histeričen otrok (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Lumpi -> histeričen otrok (23.4.2005 10:28:50)

Ojla. Prosim vas za nasvet. Moj 3-letni otrok ima obdobje, ko hoče vse uveljaviti z jokom. Ta jok je tako močan, da nas slišijo vsi sosedje, najhuje pa je, da pri tem meče stvari. Probala sem že skoraj vse, tud polila sem ga z mrzlo vodo okoli vratu, pa ne pomaga nič. Pri tem se je navadil tudi to, da če mu v vtrcu kdo nagaja ga kar udari. Pojma ninam kako ga naj odvadim, tudi pogovor ne pomaga.
Ali pozna kera kakšen način? LP

ankaa -> histeričen otrok (23.4.2005 11:15:19)

Ignorirat, ker otrok z ihto samo izsiljuje in išče tvojo pozornost. Mi našo 4 letnico, kadar ima svoj "dan" pošljemo v sobo in naj razmisli. V vrtcu imajo kazen sedenje na ta velikem stolu. Saj ne rečem vsakemu vzgojnemu ukrepu kaj fali, ampak meni se to še vedno zdi najprimernejše. Če otroka poliješ z vodo pa dobi sporočilo mami se bo igrala z mano, nekaj se bo dogajalo če imam izpad. Ko se otrok umiri, se šele lahko pogovarjaš z njim na lep način, prej res nima smisla trošit energijo.

piščanc -> histeričen otrok (23.4.2005 13:15:31)

mi tud ihto rešujemo z odhodom v sobo, vrata pustim odprta in ji rečem, da lahko pride ko se pomiri, načeloma je to čez par minut,

mamsi -> histeričen otrok (23.4.2005 14:05:08)

Se strinjam z ankaa. Bolj ko temu vedenju posvečaš pozornost, bolj ga utrjuješ.:) Prvič bo mogoče mal šokiran, ampak sporočilo brez besed bo dojel: "Nič nimam od tega, ne pali":)-:)-:)-

buča -> histeričen otrok (24.4.2005 9:38:04)

Moja ponavad doseže,kar hoče:ups:Ker taka sem,kaj morem,pa dobro vem,da to ni prav,se je že zgodil,da sem držala kozarec vode v roki,da bi jo polila,pa ni šlo.Imam blokado v glavi,tega ne morem,da pa bi jo kdaj udarila????Jok brate,odpade,jaz ne!

Stran: [1]