NevenkaP -> RE: Ne sme pšenice - katera moka? (19.2.2009 9:45:26)
|
Možno je tudi, da bi piro dobro prenašala, čeprav je vrsta pšenice. Odvisno, za kakšno alergijo gre. Jaz pri celiakiji v glavnem pečem z riževo moko, ker se "obnaša" najbolj podobno, kot pšenična. Tudi okus ima najbolj nevtralen. Pride pa v poštev še ajdova in koruzna, pa vse brezglutenske mešanice, ki jih sama ne maram najbolj. No, kuža se verjetno z okusom ne bo preveč obremenjevala, ji bo v vsakem primeru teknilo. Lahko pa probaš tudi sojino in čičerkino moko. Jaz pečem navadne kekse iz pol koruzne in pol sojine moke. Ponavadi jih potem zame ostane bolj malo, ker mi jih vedno pojejo ostali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Za začetek bi jaz vsekakor vzela riževo.
|
|
|
|