Prvi pregled (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Nasy -> Prvi pregled (23.4.2005 9:11:30)

Mi lahko katera pove, kaj dejansko se dogaja na prvem pregledu pri G?
Stopiš noter...dober dan..in kaj za tem sledi..nisem kak navdušenec dohtarjev in sester, sploh unih ne, ki špikajo:(. No toktrat bo nekako treba prenesti tudi to:((

Ena od vas me je pripravila na to, da me bodo vprašali, če želim obdržat otroka..no, že po telefonu je bil rahel šok, ko mi sestra reče : "A boste rodila?" :ups:

ankaa -> Prvi pregled (23.4.2005 10:08:59)

Joj sem besna! Tole uprašanje a boste rodila je tudi mene doletelo že po telefonu in to obakrat pri 2 različnih G! Redosled pregleda je bil takle: kup vprašanj med. sestre, mer. pritiska in teže, gin. pregled, ultrazvok (v 12. tednu je bilo zame 1.), potem sem dobila še papirje za laboratorij (kri, voda). Želim ti prijazno obravnavo, kakršno sem je bila deležna tudi jaz, ampak tisto uvodno vprašanje mi pa še sedaj dvigne pritisk.

kofetek2010 -> Prvi pregled (23.4.2005 11:04:04)

ravno včeraj sem prestala ta pregled, ampak moj G je super in mi je obisk pri njemu bolj čvek ;)
delal mi je UZ kar na trebuhu, ker sem imela poln mehur, s seboj sem že imela laboratorijske izvide (samoplačniško sem jih opravila pred 2 tednoma), dal mi je svečke proti slabosti in naročil me je čez 5 tednov na redni pregled, NS in ponovne lab.teste ;)
sestra me je stehtala in izmerila krvni tlak, izpolnila materinsko knjižico in uskladili sva termin čez 5 tednov - sem bila pa tudi sama deležna vprašanja, ko sem se naročila za ta prvi pregled, "a boste obdržala?" :(

nič se ne boj, prav fajn je videt svoj rižek na UZ in slišat bitje njegovega srčka :)

KMALU -> Prvi pregled (23.4.2005 11:33:49)

Jaz grem verjetno naslednji teden na prvi pregled. Bom v sestem tednu. Je to dovolj?

Nasy -> Prvi pregled (23.4.2005 11:38:47)

Ja verjetno je to bedasto vprašanje zaradi nekaterih najstnic, ki množično hodijo na splave :zmeden2:
Jaz bom v pon. ravno začela s sedmim tednom, če štejem po dnevih :hudicek:

kofetek2010 -> Prvi pregled (23.4.2005 12:01:17)

meni je včeraj dal termin glede na ZM (2.3., torej PDP 9.12.) ampak je rekel, da bova mogoče prestavila 8na kasneje) na naslednjih UZ (ker imam O bolj pozno) ;)

----

glede na to, da delajo splav brez problemov do 10 tedna, bi lahko s tem vprašanjem počakali, da prideš tja in sama poveš kaj bi rada :zmeden: itak prideš na vrsto pri G tam nekje do 8 tedna in imaš potem v obeh primerih čas :zmeden2:

KMALU -> Prvi pregled (23.4.2005 12:03:41)

Ma s tem se strinjam. Vprasanje je idiotsko. Naj te vprasa drugace. Npr. Kaj bi pa zeleli od ginekologa? Pregled, posvetovanje?
Ne pa kar BOOM - bote rodili? :grrr:

Nasy -> Prvi pregled (23.4.2005 12:22:48)

Ja res je, lahko bi vprašali malo lepše, lahko bi na pregledu G vprašala, kako naprej..karkoli ne pa tako, da te skor s stola vrže..No ja, njim je to očitno že nekaj samoumevnega :zmeden2:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.4.2005 22:47:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Nasy -> Prvi pregled (24.4.2005 10:49:49)

Je prav da vprašajo, ja, samo meni bi bilo lepše, če bi bilo to kako drugače, na primer na pregledu.
Sicer pa je verjetno (na žalost) odvisno tudi veliko od tega, če ima sestra dober ali slab dan.
Kakorkoli že...upam, da bosta jutri imeli sestra in ginekologinja dober dan :( :zmeden2:

KMALU -> Prvi pregled (24.4.2005 12:19:59)

No punce odgogovrite se na tole..
V katerem tednu ste sle na 1.pregled?

belica -> Prvi pregled (24.4.2005 17:38:54)

Tudi mene je sestra vprasala, ce je to zazeljena nosecnost, morajo to vprasat, ker te po tem vnesejo v racunalnik med nosecnice, vsaj meni je tako rekla, ker sem jo tako debelo pogledala.Kar se pa tice splava pri nekaterih,je to kot, ce bi jim nekdo rekel dober dan ali kot ce bi sli v kino, na zalost.Kot, da danes ne obstaja kontracepcija, pa ne samo ena, ampak vec vrst.:grrr:

belica -> Prvi pregled (24.4.2005 17:40:57)

A, ja pa se to, jaz sem v 8. tednu, sla sem na pregled v sestem, naslednjega imam v 9. tednu, prinest moram labaratorijske izvide in takrat mi bo naredil UZ.lp

Stran: [1]