|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Čisto od začetka
18.2.2009 11:57:19   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: Hana76

Glede na to, kar si napisala, sta v bistvu ločila te postopke (IVF) od vajine intime - seksa doma? Mogoče pa to niti ni tako slaba ideja...

Ja, se strinjam, da je to najina stvar, pa da komentarji drugih niso pomembni, samo če je želja močna, pa veš, da nimaš več veliko časa, pa da bodo postopki trajali celo večnost, bi pa včasih kar najraje koga mahnil, ko ti začne modrovat.

Tudi najini starši so zelo razumevajoči, nekaj sva jim že namignila, pa nič več ne vprašajo, bi bli pa itak ful veseli, če bi jaz zanosila...

tako je.... ločila sva to od intime...nikoli nisva delala nekaj na ukaz..
čeprav sem si jaz  močno želela da bi ratalo naravno ali pa da bi bilo to obdobje mogoče krajše, ampak si danes mislim da mogoče je bilo tako boljše
no mogoče da pa pr vama ne bodo trajalo celo večnost....

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.2.2009 11:59:58   
giotti
Kolko odgovor medtem ko sem jaz pisala roman user posted image Zdaj se pa podvajamo, ma, nič hudega. Bolje več mnenj kot samo eno, a ne?

Vsem polno ljubezni in razumevanja, da bomo potem to znale dati svojim otrokom! user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 27
18.2.2009 12:26:06   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Ja, midva sva jo imela tudi en mesec. Kako dolgo pa sta že poskušala in kakšne metode sta uporabljala?

Midva imava pavzo že kar nekaj mesecev.
Drugače sva na user posted image  začeli delat tri leta nazaj.
Midva nimava problemov z zanositvijo, samo donosit ne morem.
Zdravljenje v najinem primeru bi lahko oz. je velika možnost da bi ogrozila z njim lastno zdravje.
Otrok si še vedno želiva, ampak postopek za prit do njega naju je pa uničeval. Zato pavzirava. Za nedoločen čas.
Nama pač ni.... lasten otrok za vsako ceno. Sva tudi midva pomembna.
V bistvu je fajn občutek. Ko se mi ne vrtijo misli samo okoli user posted image . Lažje dihamo....
Pa v postopek za posvojitev sva šla.

Tudi midva sva že o tem razmišljala. Ampak v Slo se čaka ne vem koliko let, za tujino pa rabiš denar (ali se motim?). Kako daleč sta s postopkom - so vama na CSD že napisali mnenje?

Ja v sloveniji se zna čakat....
Lahko imaš pa srečo pa ne čakaš ravno dolgouser posted image
Tujina je draga ja. Odvisno pa od države. Če te kaj več zanima ti lahko na ZS kaj več o tem povem.
Mnenja še nimava. Rabim še en izvid, pa razgovorov tudi še nisva imela.

(odgovor članu Hana76)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
18.2.2009 13:52:56   
Hana76
Draga giotti, hvala, da si si vzela čas in povedala svoje gledanje na stvari. Tudi midva nisva tako obsedena, da bi moral biti najin user posted image  in da je dobiti otroka bistvo najinega življenja. Problem je pač v tem, da ni šlo kar tako mimogrede kot pri ostalih in najin prvotni plan, da "bo že" ni obrodil sadov.

Prvotno sva bila oba proti umetni oploditvi, saj sva nekako verjela, da bi že narava poskrbela za otroka, če bi bila recimo temu "genetsko kompatibilna". Zdaj pa vseeno želja po otroku je, posvojitve v SLO so praktično nemogoče oziroma se vlečejo, za tujino pa rabiš od 5 do 20.000 EUR, ki jih trenutno nimava, kar pomeni, da preostane le še to, čeprav ni več čisto v skladu z najino "naravno" teorijo.

Glede seksa pa je pri nama situacija malo drugačna kot pri vama - ga kar redno prakticirava, zato pa nama je to delanje otroka zdaj malo narušilo sistem in romantiko...

Glede O testov - sem jih že parkrat naredila in sem ovulacijo imela, praviloma 15. dan. Naj teste delam vsak mesec?

Še eno vprašanje: Omenila si, da lahko lonček za spermiogram prineseva s sabo - ali to velja za vse ambulante? Ali lahko to narediva samoplačniško? 

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.2.2009 14:41:11   
giotti
Ne vem, kako je s spermo in lončki, ker še nisva tako "daleč"... Pač, vem samo, da je to bilo večkrat na forumu omenjeno.

Če O očitno imaš, potem pa res ne bi bilo slabo, da najprej preverijo spermo. Pri neplodnosti je namreč kar v 33 % problem pri moškem, v 33 % pa pri ženski. Ostalih 33 % pa ne vejo vzroka oziroma majhen procent je tudi, da je problem pri obeh.

Ta spermiogram pa lahko naredita že pred junijem, sem prepričana. On samo rabi napotnico od osebnega zdravnika, mislim, da tako punce pišejo. Skratka pozanimaj se, malo prebrskaj forum... Ker če je to slabo na primer, se gre takoj na umetno in ne rabita izgubljat čas po nepotrebnem.

