)

IZVIRNO SPOROČILO: ANIME

Edino kar sem naredila napako, da sem menjala naš Aptamil - pa Mullerjevega - pa spet našega. Zdaj smo na "našem".


Zakaj se ti zdi da bi bilo to narobe???
Ker mi tudi kupimo včasih našega, všasih mullerjevega. A je kateri slabši, ali bolj zapira, ali je premalo hranljiv???




Stran: [1]