Sprememba lege v 36.tednu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Lorencia -> Sprememba lege v 36.tednu (18.2.2009 14:46:00)

Pozdravljene,

mene pa zanima sledeče.
Do 33/34.tedna je moj palček vztrajal v prečni legi...ko sem bila v 35.tednu na pregledu in mi je G. naredila UZ - se je spustil v glavično lego in sem bila vsa vesela. Točno mi je pokazala, kje ima glavico - hrbet - ritko in na kateri strani me brca z nogicami in rokicami, tako da sem si znala vse točno predstavljati.

Včeraj pa sem prepričana, da je zamenjal lego...in da na levi strani, kjer je bil hrbet in ritka...je zdaj neprimerljivo bolj prazno in se dogajajo izmenične brcike...na drugi strani, kjer pa je prej bilo bolj mehko, pa je ves čas čutiti izboklino, točno do reber.
Nikakor pa ne morem ugotoviti ali je pod rebri glavica ali ritka, ker se pod rebri skoraj da nič ne premika.

Zanima pa me sledeče :

drugi teden imam pregled ( + ctg ) in me zanima, kako v praksi G. postopa - če se mu omeni, da sumiš da je plod zamenjal lego ( takrat bom ravno v 38.tednu ).
Ali G. otipa le z rokami in oceni v kakšni legi je...ali naredi UZ ( glede nato, da je tako dolgo vztrajal v prečni legi ).
Namreč moja G. ne dela na vsakem pregledu UZ kot to počnejo nekaterim.

Ni mi jasno...glede nato, da CR zaradi nepravilne lege določijo kakšen teden pred PDP - kdaj pa ga potem sploh določijo ?

abi -> RE: Sprememba lege v 36.tednu (18.2.2009 15:27:09)

na pregledi to omeni ginekologinji in ti bo sigurno naredila UZ.
Carski rez delajo samo v nekaterih primerih ko npr. zunanji obrat ne uspe ali pri zakomplicirani plodovi vstavi. Tudi nožna vstava se lahko rodi vaginalno - če je pravilna seveda.
Imaš morda preveč plodovnice da ima otrok šetoliko prostora za obračanje ?Zdi se mi da v tem tednu že ni več prostora.

akin -> RE: Sprememba lege v 36.tednu (18.2.2009 16:26:28)

Kolikor jaz vem lahko to kar otipajo, sicer pa kot pravi abi - omeni to ginekologinji in če ne bo prepričana, ti bo gotovo naredila UZ.
Bi pa samo omenila, da imam jaz v trebuhu tudi pravo vrtavko. Sem že preko roka, pa še zdaleč od tega, da bi se kaj umirila oz. kar naprej prestavlja ritko iz leve na desno, včasih se mi še vedno zdi, da brca na štirih različnih koncih in mi sploh ni nič jasno. Vmes sem bila tudi jaz že prepričana, da se je dete obrnilo, ampak očitno je glavica še vedno tam kjer mora biti.  Upam, da torej tudi pri tebi ni razloga za skrb. Ker nimamo izkušenj, je kar težko takole oceniti kako otroček leži. Misliš sicer že, da točno veš kaj je kje, ampak se rado zgodi, da na UZ vidiš, kako v resnici pojma nimaš :)

Stran: [1]