pečen hrustljav krompir (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mala navihanka -> pečen hrustljav krompir (16.2.2009 14:28:55)

Živjo!Prosim za en nasvet,kako naj spečem hrusljav zlato rumen krompir v pečici?Naredim ga pa takole,najprej ga spečem v pečici na 22o (ostane mehki in se ne zapeče),potem pa prelijem z jajcem in kislo smetano,povrhu pa potrosim s sirom.Hvala za odgovore!




bskrle -> RE: pečen hrustljav krompir (16.2.2009 16:22:05)

Jaz ga pečem na peki papirju, rata hrustljav, ga  pa ne prelivam.




pokica_ -> RE: pečen hrustljav krompir (16.2.2009 16:43:17)

Meni je pa njamsi tako, da ga razrezanega dam na peki papir, posolim, popram, dam pol čajne žličke sladke rdeče paprike in 3 žlice olja,...vse premešam in dam na ventilacijo pečt na 200oC. Hitro in hrustljavo pečen! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kaya2007 -> RE: pečen hrustljav krompir (16.2.2009 20:56:32)

meni se tudi normalno zapeče, ga pa dam pod žar+ventilator, brez ventilatorja ni bilo tolk fajn..




barika -> RE: pečen hrustljav krompir (16.2.2009 22:03:33)

olupljenega in narezanega na kose (tako kot za krompir v kosig) ga v posodi premešam z olivnim oljem soljo, česnom v prahu in rožmarinom. pustim par minutk, potem ga na peki papriju spečem v mikrovalovki, da je malo hrustljav ... super dobro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], zraven pa kakšna solata, zrezki itd ...




muška -> RE: pečen hrustljav krompir (19.2.2009 9:54:14)

res zalto rumen in res hrustljav krompir nastane, če ga daš v mrzlo pečico. To potem vklopiš in ko je krompir pečen šele TAKRAT soliš, nič prej! Olja dam samo za vzorec, v glavnem krompir se ne prijema in je res tisti ta pravi




zoja5 -> RE: pečen hrustljav krompir (20.2.2009 13:07:25)

Lahko ga najprej čisto malo pokuhaš (2-3 min v vreli vodi), odcediš, soliš. V pekač daš olje (kak cm ali dva visoko) in ga segreješ v pečici. Potem vsuješ v pekač krompir in ga spečeš, vmes obrneš. Pride zelo hrustljav, zlatorumen zunaj, znotraj pa mehek. Je pa res, da je malo več olja, tako da če si na dieti, ravno ne pride v poštev. Moraš ga pa dati v vroče olje, da se ne napije olja.




Stran: [1]