|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obremenitveni test
17.2.2009 17:00:33   
andrejka
Hej!
Mislim, da se tako reče ta test ko morš it na polikliniko, da te stestirajo če maš nosečniški diabetes (sem v 26t.).

No, jest grem v ponedeljek, pa me zanima, kako to poteka pakolk časa to traja (da si vem zrihtat varstvo za hčerkico).

Uf, upam, da ne bo prevelike vrednosti...
Bit morš pa na tešč a ne?

Hvala, A

17.11.06 se nama je rodila čudovita deklica Zoja
24.5.09 pa se nam je pridružil čudovit deček Gaber
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obremenitveni test
17.2.2009 17:11:41   
PC Baby
Če misliš res na obremenitvenega, potem je to 100 gramski test. Prideš zjutraj na tešče, ti vstavijo kanal v roko, spiješ 100g glukoze in se greš vsest ven pred ambulanto v čakalnico. Potem pa greš vsako uro noter, da ti vzamejo kri (3x). Potem počakaš še cca 20minutk na izvid in to je to.

Test ni nič posebnega, razen tega, da ti je lahko pošteno folgčas v čakalnici, ker ne smeš okoli hodit, ustajat ampak mirovat, tako da si vzemi s sabo kaj za čitat pa malo vode, ker boš željna. Memi sicer ni bilo nič, je pa bilo kar nekaj puncam slabo od glukoze, vrtelo se jim je v glavi, ene so bruhale ena pa je celo v nezavest padla. Ampak če prebrodeš prvo uro, je potem vse OK.

Srečno!

Aha, če si pa mislila na osnovni test, je pa to samo 50 gramski ko spiješ in ti po eni uri vzamejo kri in to je to.

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.2.2009 18:10:48   
andrejka
Hej.
Hvala za odgovor.
Osnovni test sem že imela in je ta pokazal povišan sladkor (okrog 9) zato moram sedaj na obremenitvenega.
Se pravi, da bom mogla bit tešč cca 3 ure? Uf, to bo pa kr težko.
Pa na izvid moraš tam počakat al ga lahko pošljejo ginekologinji?
Glede vode. Jo lahko piješ vmes? Ker so mi na osnovnem to prepovedal?

Res hvala za odgovor.
LP, A

17.11.06 se nama je rodila čudovita deklica Zoja
24.5.09 pa se nam je pridružil čudovit deček Gaber

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2009 21:10:25   
akin
K prejšnjemu odgovoru bi jaz dodala zraven še vsaj 1 uro. Namreč če je sladkor previsok, te pošljejo takoj še na predavanje o zdravi prehrani. In pri večini je previsok, saj se običajno potrdijo rezultati 50g testa. Torej je po izvidih treba še malo počakat in imaš nato predavanje. Ne vem več točno koliko traja, eno uro približno, se mi zdi. V glavnem meni so že sestre rekle, naj si kar lepo cajt vzamem od 7h do 13h in res nisem končala nič prej. Od tistih stolov tam me je pa še cel teden križ in trtica bolela potem...
Na izvidmoraš torej počakat tam, da veš če je treba še na predavanje. Dobiš ga pa v bistvu ne, ampak ga pošljejo najprej diabetologu. Tebi tam samo povedo ali je previsok sladkor al ne. Nato dobiš čez nekaj časa po pošti izvid domov.
Vodo lahko piješ, ne smeš pa se z njo nacejat.

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2009 19:47:09   
PC Baby
Glede treh ur na tešče pa tole: na tešče boš kar 18 ur, saj ne smeš več nič jest ali pit razen vode od 19.00 ure prejšnji dan...

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

ginekologija
optimistk

ali ste za, da se grobe in žaljive ginekologe odstrani iz porodnišnic?

da (94%)

ne (1%)

me ne moti če opravljajo svoje delo (5%)

Število vseh glasov: 229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!