čakanje na razpravo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

asian -> čakanje na razpravo (16.2.2009 22:48:20)

Mi zna katera povedati, kolikšna je približno doba, preden družinsko sodišče razpiše prvo razpravo. Naj bi trajalo manj časa, kot na ostalih sodiščih. Lansko leto proti koncu leta sem vložila tožbo in sedaj čakam na razpravo...seveda bi rada, da se stvar čim prej uredi...

Ribica ** -> RE: čakanje na razpravo (16.2.2009 22:49:37)

Tozba ali sporazum?

Odvisno od srece .. lahko bo hitro, lahko se bos pa nacakala tudi vec kot eno leto in nekaj mesecev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

asian -> RE: čakanje na razpravo (16.2.2009 23:09:09)

Kar tožba. Tožba za očetovstvo.
A tako dolgo zna tudi to trajat.  Odvetnik mi je rekel, da če v roku parih mesecev ne bo povabila na razpravo, da naj bi poslal nek dopis. To kaj pomaga ali samo odvetnik potegne še malo denarja od tebe, pomaga pa ne nič?

BABY LOVE -> RE: čakanje na razpravo (18.2.2009 11:43:33)

Pozdravljena,

jaz sem to že vse dala skozi. Novembra 2006 sem vložila tožbo zaradi ugotovitve očetovstva in neplačevanja preživnine. Prva obravnava, ki sem jo imela je bila meseca junija 2007. Je pa tako, da oče mojega otroka ni dvigoval pošte in se ni udeleževal razpisanih obravnav. Maja 2008 je sodišče dosodlo preživnino na kar se je on pritožil na višje sodišče. Tako, da je moja "bitka" bila končana v začetku septembra 2008. Torej sodba je bila pravnomočna. Zdaj pa sem v "boju" za izterjavo preživnine. Samo ne obupat, rabi svoj čas, sodišča niso tako hitra kot bi mi želeli, ampak enkrat se bo vse uredilo. Vleče se...

Stran: [1]