Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 20.2.2009 14:19:16
|
|
|
|
Stella Rossa
|
Drage moje , želim vam čudovit vikend in veliko božanja vaših bušijev.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 20.2.2009 14:25:46
|
|
|
|
efika
|
Živio. Vidim, da ste me že dale na seznam nosečk po ICSI. Prvi UZ imam 4.3. - takrat bomo izvedeli, koliko pikic grejem, eno ali dve. Se mi zdi tako daaaaleč ta datum, tako težko čakam. Ampak, če sem čakala skoraj 3 leta ... Že kaka nova nosečka na vidiku? S Špelko sva kar skupaj, a ne? Glede PDP pa mislim, da se v vsakem primeru računa od zadnje M, saj je itak punkcija + oploditev narejena isti čas, kot pa bi bilo naravno. Ali ne? Drugače pa sem takoooo zelooo zaspana. Pa itak moram počivat in pol me kar vzame...
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 20.2.2009 15:06:13
|
|
|
|
mlinčka
|
IZVIRNO SPOROČILO: efika Glede PDP pa mislim, da se v vsakem primeru računa od zadnje M, saj je itak punkcija + oploditev narejena isti čas, kot pa bi bilo naravno. Ali ne? Tole ne bo čisto držalo. Lahko seveda sovpada, je pa to prej izjema kot pravilo . V postopku je tvoj naravni ciklus čisto izničen, kako se telo odzove na stimulacijo, je pa zelo različno od posameznice do posameznice. Če dobro in hitro odreagira, potem je lahko punkcija še celo kak dan prej, kot bi bila sicer ovulacija v naravnem ciklusu, nekaterim se pa tudi zavleče. Pri meni se recimo PDP po zadnji M in pa tisti, glede na punkcijo, razlikujeta za 4 dni. Je pa res, da ni tako zelo pomembno, ker ti ga potem itak sproti korigirajo glede na velikost ploda. Načeloma naj bi nam, ki smo zanosile v postopkih, PDP računali glede na datum punkcije, ki predstavlja ovulacijo. Od tega lahko odšteješ 14 dni in dobiš datum, ko naj bi bil prvi dan menstre v tistem ciklusu, če bi bil le-ta naraven (to ti pride prav za izračunavanje PDP). Sicer pa čestitke, efika !
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 20.2.2009 16:38:55
|
|
|
|
Goldy
|
efika - bo kar držalo kar pravi mlinčka. Da čisto sovpadajo zadeve je redko, lahko pa seveda tudi. Jaz bi glede na zadnjo M imela PDP 5 prej kot sedaj. Ti pa PDP itak korigirajo še potem glede na rast ploda. Čeprav se je moja G zaenkrat odločila, da bo kar pustila tako kot je, mogoče, če bo prišlo do kakšnih odstopanj, ko imam naslednji pregled 24.3. Kasneje bo pa že itak prepozno, vsaj glede nastopa porodniške, ker moram že potem aprila oddat papirje.
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 20.2.2009 21:46:19
|
|
|
|
Kruce Fiks
|
Br'čer! Mi smo dopolnili 12 tednov! Še 196 dni
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 20.2.2009 22:13:42
|
|
|
|
mismis
|
večer, samo da majčken pošpegam, kako se stvari odvijajo na tej strani Kruce, Prešeren je car
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 21.2.2009 6:21:27
|
|
|
|
mlinčka
|
Dobro jutro! Kavica:
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 21.2.2009 8:48:54
|
|
|
|
Reby
|
No, da še tukaj vsem so in zaželim dobro jutro in lep sončen dan! Se mi zdi, da tale naša tema kar ne zaživi, se še vedno vse bolj rade zadržujemo na stari temi
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 21.2.2009 11:32:24
|
|
|
|
mlinčka
|
Kje smo zdej, nosečke? Sej je res lep dan, ampak verjetno še niste vse na terenu? Tole temo mormo res mal bol v pogon spravit. Zdele bi mogoče pasal en Al vam že iz riti gledajo ?
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 21.2.2009 12:32:05
|
|
|
|
Goldy
|
Daaan! Mogoče bi res pasal kakšen krof, pa se izogibam sladkega, ker grem v ponedeljek na test OGTT. Saj ne vem, če kaj pomaga, samo.... Mojega ni doma, jaz sem si pa privoščila daljše poležavanje, mal jest, pa spet poležavanje....
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 21.2.2009 14:30:14
|
|
|
|
spelka12
|
krofi so tukiiiiii . Prej pojem enega, pa so se mi že zagravžal . Kje so tisti dobri stari krofi, ki so jih včasih delal . Še trojanski so se pokvarli. A ste kej za maškare?
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 21.2.2009 14:58:09
|
|
|
|
Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlinčka IZVIRNO SPOROČILO: efika Glede PDP pa mislim, da se v vsakem primeru računa od zadnje M, saj je itak punkcija + oploditev narejena isti čas, kot pa bi bilo naravno. Ali ne? Tole ne bo čisto držalo. Lahko seveda sovpada, je pa to prej izjema kot pravilo . V postopku je tvoj naravni ciklus čisto izničen, kako se telo odzove na stimulacijo, je pa zelo različno od posameznice do posameznice. Če dobro in hitro odreagira, potem je lahko punkcija še celo kak dan prej, kot bi bila sicer ovulacija v naravnem ciklusu, nekaterim se pa tudi zavleče. Pri meni se recimo PDP po zadnji M in pa tisti, glede na punkcijo, razlikujeta za 4 dni. Je pa res, da ni tako zelo pomembno, ker ti ga potem itak sproti korigirajo glede na velikost ploda. Načeloma naj bi nam, ki smo zanosile v postopkih, PDP računali glede na datum punkcije, ki predstavlja ovulacijo. Od tega lahko odšteješ 14 dni in dobiš datum, ko naj bi bil prvi dan menstre v tistem ciklusu, če bi bil le-ta naraven (to ti pride prav za izračunavanje PDP). Sicer pa čestitke, efika ! Točno tako. Jest sem imela punkcijo komaj na 20. dan zadnje M. Zato pa G nisem hotla povedat ZM ampak sem rekla kar datum punkcije oz ET. Pa itak mi je PDP kar nekaj na pamet izračunala . Po njenem je en dan kasneje (tudi v materinsk mam zato tako vpisano), ampak jaz vztrajan na 28. 7. hihi mal sem trmasta, ja. Sicer pa itak dan gor ali dol. Sam da pridejo naši dojenčki, prej ali kasneje, ane Sicer pa Efika, pozdravček!
