Mojc -> RE: napovedani CR (23.2.2009 9:21:50)
|
Meni se še G. ni fiksno odločila, ali bo napovedan CR ali ne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Me pa zanima - ali da napotnico za CR ali kako potem v porodnišnici vedo za to? Pa še to. Jaz sem ga že v prvo imela, ker je bil prevelik plod. In tudi sedaj kaže isto. In potem mi sestrična, ki je 2x s CR rodila v Celju zatrjuje, da so njej rekli, da ima v drugo absolutno pravico do CR, meni v LJ pa G. pravi, da še vedno skušajo najprej z navadnim porodom (sicer kao ne pretiravajo časovno), a da šele potem pride CR (če ni že vnaprej fiksno določen). Meni se zdi vse to malo mimo. Načeloma nočem CR, a ker smo že v prvo kar fajn trpeli in se ure in ure sploh ni spustil v porodni kanal (jaz pa vmes padala skup), se mi zdi zdaj brez veze, da najprej poizkušajo, ali pa mogoče tokrat le bo ratalo (kljub temu, da je že zdaj očitno prevelik) naravno. Halo, kaj ne more G. za fiksno oceniti ali je plod znova prevelik zame ali ne?!? In zakaj me morajo potem pustiti čez neko muko, ko pa to ni potrebno. Priznam tudi, da me je po drugi strani strah, da bi se npr. malček sicer spustil v kanal, potem pa se v njem kakorkoli zagozdil, ker ima tako veliko glavo - in to bi šele bil porod in pol. Skratka, ne vem, koliko lahko dejansko sama vplivam v LJ na odločitev po CR. Je imela katera podoben primer? In še to - tiste, ki ste bile 2x na CR. V prvo nisem bila zadovoljna s svojim šivom, saj je pol cm širok in vijoličen. Pa me zanima, če se da to v drugo kaj popraviti in ali je res vse odviusno samo od operaterja, ali se lahko kako zmeniš, da pa le naj to malo lepše naredijo.
|
|
|
|