škiljenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

pikolina66 -> škiljenje (17.2.2009 10:38:47)

ali vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] škilijo in koliko so stari? Naš je star 6m in občasno opažam, da škili z enim očesom. Kakšne so vaše izkušnje, ali je potrebno k okulistu oz. na pregled ali je to dokaj običajno in lahko počakamo še en mesec, ko imamo ponovno cepljenje?

Lunca1 -> RE: škiljenje (17.2.2009 10:49:56)

Pri dojenčkih to ni nič posebnega. jaz bi počakala do naslednjega pregleda in potem omenila zdravniku.

cmrucek -> RE: škiljenje (17.2.2009 12:15:47)

Naš je danes star 9 mesecev in še vedno škili. Včasih bolj, včasih manj...

Andra -> RE: škiljenje (17.2.2009 17:43:23)

Za to starost popolnoma normalen pojav. Ni potrebno pretiravat z obiskom pri zdravniku. Itak v posvetovalnici spremljajo in omeni takrat, če se ti bo zdelo čudno.

xerox -> RE: škiljenje (17.2.2009 19:08:07)

Naš tudi občasno škili,star je 9 mesecev in sem zadnjič omenila P pa mi je rekla,da naj povem v razvojni in mi bojo verjetno dali napotnico za okulista.

nananaja -> RE: škiljenje (18.2.2009 0:03:56)

Če te skrbi škiljenje, na očesni kliniki se da naročit na preiskavo vida otroka, ki še ni dopolnil enega leta. Z neko napravo pregledujejo razvoj oči.

So pa napake razvoja očesa močno dedne, tako da je potrebno še posebej paziti, kadar je imel kdo v sorodu take težave.

pikolina66 -> RE: škiljenje (18.2.2009 9:20:12)

ja, saj do zdaj se nisem kaj preveč obremenjevala s tem, vendar sem potem brala na forumu pediatrija da po 6 mesecu bi bilo že dobro pogledati, če gre za razvojno ali bolezensko, ker pri tako malih se še da popraviti oz. ukrepati, kasneje menda ne. Bomo počakali do naslednjega posveta.

nia5 -> RE: škiljenje (20.2.2009 12:09:26)

Moja je stara 9m in mi je včeraj na pregledu dala napotnico (mislim da bolj preventivno), saj ne škili ful. Jaz bi to omenila P, če že sama ni opazila.

Stran: [1]