Srečno user posted image

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.2.2009 14:45:42   
Hana76
Crvicek,

kam pa to greš samoplačniško - za spermiogram me zanima?

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.2.2009 16:58:51   
crvicek

Crvicek,

V iste ambulante kot z napotnico, samo da se pride že v 2 tednih na vrsto, z napotnico pa se čaka cca 3 mesece za spermigram in potem še cca 2 meseca za posvet z andrologom. Moj se je naročil v Leonišču in vse skupaj opravil v 1 mesecu. Seme se pa res lahko prinese s seboj - v njihovi plastični posodici, ampak ne sme bit starejše kot 1,5 ure in mora bit pri sobni temperaturi. Če, sta iz Ljubljane, je to najboljša varianta, saj zna biti vse skupaj malo neprijetno, pa čeprav smo vsi ki smo v tisti čakalnici s podobnimi. težavami. Moj je rekel, da se je že prej psihično pripravil, tako da mu ni povzročalo težav in je šel v ambulanto kot da bi šel oddat kri.

Najini princeski raseta...

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 32
18.2.2009 19:02:22   
Hana76
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Ne vem, kako je s spermo in lončki, ker še nisva tako "daleč"... Pač, vem samo, da je to bilo večkrat na forumu omenjeno.

Če O očitno imaš, potem pa res ne bi bilo slabo, da najprej preverijo spermo. Pri neplodnosti je namreč kar v 33 % problem pri moškem, v 33 % pa pri ženski. Ostalih 33 % pa ne vejo vzroka oziroma majhen procent je tudi, da je problem pri obeh.

Ta spermiogram pa lahko naredita že pred junijem, sem prepričana. On samo rabi napotnico od osebnega zdravnika, mislim, da tako punce pišejo. Skratka pozanimaj se, malo prebrskaj forum... Ker če je to slabo na primer, se gre takoj na umetno in ne rabita izgubljat čas po nepotrebnem.

Srečno user posted image

Hvala za info, bom se takoj pozanimala.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 33
18.2.2009 19:05:10   
Hana76
IZVIRNO SPOROČILO: crvicek

Crvicek,

V iste ambulante kot z napotnico, samo da se pride že v 2 tednih na vrsto, z napotnico pa se čaka cca 3 mesece za spermigram in potem še cca 2 meseca za posvet z andrologom. Moj se je naročil v Leonišču in vse skupaj opravil v 1 mesecu. Seme se pa res lahko prinese s seboj - v njihovi plastični posodici, ampak ne sme bit starejše kot 1,5 ure in mora bit pri sobni temperaturi. Če, sta iz Ljubljane, je to najboljša varianta, saj zna biti vse skupaj malo neprijetno, pa čeprav smo vsi ki smo v tisti čakalnici s podobnimi. težavami. Moj je rekel, da se je že prej psihično pripravil, tako da mu ni povzročalo težav in je šel v ambulanto kot da bi šel oddat kri.

Mojega moža pa kar precej skrbi, da njegoviuser posted image  niso ok, ker mu to predstavlja znak moškosti... Brezvezne fore, vem, samo njemu to dopovedat... 

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.2.2009 19:11:29   
druga
ej, v mb sem naju hotla samoplačniško naročit z možem na spermiogram in na hormonske teste, pa so mi rekli, da so čakalne dobe 1,5 leta, ker je dosti ljudi iz tujine, tako da baje najina čakalna doba (4 mesece) sploh ni dolga.

(odgovor članu Hana76)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.2.2009 8:44:29   
anci banci
hana... pri dr. Rešu  si v roku  meseca na vrsti za spermiogram... lahko ga plačaš ali pa tvoj dragi prinese napotnico od svojega osebnega zdravnika...in je zastojn...
pokličeš in se naročiš...
vsaj tako je bilo leto nazaj...

(odgovor članu druga)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.2.2009 13:04:43   
crvicek
IZVIRNO SPOROČILO: crvicek

Crvicek,

Hana oprosti, ma v zgornjem postu sem se zatipkala... seme mora bit obvezno pri telesni temperaturi!

Najini princeski raseta...

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.2.2009 14:05:13   
sajka
hana!Jaz pa ti priporocam obisk kateregakoli bioenergetika (boljsega)da ti odpravi energijske blokade.Ne stane veliko uspeh pa je 90%.Poznam veliko parov ki so na tak nacin dobili otroke.Mnogi so tudi po 15let hodili okoli zdravnikov,ni bilo vec upanja.Ce bos potrebovala tel.in naslove ti odpisem.lpuser posted image

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 38
19.2.2009 18:08:11   
Hana76
Oprosti, sajka, ampak mislim, da bioenergija pomaga samo, če "verješ"user posted image , jaz pa nisem ena izmed teh...
Vseeno hvala.user posted image

(odgovor članu sajka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.