napovedani CR (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> napovedani CR (18.2.2009 11:12:48)

Zanima me, koliko prej ga delajo. Govorim o 2. nosečnosti, napovedan CR, če se samo ne začne prej. Drug teden imam posvet na dnevnem centru, kaj lahko pričakujem.

Anonimen -> RE: napovedani CR (18.2.2009 12:17:53)

Ne razumem, kako misliš, koliko prej...jaz sem ga sicer imela pred 4 leti par dni pred PDP, to pa zato, ker je na tisti dan moj ginekolog operiral...

ninocka -> RE: napovedani CR (18.2.2009 13:03:44)

Jst sem ga mela 1 teden pred napovedanim PDPjem.

Anonimen -> RE: napovedani CR (18.2.2009 13:51:38)

Menda, da se napovedani CR dela malo pred rokom, zato sprašujem. Slišim, da v 38. ali 39. tednu. Pa me zanima.

Hvala

Lorencia -> RE: napovedani CR (18.2.2009 14:56:24)

Mene pa zanima, kdaj točno ga napovejo oz rečejo, da se bo izvedel - v primeru, da ne pride do pravilne lege itd ?

Koliko je meni znano delajo ponavadi zadnji UZ okoli 33.tedna - lega pa se ti lahko vseeno spremeni tudi v nepravilno kasneje ?

naia -> RE: napovedani CR (21.2.2009 11:25:05)

meni so ga naredili 8 dni pred PDP, najraje ga delajo po 39.tednu oz. zadnji teden, ker je možno, da bo imel otrok težave s sesanjem...

Lorencia, pri meni smo se 6 dni pred CR-jem dogovorili za datum, so mi pa delali UZ v 31., 35., 37., 38.tednu in je bila miška zmeraj v medenični vstavi, še preden sem šla v operacijsko, so potipali, kako leži, sem pa šla po 37.tednu na zunanji obrat, ki žal ni uspel...

rj1808 -> RE: napovedani CR (21.2.2009 17:10:08)

naia,kak pa si ti drugače?Kak je potekalo?[sm=rozica.gif]

Jessy -> RE: napovedani CR (21.2.2009 18:19:56)

Meni so ga napovedali 4 dni pred PDP in so ga takrat tudi izvedli, saj se prej ni začelo nič odvijati.

Sončni žarek -> RE: napovedani CR (21.2.2009 18:57:49)

Jaz sem bila dogovorjena 5dni pred PDP.....ampak ker sem dobila svoje popadke 1t prej, sva takoj letela v P in so mi ga takoj naredili-pa še moja G je bila dežurna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

nejcko -> RE: napovedani CR (21.2.2009 22:10:59)

Meni so ga naredili  3 dni pred pdp. Načrtujejo pa ga najprej po dopolnjenem 38. ali 39. tednu, seveda, če je vse ok. 

Anja24 -> RE: napovedani CR (22.2.2009 21:03:35)

IZVIRNO SPOROČILO: naia

meni so ga naredili 8 dni pred PDP, najraje ga delajo po 39.tednu oz. zadnji teden, ker je možno, da bo imel otrok težave s sesanjem...

Lorencia, pri meni smo se 6 dni pred CR-jem dogovorili za datum, so mi pa delali UZ v 31., 35., 37., 38.tednu in je bila miška zmeraj v medenični vstavi, še preden sem šla v operacijsko, so potipali, kako leži, sem pa šla po 37.tednu na zunanji obrat, ki žal ni uspel...

Lahko to malo bolj razložiš? Če otrok prej pride na svet je manj možnosti da bo imel težave s sesanjem al kako??

Anonimen -> RE: napovedani CR (22.2.2009 21:12:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Anja24

IZVIRNO SPOROČILO: naia

Lahko to malo bolj razložiš? Če otrok prej pride na svet je manj možnosti da bo imel težave s sesanjem al kako??

Ne, ne. Prezgodaj rojeni otroci imajo večje težave s sesalnim refleksom. To ne govorim o otrocih rojenih 7,14 dni prej, ampak mesec dni prezgodaj in več. Pa poznam primere, ko je bil otrok rojen več kot 3t prezgodaj, pa je sesal kot nor, moj ki pa je bil prenošen - rodila teden dni čez rok, pa sploh ni in ni hotel sesati. Res sem imela muke z dojenjem, ampak je potem le zalaufalo kot je treba.

Mojc -> RE: napovedani CR (23.2.2009 9:21:50)

Meni se še G. ni fiksno odločila, ali bo napovedan CR ali ne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Me pa zanima - ali da napotnico za CR ali kako potem v porodnišnici vedo za to?

Pa še to. Jaz sem ga že v prvo imela, ker je bil prevelik plod. In tudi sedaj kaže isto. In potem mi sestrična, ki je 2x s CR rodila v Celju zatrjuje, da so njej rekli, da ima v drugo absolutno pravico do CR, meni v LJ pa G. pravi, da še vedno skušajo najprej z navadnim porodom (sicer kao ne pretiravajo časovno), a da šele potem pride CR (če ni že vnaprej fiksno določen).
Meni se zdi vse to malo mimo. Načeloma nočem CR, a ker smo že v prvo kar fajn trpeli in se ure in ure sploh ni spustil v porodni kanal (jaz pa vmes padala skup), se mi zdi zdaj brez veze, da najprej poizkušajo, ali pa mogoče tokrat le bo ratalo (kljub temu, da je že zdaj očitno prevelik) naravno. Halo, kaj ne more G. za fiksno oceniti ali je plod znova prevelik zame ali ne?!? In zakaj me morajo potem pustiti čez neko muko, ko pa to ni potrebno.
Priznam tudi, da me je po drugi strani strah, da bi se npr. malček sicer spustil v kanal, potem pa se v njem kakorkoli zagozdil, ker ima tako veliko glavo - in to bi šele bil porod in pol.
Skratka, ne vem, koliko lahko dejansko sama vplivam v LJ na odločitev po CR.
Je imela katera podoben primer?

In še to - tiste, ki ste bile 2x na CR. V prvo nisem bila zadovoljna s svojim šivom, saj je pol cm širok in vijoličen. Pa me zanima, če se da to v drugo kaj popraviti in ali je res vse odviusno samo od operaterja, ali se lahko kako zmeniš, da pa le naj to malo lepše naredijo.

mayflower -> RE: napovedani CR (23.2.2009 19:58:49)

Glih danes sem bila pri svoji G in sva se o tem pogovarjale, ker sem prvič imela CR. Vzrok- tamali se ni spustil v porodni kanal, je imel 2xzavito popkovino okrog glave. Pa precej velik in težek je bil. Naslednjič v 35. tednu mi bo naredila UV  in glede na lego in velikost ploda se bo odločila ali bom imela CR.

Stran: [1]