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 21.2.2009 15:57:00
|
|
|
|
Serendipity
|
Krooooofiiiiiiii! Jao, kak so se misline pocedile. Jaz bi krof. Kaj boste za pusta hrusta? Oz, bolj bom tak oblikovala - v torek imamo v službi pustno rajanje in povorko z otroki po okolici. Jaz še pa zdaj ne vem v kaj naj se našemim. No idea.... Upam, da ste v redu. Mi smo meli sončeka, pa so nam ga oblaki ukradli - prav takrat, ko sem hotela na en sprehod udarit se je še dežek potrudil zaplesati in zdaj ždim tu in se jezim, ker nisem izkoristila sončka. Hugs za vse & pobožajte buškije!
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 6:59:09
|
|
|
|
Reby
|
Dobro jutro Ker ne morem spat, sem vam skuhala kavico :)
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 8:07:27
|
|
|
|
lučka 25
|
Dobro jutro punce. Vidim da se malo pogovarjate o PDP glede na zadnjo M ali punkcijo. Meni k sreči oba datuma strižeta je za 2 dni in ni take panike. Glede na zadnjo M naj bi ga imela 22.7., glede na punkcijo pa 20.7. Pa je meni kar bolj po godu 20.7.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 9:26:19
|
|
|
|
mismis
|
dobro jutro moje nosečke, kako ste kaj? vidim, da vam je Reby že skuhala kavico, pridna pridna
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 10:53:05
|
|
|
|
Goldy
|
Daan! Saj je že, kajne? Hvala za kavo Reby. Sem imela za zajtrk, pomarančni sok in Legofer (železo) in sendvič. Upam, da zadeva kaj pomaga, da me ne bo še G s kakšnimi tabletami nafilala. Pri nas hoče snežiti, pa ne vem, če bo kaj? Se neki ponuja... Danes grem spet mal v svet. Najin krščenec ima RD in greva malce na obisk. Jaz pa razmišljam kaj obleči (imam pa itak samo ene nosečniške hlače, to pa pomeni ene hlače, ki so mi sploh prav). Torej zadeva ni preveč zakomplicirana, kajne.... lučka - kako si? mismis - ti naša pridna mismis, tako ti želim čimprej pridet na našo temo. Zares. Pa saj vsem vam....
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 11:34:57
|
|
|
|
ledenka
|
jutrooooo kako ste, punce? k sreči danes niso rili po cesti, nam neke kable polagajo, se bajta trese od strojev vsaj naspala sem se. nasvet za tiste, ki se ne morete namestit med spanjem - blazina za dojenje je super nikoli nisem spala na boku, zdaj pa ni izbire, in s tem se podložim tako, da mi je udobno zaspim ponavadi na desnem boku, po nočnem lulanju pa grem na levi bok, drugače me vse boli
< Sporočilo je popravil ledenka -- 22.2.2009 11:37:01 >
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 13:23:52
|
|
|
|
Serendipity
|
Ojla pupike - sem vas komaj našla - smo ždele na drugi strani že... Ena popoldanska kavica: Pa še popoldanski sladici: - za sladokusce - za drugačne sladokusce:
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 18:18:12
|
|
|
|
ledenka
|
mal da nas dvignem
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 18:22:18
|
|
|
|
miska73
|
Seki... tle zgleda ne padajo na take sladice... Pozdravček mojim nosečkicam. Upam, da izkoriščate nedeljo za cartanje.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 18:41:10
|
|
|
|
lučka 25
|
Ojla punce, a uživate nedeljsi dan, mir. Midva sva se spet malo potepala, no ja samo do njegovih sva šla na kosilo, pa dooolg klepet. Pa še to je samo en kilometer stran. Sta bila nečaka maškurve, sta lahko vsaj mal upravičeno traparije zganjala. Potem pa je ta mlajši kar na enkrat zbolel inn začel bruhat kot nor. Upam, da se ne bom kaj nalezla. Me pa danes na vsake toliko časa, še posebej ko sedim, boli spodnji del trebuha. A je to bolj od utrujenosti in malo od tega, ker se maternica razteza širi?
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 18:42:04
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska73 Seki... tle zgleda ne padajo na take sladice... Pozdravček mojim nosečkicam. Upam, da izkoriščate nedeljo za cartanje. Ti naša miška draga. Glej da se čez 14 dni javiš pri nas kot nosečka. Ti že šparamo mesto.
|
|
|
|
RE: Nosečke po IVF/ICSI 22.2.2009 18:54:08
|
|
|
|
Serendipity
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska73 Seki... tle zgleda ne padajo na take sladice... Saj ta sladica je bila zame ... pa za našo novo nosečko - Uganeš kero mislim?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
nelson10180 (
93%)
180 (
0%)
180 (
0%)
180 (
0%)
180 (
0%)
180 (
7%)
Število vseh glasov: 14Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!