kromosomska napaka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

nogometas -> kromosomska napaka (23.4.2005 10:09:55)

Ali katera kaj več ve o kromosomski napaki, ki jo nakazuje nepravilen vozel na popkovnici in se zaradi nje otrok rodi z odprto trebušno votlino?? Jaz sem malo brskala in našla samo nekaj takega kot "hiperehogeno črevo", ki naj bi naznanjalo cistično fibrozo, pa ne vem, če je to - to. Prosim, pomagajte mi!! :(:zmeden:
LP

Anonimen -> kromosomska napaka (23.4.2005 10:12:22)

Nimam pojma ampak a si iskala tudi pri Pušenjaku na MON-u?

Če nič drugega ne najdeš mu pa postavi vprašanje.

Gina -> kromosomska napaka (23.4.2005 12:00:11)

Joj, pojma nimam, ampak tale ideja s Pušenjakom je ok. A to zase sprašuješ? Saj bi najbrž tvoja G tudi kaj vedela o tem, ali kako?
Kar se vozla tiče, pa poznam samo tisto, ko otrok tako zelo spreminja lego v trebuhu, da si naredi vozel na popkovnici in s tem ne dobiva dovolj hrane in kisika, pa pride do zastoja v rasti (zahirančki). Samo to ni na začetku nosečnosti in tudi ni tako pogosto.

smrka -> kromosomska napaka (23.4.2005 18:34:18)

Moja teta je rodila dvojcki, ena je bila ok, druga se je rodila s crevesjem zunaj. Vendar so vse uredili in je puncka zdrava in zivahna kot prva. O kromosomski napaki pa sem slisala ko je kolegica rodila prizadetega otroka.
smrka:kuza:

tanjao1 -> kromosomska napaka (23.4.2005 19:19:13)

Zdravo!
Koliko časa pa si noseča? Ali si šla na NS, ker tam ti tudi to vidi če je trebušček lepo prekrit. Tako,da ti pravi čas ugotovijo,če bi bilo kaj narobe!
Ciao!!!
:muca:
:nosecka:20t

nogometas -> kromosomska napaka (23.4.2005 21:23:01)

Napako mi je odkril dr.Pušenjak na NS sredi 11.tedna. Ker pa je še zelo zgodaj, se še slabo vidi in je lahko stvar fiziološke narave ter bo s časom izzvenela, zato me je naročil še 1x 13.5., ko bom v 15. tednu in bo vse jasno. Me pa seveda skrbi, čeprav sem zelo optimistična in ne delam panike. Zanima pa me, če katera ve, kakšno je zdravljenje takšnih :duda:, ki se rodijo z odprto trebušno votlino. Že vnaprej hvala za odgovore!
LP

schnappi -> kromosomska napaka (27.4.2005 21:08:06)

Tisti, ki se rodijo z odprto trebušno votlino, gredo takoj po rojstvu na operacijo, kjer črevesje namestijo nazaj v trebušno votlino.Upa, da pri tebi to ne bo potrebno, sicer pa vso srečo.

Stran: [1]