Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlinčka IZVIRNO SPOROČILO: efika Glede PDP pa mislim, da se v vsakem primeru računa od zadnje M, saj je itak punkcija + oploditev narejena isti čas, kot pa bi bilo naravno. Ali ne? Tole ne bo čisto držalo. Lahko seveda sovpada, je pa to prej izjema kot pravilo . V postopku je tvoj naravni ciklus čisto izničen, kako se telo odzove na stimulacijo, je pa zelo različno od posameznice do posameznice. Če dobro in hitro odreagira, potem je lahko punkcija še celo kak dan prej, kot bi bila sicer ovulacija v naravnem ciklusu, nekaterim se pa tudi zavleče. Pri meni se recimo PDP po zadnji M in pa tisti, glede na punkcijo, razlikujeta za 4 dni. Je pa res, da ni tako zelo pomembno, ker ti ga potem itak sproti korigirajo glede na velikost ploda. Načeloma naj bi nam, ki smo zanosile v postopkih, PDP računali glede na datum punkcije, ki predstavlja ovulacijo. Od tega lahko odšteješ 14 dni in dobiš datum, ko naj bi bil prvi dan menstre v tistem ciklusu, če bi bil le-ta naraven (to ti pride prav za izračunavanje PDP). Sicer pa čestitke, efika ! Točno tako. Jest sem imela punkcijo komaj na 20. dan zadnje M. Zato pa G nisem hotla povedat ZM ampak sem rekla kar datum punkcije oz ET. Pa itak mi je PDP kar nekaj na pamet izračunala . Po njenem je en dan kasneje (tudi v materinsk mam zato tako vpisano), ampak jaz vztrajan na 28. 7. hihi mal sem trmasta, ja. Sicer pa itak dan gor ali dol. Sam da pridejo naši dojenčki, prej ali kasneje, ane Sicer pa Efika, pozdravček!
|